Mohsen Namjoo Türkiye'ye Geliyor!

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1840 defa incelendi
  • Puan : star star star star 23 incelemede 4,26 puan almıştır.
İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında Türkiye'ye geliyor.

“Dünya Müziği’nin tadı Avea’da” diyerek, dünya müziğinin sıra dışı isimlerini müzikseverlerle buluşturan Avea, bu yıl 6.’sı düzenlenecek “6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” kapsamında İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo'yu  Türkiye’de ağırlıyor.

New York Times tarafından “İran’ın Bob Dylan’ı” olarak gösterilen ve Türkiye’de ‘Ey Saraben’ şarkısıyla tanınan Mohsen Namjoo, 30 Ocak 2015 Cuma akşamı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda “6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri”’nin ilk sanatçısı olarak müzikseverlerle buluşacak.
ABD’nin California eyaletinde yaşayan İranlı sanatçı, söz yazarı, şarkıcı, müzik eğitmeni ve setar çalgıcısı Mohsen Namjoo, 1976 yılında Torbat-e Jam'da doğdu. 12 yaşındayken Nasrollah Nasehpoor ile başladığı müzik eğitimine 18 yaşına kadar devam eden Namjoo, 1994 yılında ise Tahran Üniversitesi’nin Tiyatro ve Müzik Fakültesi’nde Alireza Mashayekhi ve Azin Movahed gibi ustalardan eğitim aldı, Haj Ghorbane Soleimani’den İran Folk Müziği’ni öğrendi.

Namjoo, film ve belgeseller için yaptığı müziklerle de adından söz ettiriyor
Tahran’da kaydedilen Namjoo’nun ilk albümü Toranj ise Eylül 2007’de İran’da yayınlandı. Film ve belgeseller için de besteler yapan Namjoo, Amir Hamz ve Mark Lazarz tarafından yönetilen ve uluslararası festivallerde gösterilen Sounds of Silence belgeselinin müziklerini hazırladı. Ayrıca yönetmen Saman Salur’un “Few Kilograms of Dates for the Funeral” filminde de boy gösteren Namjoo'nun İran dışındaki ilk performansı Ocak 2006’daki; “Tehran Hotspot of the International Rotterdam Festival” bünyesindeki solo performansı oldu.

2009 yılında İtalya’da piyasaya çıkan “Oy” albümü ile Avrupa müzik sahnesinde de önemli bir yer edinen sanatçı, 2010 yılında Payam Entertainment ile ortak projesi olan “Namjoo in A Minor” ile yeni bir topluluk eşliğinde kendine ait şarkıları tekrar yorumladı. Bu proje ile Los Angeles’ta Walt Disney Concert Hall ve Toronto’da Sony Center’da sahne aldı.

2011 yılında raflarda yerini alan “Useless Kisses” ve 2012 yılında, Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren “Alaki” albümleri Payam Entertainment tarafından yayınlanan Namjoo'nun son albümü “Trust the Tangerine Peel” ise bu yıl yayınlandı.

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 2015'te de sürpriz isimleri müzikseverlerle buluşturmaya devam edecek.




İlgili etiketler : Mohsen Namjoo, Avea, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri, Konser, Etkinlik,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Kasım 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2014
  • Trafik

    : 1840

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler