FCBEscola Camp Avea'nın Elemelerdeki Son Surak İstanbul

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2463 defa incelendi
  • Puan : star star 38 incelemede 2,26 puan almıştır.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) “Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi”nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona ile Türkiye'deki resmi telekomünikasyon ortağı Avea’nın hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın elemelerdeki son durağı İstanbul oldu. 18 Haziran Pazartesi günü Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin’in ev sahipliğinde ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Projeler Genel Direktörü Erkut Tutkun’un yaptıkları açıklamada, projenin detayları ve İstanbul seçmeleri hakkında bilgi verildi.

Avea, FCBEscola Camp Avea ile İstanbul’daki yetenekler arasından seçim yapacak 

Kartalspor Altyapı Tesisleri’nde başlayan ve 20 Haziran tarihine kadar devam edecek seçmeler, Van ve İzmir seçmelerinde olduğu gibi sabahın erken saatlerinde başladı.

FCBEscola Camp Avea ile gençlere fırsat eşitliği yaratmayı hedeflediklerinin altını çizen ve İstanbul’un bu projede önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Şahin, Kartalspor Altyapı Tesisleri’nde yapılan seçmeler öncesinde basınla bir araya gelerek Türkiye’de bir ilke imza atan proje hakkında bilgi verdi. Şahin, konuşmasında şunları söyledi:

“Yeteneklerin kaderi nerede doğdukları üzerinden belirlenmez. Biz bu proje ile İstanbul, Van ve İzmir’deki gençlerimizin geleceği için, hiç sönmeyecek bir ateş yakıyoruz. Bu proje ile Barcelona’yı Türkiye’ye transfer ettik! Bundan da önemlisi projemiz, Barcelona’nın isim haklarını alan, tek atımlık bir çalışma değil. Eğitimi Barcelona’nın altyapı hocaları verecek. Bu futbolda başarıyı yakalamış bir ekolün Türkiye’ye taşınması anlamına geliyor. 2010 yılında dünya kupasını kazanan İspanyol Milli Takımı’nın yarısını ve Barcelona’nın da şu anki mevcut takımının yüzde 50’sini bu okullardan yetişen öğrenciler oluşturuyor. Barçalı yıldızları yetiştiren hocalar şimdi de Türk gençlerimize eğitim verecek”.

Kamp ücretsiz olacak, yetenekler fırsat eşitliği yakalayacak…

Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun (TOSF) desteğiyle Van’da başlayan seçmelerin, ikincisinin ise İzmir’de yapıldığını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Şahin, 20 Haziran tarihine kadar İstanbullu genç yeteneklerin de seçileceğini ve sonrasında ise kamp sürecinin başlayacağını söyledi.

FCBEscola Camp Avea’ya girmeye hak kazanan 240 yetenekli gencin, FC Barcelona’nın yıldızlarını yetiştiren hocalardan eğitim alacağını vurgulayan Coşkun Şahin, tüm dünyada ücretli olan FCBEscola Futbol Kampları’nın, Türkiye’de ise tamamen ücretsiz olacağının altını çizdi. İstanbul seçmelerinin tamamlanmasının ardından ise, 9-14 yaş grubundaki 120 yeteneğin 9-13 Temmuz, ikinci seçmeler sonrası seçilecek ikinci 120 kişilik grubun ise 12-16 Kasım tarihlerinde İstanbul FCBEscola Camp Avea’da birer haftalık kamplarda eğitim alacaklarını belirtti.

Türkiye’de ilk kez bu kadar fazla sayıda çocuğun futbol eğitimi alacağı kampta 5 FC Barcelona antrenörü, iki kamp döneminde ayrıca 24 hocanın eğitimini de gerçekleştirecek. Bir kaleci antrenörü de geleceğin kalecilerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak.




İlgili etiketler : Fcbescola Camp, Avea, Fc Barcelona, Seçmeler,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 18 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 2463

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler