Geleceğin Futbol Yıldızları FCBEscola Camp Avea'da Seçilecek

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2869 defa incelendi
  • Puan : star star star 45 incelemede 2,91 puan almıştır.
Sırasıyla Van, İzmir ve İstanbul’da yapılacak seçmeler sonrasında,  FCBEscola Camp Avea’ya girmeye hak kazanan 240 yetenek, Barça’nın başarı sırrını Barçalı yıldızları yetiştiren hocalardan öğrenecek. FCBEscola Camp Avea’ya hiçbir ücret ödemeden hak kazanacak gençler bilimsel yöntemlerle geliştirilen eğitim programında hem teorik ve hem de taktiksel yeteneklerini geliştirerek geleceğin futbol yıldızları olmak için çalışacak  

Avrupa’nın en çok konuşturan operatörü Avea ile dünyanın en çok konuşulan ve Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) “Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi”nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona, futbolun geleceği gençler için Türkiye’de bir araya geldi.

Barcelona Futbol Kulübü’nün Türkiye'deki resmi telekomünikasyon ortaklığından yola çıkan ve geçtiğimiz yıl da “Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları” projesine imza atan Avea; futbol konusunda seçiciliği ile tanınan FC Barcelona ile gerçekleştirdiği bu kapsamlı işbirliğiyle tüm dünyanın dikkatini Türkiye’ye çekecek.

“Türkiye’nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları” projesi ile genç yetenekleri geçtiğimiz yıl Barselona’ya eğitime götüren Avea; şimdi de iş ve başarı modeli ile tüm dünyaya örnek olan FC Barcelona’nın dünyaca ünlü FCBEscola futbol kampını İstanbul’a getiriyor. Dünyanın birçok yerinde ücretli olarak devam eden FCBEscola Futbol Kampları, Avea ile Türkiye’nin 9-14 yaş grubundaki genç futbol yıldız adaylarına ise ücretsiz olacak.

Avea ve FC Barcelona arasında gerçekleştirilen bu önemli işbirliğinin tüm ayrıntıları 5 Haziran’da Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, FCBEscola Direktörü Xevi Marcè, Barcelonalı ünlü eski futbolcu Josep Moratalla ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Projeler Genel Direktörü Erkut Tutkun’un katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.

Barça’lı yıldızları yetiştiren hocalar Türk gençlerini eğitecek…

Avea, FCBEscola Camp Avea projesi kapsamında; Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) ile birlikte 11-13 Haziran Van, 15-16 Haziran İzmir ve 18-20 Haziran’da İstanbul’da yapılacak seçmeler sonrası 240 yetenekli genç, futbolda başarıya giden yolu ve başarılı olmak için ihtiyaç duyacakları teknikleri Barça’lı yıldızları yetiştiren hocalardan öğrenecek. Proje ile fırsat eşitliğini bir adım öteye taşıyan Avea, imza attığı bu işbirliği ile gençlere adeta kılavuz kaptanlık yapacak.

Öğrenciler, 9-13 Temmuz ve 12-16 Kasım tarihleri olmak üzere 2 farklı dönemde,  Barcelona altyapı takımından ve Türk hocalardan eğitim alacak. Ayrıca 7-9 Temmuz tarihleri arasında kamptaki Türk hocalar da FCBEscola Camp Avea projesi kapsamında özel bir eğitim alacak.

Avea’nın geçtiğimiz yıl “Türkiye’nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları” projesi kapsamında ise; Hakkari’den Diyarbakır’a, Samsun’dan İzmir’e, 18 genci FC Barcelona tesislerine eğitime götürdüğünü hatırlatan Coşkun Şahin, altyapıdan daha fazla öğrencinin yararlanması için FCBEscola Camp Avea’yı Türkiye’ye getirdiklerini ifade etti.  

Türk futbolunun geleceği için atılan önemli bir adım

Avea için asıl başarının FCBEscola Camp Avea’da keşfedilecek futbol dahilerinin Türk ve dünya futbolunun geleceğine imza atmaları olacağını kaydeden Şahin; “Geleceğin teknolojilerini geliştirme vizyonuna sahip bir şirket olarak, ülkemize değer yaratmak için dünyanın en iyi markalarıyla işbirliği yapmayı ilke edindik. Teknolojide dünyanın en tanınmış kurumlarından Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile işbirliğimizde olduğu gibi futbolda da dünyanın en iyi futbol takımı FC Barcelona ile işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliği ile Türkiye’deki spor kampı anlayışına da zenginlik ve farklı bir bakış açısı kazandırmış olmayı amaçlıyoruz. Bilimsel ve başarısı kanıtlanmış yöntemlerin Türk futbolu için yepyeni bir soluk getireceğine inancımız tam. Bu Türk gençlerine yaratılan bir fırsat eşitliğidir. Bu fırsatı gençlerimizin kaçırmamasını istiyorum. Avea olarak böyle bir projenin içerisinde yer almaktan ve geleceğin futbol yıldızlarına böylesine bir eğitim fırsatı verecek olmaktan dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Avrupa’nın en çok konuşturan operatörü ile dünyanın en çok konuşulan takımı el sıkıştı  

Avea’yı FC Barcelona’ya benzeten Coşkun Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Avea olarak biz de takım oyunu oynamayı seven ve bunda başarılı olan bir ekibiz. Marka olarak gücümüzü FC Barcelona gibi biz de altyapımıza borçluyuz. Sürekli yarını ve yenilikleri düşünerek adımlarımızı atıyoruz, geleceğe teknolojiler üretiyoruz. Mükemmellikten ödün vermeden, istikrarla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Fırsat eşitliği yaratmak için seçmelerin İstanbul, İzmir ve Van olmak üzere 3 ayrı şehirde gerçekleştirileceğini belirten Şahin, Van’ı belirlerken pozitif ayrımcılık yaptıklarını açıkladı. Şahin, konu hakkında şunları söyledi: “Avea olarak Türkiye’nin her noktasında varız. Ancak vücudumuzdaki yaralı bir bölgeyi nasıl daha çok hissedip daha çok özen gösteriyorsak, Van da bizim için bu anlamda büyük önem taşıyor. Bu nedenle Van’a daha fazla ihtimam gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem sonrası, Van’daki gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeyi önceliğimiz olarak görerek seçme yapacağımız iller arasına dahil ettik. Bu çerçevede de ilk seçmelerimizi Van’dan başlatıyoruz.”

İş modeli ve elde ettiği başarı sonuçlarla tüm dünyaya örnek olan FCBEscola kamplarının, Barça modelini birinci elden deneyimleyip öğrenme konusunda büyük önem taşıdığına dikkat çeken FCBEscola Direktörü Xevi Marcè, “Geçtiğimiz yıllarda 4 bin çocuk dünya genelindeki farklı FCBEscola kamplarında eğitim aldı. Avea ile yaptığımız bu iş birliğiyle Türkiye’deki çocuklara da Barça eğitimi vermeye başlayacağız. Bu kapsamda da Avea ile uzun soluklu olacak bir işbirliği modeli planladık. Gerçekleştirdiğimiz bu projede, Barcelona Futbol Kulübü’nün resmi eğitim programı uygulanacak” dedi.

Marcé: “Türk futbolcular zeki ve akıllı”

“Türkiye’ye gelmeyi istiyorduk ve Avea’dan böyle bir teklifin gelmesi bizi çok mutlu etti” diyen Xevi Marcè, FCBEscola Camp Avea’nın Türkiye’de tek ve resmi projeleri olduğunun ise altını çizdi. Marcè İspanya takımlarında oynayan Türk futbolcuların başarıları ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: “Türk futbolcusu zekidir, akıllıdır. Futbolu sever ve beceriklidir. Türk futbolcuları bizim lige hızlı adapte oluyorlar. Yeteneklerin nereden, ne zaman çıkacağını bilemeyiz. Barcelona altyapı takımlarından bile A takımına çıkan Messi gibi çok az isim var. Bu sistem yeni Messi’lerin yetişeceği bir ortam yaratıyor.”  

Marcè Van’da da seçme yapılacak olmasının da kendilerini ayrıca çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

FCBEscola Camp Avea seçmeleri hakkında bilgi veren Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Projeler Genel Direktörü Erkut Tutkun, “44 bin okul ve 17 milyon çocuğa hitap ediyoruz. Bu, birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan bile fazla bir sayı. Bu nedenle bu gençlerden olağanüstü yeteneklerin yetişmesi tesadüf olmayacak. Bu çocuklar üzerinde yapılmış alalade bir proje değil, uzun soluklu bir çalışmanın ürünü. Avea da bu projede ortağımız” dedi.

FCBEscola Camp Avea gençlere sadece yeteneklerini ortaya çıkartıp performanslarını yükseltecek futbol eğitimini değil aynı zamanda Barcelona Futbol Kulübü’nün temsil ettiği tüm değerleri öğreterek gençlerin nasıl bir beslenme programı uygulaması gerektiği konusunda da bilgi verecek.

Kampta görev yapacak antrenörler dünyanın en ünlü futbol yıldızlarının kullandığı yöntemleri öğrencilere aktaracak. FCBEscola Camp Avea’da gençler bilimsel yöntemlerle geliştirilen eğitim programında teorik ve taktiksel yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda hem oyun hem de dinlenme olanaklarından da yararlanabilecekler.


İlgili etiketler : Fcbescola, Avea, Barcelona, Futbol, Futbolcu Seçmeleri,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 2869

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler

  • DeFacto Barcelona'nın Lisanslı Tişörtleri DeFacto Mağazalarında

    Barcelona'nın Lisanslı Tişörtleri DeFacto Mağazalarında

    Akdeniz modasının öncü markası DeFacto, her dönem futbol tutkunlarının yakından takip ettiği ve tüm dünyadan milyonlarca taraftarı olan FC Barcelona futbol kulübünün renklerinde tasarladığı ...
    21 Mayıs 20126091 defa incelendi
  • Avea Avea FC Barcelona Tarifesi Diyenler Barça'yı Nou Camp'ta Sahasında İzledi

    Avea FC Barcelona Tarifesi Diyenler Barça'yı Nou Camp'ta Sahasınd

    FC Barcelona’nın 2012/2013 sezon sonuna kadar “Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı” olan Avea , 1 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında FC Barcelona tarifelerine gelenler arasında...
    20 Ocak 20122567 defa incelendi
  • Avea Avea, 10. Yılında FC Escola Okullarını Türkiye'ye Kazandırdı

    Avea, 10. Yılında FC Escola Okullarını Türkiye'ye Kazandırdı

    Avea’dan dünya futbol devi Barcelona ile Türkiye’de bir ilke imza atan yeni bir işbirliği… 10 yılda spora 135,4 milyon dolar yatırım yapan Avea, 10. Yılında FC Escola okullarını Türkiye’ye k...
    23 Eylül 20141573 defa incelendi
  • Avea Avea Kobi Turnuvası

    Avea Kobi Turnuvası

    Avea ile Artık futbolun yıldızı kobiler! Türkiye genelinde 13 Şehir'de 1440 takımın katılacağı Avea Kobi Turnuvasında İyi olan KOBİ kazansın! Takımınızı kurun, başvurunuzu yapın;...
    6 Ocak 20116150 defa incelendi
  • Avea FCBEscola Camp Avea'da 2. Dönem Antalya'da Başlıyor

    FCBEscola Camp Avea'da 2. Dönem Antalya'da Başlıyor

    Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) “Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi”nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona ile Türkiye'deki resm...
    5 Ekim 20122402 defa incelendi