Bu Yıl İkincisi Düzenlenen FCBEscola Camp Avea Sona Erdi

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1481 defa incelendi
  • Puan : star star star 20 incelemede 3,15 puan almıştır.
Futbola yeteneği olan çocuklara, hayallerine doğru ilerleyebilecekleri yepyeni bir kapı açan FCBEscola Camp Avea, 11-15 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen yılın ikinci kamp dönemi ile birlikte 2 yılı geride bıraktı

Geçen 2 yıllık süreçte Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 4 bin çocuk, kamp seçmelerinde Barcelonalı antrenörler tarafından izlendi. Bu çocuklardan toplam 500’e yakını, kamplara katılarak Barçalı eğitmenlerden FC Barcelona’yı dünyanın en iyi takımı yapan stratejileri öğrendiler. Aralarından 14’ü U-12, U-13 ve U-14 milli takımlarına davet edilirken, 25’i Türkiye’de 1. ve 2. Lig takımlarının altyapı takımlarına dahil oldular. Diyarbakır ve Hakkari’den kamplara katılan çocuklar; Diyarbakır’ın altyapı takımlarından genç takımlarına kadar yükseldiler.

Amaçlarının Türkiye’ye kalıcı değer yaratan bir çalışmaya imza atmak olduğunu vurgulayan Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun: “Kamplarımızın zengin, fakir; kız erkek demeden futbola ilgisi ve yeteneği olan her çocuğa ulaşabilmesi için tüm olanaklarımızı ortaya koyarak, dünya genelinde ücretli olan FCBEscola Futbol Kampı’nı, Barcelona dışında sadece Türkiye’de ücretsiz hale getirdik. Bu yılın ilk kampından itibaren kızları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’ndeki kimsesiz çocukları da kamplarımıza dahil ettik. Geldiğimiz noktada, toplam 35 kızımız ve Sevgi Evleri’nden 35 çocuğumuz kampımızda eğitim alma ayrıcalığını yaşadı. Kamplara başladığımız 2 yıllık süreçte ise toplam 48 antrenör ve 500’e yakın çocuk kamplarımızda eğitim aldı”

Avea’nın, dünyanın en başarılı futbol kulüplerinin başında gelen FC Barcelona işbirliğiyle, geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirmek ve genç yeteneklere fırsatlar yaratmak amacıyla hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın 2013 yılı ikinci kamp dönemi; 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Kampa 15’i kız, 15’i Sevgi Evleri’nden olmak üzere toplam 100 çocuk ve 12 antrenör katıldı.

Kampın tamamlanmasının ardından Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun ve FC Barcelona antrenörlerinden Jordi Mola Beltran son kamp döneminin ve projenin başlamasından bu yana geçen 2 yıllık sürecin değerlendirmesini yaptılar. 

Feridun: “2 yılda toplam 48 antrenör ve 460 çocuk kampımızdan eğitim aldı”
FC Barcelona ile iki yıl önce başlattıkları FCBEscola Camp Avea projesi dahilinde bir kamp dönemini daha geride bıraktıklarını belirten Feridun,” Kamplarımızın zengin, fakir; kız erkek demeden futbola ilgisi ve yeteneği olan her çocuğumuza ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Bu yılın ilk kampından itibaren kızlarımızı ve Sevgi Evleri’ndeki kimsesiz çocukları da kamplarımıza dahil ettik. Geldiğimiz noktada, toplam 35 kızımız ve Sevgi Evleri’nden 35 çocuğumuz kampımızda eğitim alma ayrıcalığını yaşadı. Projeye başladığımızdan bu yana, toplam 48 antrenör ve 460 çocuk kamplarımızdan yararlandı. Kamplardan sonra Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımızı ziyarete gittiğimizde, sosyal hayatlarındaki iyileşmeye, ürkekliklerini atmış olduklarına, daha kendine güvenli davranışlar sergilediklerine şahit olduk ve çok sevindik” dedi.

Projeyi sürdürülebilir kılmak ve daha fazla çocuk ile gence bu ayrıcalıklı fırsatı sunmak adına, dünya genelinde ücretli olan FCBEscola Futbol Kampı’nı, Avea olarak Barcelona dışında sadece Türkiye’de ücretsiz hale getirdiklerinin de altını çizen Feridun, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Şehir sınırlarında hapsolmuş, sokak aralarında kalmış yetenekleri dünyaya kazandırma ve yeteneğin önündeki engelleri kaldırma hedefiyle çıktığımız FSBEscola Camp Avea yolculuğu süresince, Türkiye’nin neredeyse her bölgesine gittik. Geçtiğimiz 2-3 yıl içerisinde Ağrı’dan İzmir’e, Antalya’dan Zonguldak’a Türkiye çapında futbola yeteneği olan 9-14 yaş arasındaki yaklaşık 4 bin çocuğu antrenörlerimizle birlikte kamp seçmelerimiz dahilinde izledik ve 500’e yakınını kamplarımıza dahil ettik. Aralarından 14’ü U-12, U-13 ve U-14 milli takımlarına davet edildi. 25’i ise Türkiye’de 2. Lig ve 1. Lig takımlarının altyapı takımlarına dahil edildiler. Diyarbakır ve Hakkari seçmelerinden kamplarımıza aldığımız çocuklar Diyarbakır’ın altyapı takımlarından genç takımlarına kadar yükseldiler”

FCBEscola Camp Avea’da sadece çocukların değil, kariyerinin başındaki genç antrenörlerin de eğitim aldığı noktasının altını çizen Feridun, böylece kampta verilen eğitim ve kültürün antranörler kanalıyla daha fazla çocuğa erişerek kendi içinde çarpan etkisiyle büyüdüğünü, böylece çok daha yüksek sayılara ulaştığını vurguladı. Bunun da projenin sürdürülebilirliğini desteklediğini belirten Feridun, konu hakkındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü: 
“2 yılda toplam 48 genç antrenöre kamplarımızda eğitim verdik. Bu antrenörlerin futbol anlayışlarının yüzde yüz değiştiğini gözlemliyoruz. Oyun anlayışları, oyun stilleri, öğrencilerle iletişimleri ve gittikleri takımlardaki uygulama anlayışları tamamen değişti. Kendi bulundukları bölgesel liglerinde, burada aldıkları eğitimle takımlarını yeniden dizayn eder hale geldiler ve her bir bölgesel ligde Minik Barcelonalar yaratmaya başladılar. Tüm bu gelişmelerle birlikte ayrıcalıklı ve farklı antrenör statüsüne ulaştılar. Transfer oldukları şehirlerde ‘Barcelona’nın antrenörü’ gibi sıfatlarla anılır hale geldiler. Dolayısıyla yeni iş, yeni teklif alma kapıları sonuna kadar açıldı. Bu olumlu tabloyu gördükçe projemizde yer almak isteyen antrenörlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Her gün kampa dahil olmak isteyenlerden onlarca özgeçmiş alıyoruz”

Jordi Mola Beltran: “Türk gençlerinin futbol tutkusu, başarı hırsı, mücadele ruhu ve pratik oyun zekası bizim de heyecanımızı perçinliyor”

FCBEscola Camp Avea’nın bu yılki ikinci kamp döneminin takım lideri, Antrenör Jordi Mola Beltran ise, Türk çocuklarının futbola olan ilgisi ve merakından çok etkilendiğini vurgulayarak görüşlerini şöyle aktardı: 

“FCBEscola, 30’u aşkın ülkede her yıl 100’den fazla kamp düzenliyor ve dünya genelinde şimdiye kadar 30 binden fazla çocuğa ulaştı. FCB Escola Camp Avea sayesinde, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulduk. Türkiye gibi futbolun geniş kitlelerce sevilip pratik edildiği bir ülkede, genç yeteneklere Barcelona Kulübü’nün bilgi ve deneyimini aktarabildiğim için çok mutluyum. Avea sayesinde kampların Türkiye’deki çocuklara ücretsiz sunulması ve Sevgi Evleri’nden çocukların da kampa katılıyor olması projemizi çok daha anlamlı kılıyor. Çünkü, FCBEscola bizim için sadece bir futbol eğitimi değil, aynı zamanda da bir sosyal sorumluluk projesi. Bu ülke insanının futbolla nasıl sıkı bağlar kurduğunu iyi biliyoruz. FCBEscola kamplarını dünyanın birçok farklı ülkesinde düzenliyor, genç yetenekleri gözlemliyoruz. Ancak şunu belirtmeliyim ki, Türk gençlerinin bu spora olan tutkusu bizim de heyecanımızı perçinliyor.”

Kampa katılan çocuklarının futbol özelinde de sahip oldukları başarı hırsı, mücadele ruhu ve ve pratik oyun zekâsından oldukça etkilendiklerini dile getiren Antrenör Jordi Mola Beltran, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 
“Kamptaki çocuklar çok azimli, kararlı ve cesurdu… Onlardaki bu isteği görmek bizi çok mutlu etti. Ayrıca, kampa katılan kızların da istekli ve hırslı olduklarını gözlemledik. Bu yetenekli gençlerimize aynı zamanda Barcelona kültürünün de temelini oluşturan, iyi bir oyuncudan önce, saha dışında iyi bir insan olmanın önemini de anlattık. Bu çocukların burada edindikleri kültürü aile ve arkadaşlarına da aktaracaklarına hiç şüphemiz yok.

Bugün İspanya Milli Takımı’nın büyük bir çoğunluğu altyapı eğitimi almış futbolculardan oluşuyor. Bu da futbolda altyapı eğitiminin önemini gözler önüne seriyor. Umuyoruz ki  FCBEscola sayesinde gelecekte Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırırken; kamplarımızda yetişen Türk gençlerine hayatları boyunca kullanabilecekleri değerleri de kazandırmış olacağız.”  

FCBEscola Camp Avea’dan başarı hikâyeleri
FCBEscola Camp Avea’dan yüz güldürücü birçok başarı hikâyesi çıktı. Bunlardan biri de Mikail Eryiğit’e ait. Kampa Zonguldak’tan katılan Mikail Eryiğit, bütün eğitim masrafları, kalma, barınma olanakları dahil olmak üzere İzmir Altınordu 2. Lig takımı tarafından altyapı takımına dahil edildi. Artık orada hem eğitimine, hem de futbol hayatına devam ediyor.

Bir diğeri, kampa katılan genç antrenörlerden Akın Türker’in başarısı. Akın Türker’in çalıştırdığı Samsun Kadıköyspor takımı, kampta öğretilen FC Barcelona metodunu kullanarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından profesyonel ligteki kulüplerin arasından ‘yenilikçi ve başarılı en iyi altyapıya sahip takım’ seçildi.

FCBEscola Camp Avea Projesi’nden İlgi Çekici Notlar: 
-    Barcelona’nın ünlü altyapı okulu FCBEscola, 30’dan fazla ülkede yılda 100’den fazla kamp gerçekleştiriyor. Kamp şimdiye kadar dünya çapında 30 binden fazla çocuğa ulaşmış durumda.
-    FCBEscola Futbol Kampı, Avea’nın desteğiyle dünya genelinde Barcelona dışında, sadece Türkiye’de tamamen ücretsiz olarak yapılıyor.
-    FCBEscola Camp Avea’nın temeli niteliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları” projesine katılan 18 gençten 4’ü, 2012’de genç milli takımımıza seçildi.  
-    2 yıllık 4 kamp dönemi süresince yaklaşık 4 bin çocuk, kamp seçmeleri dahilinde antrenörler tarafından izlendi. Bunlar arasından 500’e yakın çocuk kamplara seçildi.
-    Bu süreçte toplam 35 kız ve Sevgi Evleri’nden 35 kimsesiz çocuk da kamplarda eğitim aldı. 
-    Kamplara katılan çocuklardan 14’ü U-12, U-13 ve U-14 milli takımlarına davet edildi.
-    Kamplara katılan çocuklardan 25 tanesi Türkiye’de 1. ve 2. Lig takımlarının altyapı takımlarına dahil edildiler.
-    Diyarbakır ve Hakkari seçmelerinden kamplara katılan çocuklar, Diyarbakır’ın altyapı takımlarından genç takımlarına kadar yükseldiler.
-    FCBEscola Camp Avea kampına katılan Zonguldaklı Mikail Eryiğit, bütün eğitim masrafları, barınma olanakları dahil olmak üzere, İzmir Altınordu 2. Lig takımı tarafından altyapı takımına dahil edildi. Artık orada hem eğitimine, hem de futbol hayatına devam ediyor.
-    Süper Lig’de yer alan en önemli takımların menajerleri, FCBEscola Camp Avea’yı yakından takip ediyor. 3-4 kulüp şu anda, kamptaki 10’a yakın öğrenci ile çok yakından ilgilenerek onların tüm eğitim masraflarını karşılamayı istiyor. Bu teklif, özel bir burs niteliğinde. Öğrenciler futbol kariyerlerine başarıyla devam ederlerse, ayrıca bu takımlarda da oynama imkânına sahip olacaklar. 
-    FCBEscola Camp Avea projesiyle, Türkiye’de futbolda bir Barcelona kültürü de oluşmuş durumda. Bu kültür ve bu kültürün beraberinde getirdiği sistem, önümüzdeki dönemde, artık hiçbir şey yapılmasa dahi kartopu misali daha fazla kişiye ulaşmaya devam edecek. Sistem yaşayarak çoğalacak.  
-    FCBEscola Camp Avea’nın ilk dönem kampına katılan 12 antrenörün, haftada 50 kişilik 5 ayrı sınıfa ders verdiklerinden yola çıkarak; FCBEscola Camp Avea’da Barçalı hocaların yarattığı değerin bir eğitim döneminde ortalama 3 bin kişiye aktarıldığını söylemek mümkün. İkinci kamp döneminde 36 antrenörün eğitime dahil olmasıyla 2012-2013 eğitim yılı içerisinde, Barça’nın eğitim disiplini minimum 6 bin kişiye ulaşmış olacak. 2013-14 eğitim yılında ise son kamp dönemindeki toplam 48 antrönerle 18 bin kişiye ulaşması bekleniyor.
-    Geçtiğimiz yılın ilk kamp dönemine katılan 2 antrenör, kamptan edindikleri bilgileri eğitim sistemlerine de taşıyarak, kadrosunda yer aldıkları Samsun Kadıköy Spor’un, U15 şampiyonasında biri ikincilik, diğeri üçüncülük olmak üzere 2 derece birden almasını sağladılar. 
-    Samsun Kadıköyspor aynı zamanda kampta öğretilen FC Barcelona metodunu kullanarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından profesyonel ligteki kulüplerin arasından “yenilikçi ve başarılı en iyi altyapıya sahip takım” seçildi.
-    Samsun Kadıköy Spor’un antrenörleri arasında FCBEscola Camp Avea’da eğitim alan 2 antrenörün yer alması,  öğrenci sayılarını yüzde 50’nin üzerinde artırdı. Bu artış önemli, çünkü; bu okullar spor kulüplerinin en önemli gelir kalemlerinden biri. Elde edilen gelir ise kulüplerin ve oyuncularının ihtiyaçlarının karşılanmasında kaynak olarak kullanılıyor.
-    Türkiye Okul Sporları Federasyonu bünyesinde, kamplara katılan genç yetenekleri keşfetmek üzere 16 kişilik profesyonel hocadan oluşan bir takım oluşturuldu. Bu takım, FCBEscola Camp Avea’ya katılan yetenekleri yakından izlemekle görevli.



İlgili etiketler : Avea, Fcbescola Camp Avea, Futbol,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Kasım 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2013
  • Trafik

    : 1481

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler