Avea, 10. Yılında FC Escola Okullarını Türkiye'ye Kazandırdı

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1563 defa incelendi
  • Puan : star star star 37 incelemede 3,32 puan almıştır.
Avea’dan dünya futbol devi Barcelona ile Türkiye’de bir ilke imza atan yeni bir işbirliği… 10 yılda spora 135,4 milyon dolar yatırım yapan Avea, 10. Yılında FC Escola okullarını Türkiye’ye kazandırdı… Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıldır yürüttüğü “FCBEscola Camp Avea” projesi yoğun ilgi gören Avea, Barcelona ile dev bir işbirliğine daha imza attı. Avea bu imza ile, Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan ilk futbol okulu “FCBEscola Istanbul Avea”yı hayata geçirdi.

Sosyal fırsatlar yaratan sürdürülebilir projeleriyle Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmayı sürdüren Avea’dan  Türkiye’ye uluslararası boyutta yeni bir işbirliği… 10 yıldır spor sponsorlukları ve gelir paylaşım ortaklıkları olmak üzere spora toplam 135,4 milyon dolar yatırım yapan Avea, 10. Yılında FCBEscola okullarını Türkiye’ye kazandırdı… Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıldır yürüttüğü “FCBEscola Camp Avea” projesi yoğun ilgi gören Avea, Barcelona ile dev bir işbirliğine daha imza attı.

Avea, dünyada 12 futbol okuluna sahip spor kulübü FC Barcelona’nın 13’üncü okulunun İstanbul’da kurulmasını sağladı. Avea böylece, Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan ilk futbol okulu “FCBEscola Istanbul Avea”yı hayata geçirdi. Türkiye’de bir ilke imza atan işbirliği, 23 Eylül 2014, Salı günü Avea CEO’su Erkan Akdemir, FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus i Santasusana ve  FCBEscola Direktörü Xevi Marce katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.

 FCBEscola Istanbul Avea, iki ayrı okulda 9 ayda 600’den fazla öğrenciye eğitim verecek
“FCBEscola Istanbul Avea”, ilk etapta biri Maltepe’de, diğeri Maslak’ta olmak üzere İstanbul’daki 2 ayrı okulda hizmet verecek. Yıl boyu toplam 600’den fazla öğrencinin eğitim alacağı ve yetenekli olup seçmeleri kazanan erkek-kız tüm öğrencilerin dahil olabileceği FCBEscola Istanbul Avea Futbol Okulu’nun zaman içinde diğer büyük illere de yayılması planlanıyor.   FCBEscola, dünya çapındaki tüm okullarında, öğrencilere sadece futbol eğitimi değil aynı zamanda disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı gibi kavramları içselleştirmelerini sağlayan bir değerler sistemi de aşılıyor. Barselona’dan gelecek antrenörün yıl boyunca görev alacağı FCBEscola Istanbul Avea okullarında, FC Barcelo’yı dünyanın en iyi futbol kulübü yapan eğitim ve değerler sistemi ile eğitim verilecek.

6-8/8-10/10-12 ve 12-14 yaş gruplarındaki yetenekli öğrencilerin eğitimlerini alacakları “FCBEscola Istanbul Avea”da, Türkiye’deki eğitim ve öğretim dönemine paralel bir zamanlamayla, hafta içi 2 gün 1,5 saatlik bir eğitim programı uygulanacak. Okulun öğrencileri, hafta sonlarında da ayrıca 1 gün maç yapma imkânına sahip olacaklar. Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola, know how’unu böylelikle Türkiye’ye taşıyacak. FCBEscola Istanbul Avea eğitimde 3’er aylık dönemlerden toplam 3 dönem olacak. 3 aylık eğitimin karşılığı ise 1500 TL olacak.

Avea 180 yetenekli çocuğa burs sağlayacak

Avea ve Barcelona’nın yeni projesinde maddi açıdan okul programına katılmakta güçlük çeken yetenekli çocuklar, uzman bir ekip tarafından belirlenecek ve öğrenciler bu okullarda Avea’nın sağladığı burs ile eğitimlerini alacak. Yıl boyunca toplam 180 yetenekli çocuk Avea’nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlamış olacak. Yapılacak seçmelerle, FCBEscola Camp Avea Projesi’nde olduğu gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç çocuklar için hayata geçirilen Sevgi Evleri’nden çocuklar da yine projeye dahil edilecek. Avea, yetenekli ve dezavantajlı gruptaki çocukların ücretsiz yararlanmasına imkân sağlayacak.

“Hedefimiz, FCBEscola Istanbul Avea’yı Türk futboluna hizmet eden önemli bir marka haline getirmek”

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında “FCBEscola Istanbul Avea” hakkında ayrıntılı bilgi veren Avea CEO’su Erkan Akdemir, “ Bugüne kadar spora, sponsorluklarımız ve dünyada bir ilke imza atan gelir paylaşımı modeli  ile 135,4 milyon dolar yatırım yaptık.  Bugün, yani Avea’nın kuruluşun 10. yılında, en önemli kıymetimiz olan çocuklarımız için dev bir eğitim projesine daha imza atarak FCBEscola Istanbul Avea’yı Türkiye’ye kazandırdık. Bu ülkemize ve ülkemizin gençlerine 10. Yıl hediyemiz. Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıl önce başlayan işbirliğimizin bu noktaya geldiğini görmek bizim için gurur verici.”

Avea’nın, FC Barcelona ile 2011 yılında Türk futbolunda altyapıyı geliştirme misyonuyla çıktığı yolda pek çok başarılı projeye imza attığına dikkat çeken Akdemir; “2014 yılının sonuna yaklaşırken, tüm bu emeklerimizin daha büyük bir oluşuma dönüşmesi, Avea ailesi olarak bizi çok memnun ediyor. Hedefimiz, FCBEscola Istanbul Avea’yı Türk futboluna hizmet eden önemli bir marka haline getirmek. FC Barcelona’nın FCBEscola okullarıyla yıllardır dünya çapında edindiği deneyim, bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Türk futbolunun, FCBEscola Istanbul Avea sayesinde, önümüzdeki yıllarda FC Barcelona altyapısıyla yetişmiş önemli oyuncular göreceğine inancım tam” diye konuştu.

Dünyaca ünlü oyuncu Messi de FCBEscola’dan mezun

FCBEscola okulunun, bulunduğu tüm ülkelerde uluslararası futbol camiası tarafından dikkatle izlenen ve yetiştirdiği yetenekli gençlerle dikkat çeken akademik bir kurum olduğunun altını çizen Akdemir, günümüz futbolunun önde gelen isimlerinden Messi’nin de FCBEscola mezunu olduğunu belirtti. Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim alacak çocuklarımızın hepsi, bir futbol yıldızı olmayacak ama Barcelona’yı Barcelona yapan, Messi’leri yaratan eğitim sistemiyle çalışmış olacaklar. Hayallerinin peşinden cesaretle, heyecanla, tutkulu, kararlı ve azimle gittiklerinde hayatlarının da değiştirebileceklerini görecekler. FCBEscola Istanbul Avea ile aynı eğitim kalitesini İstanbul’a taşıyarak geleceğin ‘Messi’lerini yetiştirmek adına önemli bir adım attık. Okulumuz, sporcu ahlakı, rakibe saygı vb. değerler dahil olmak üzere öğrencilere belli bir disiplini ve anlayışı da aktaracak. Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola, know how’unu böylelikle Türkiye taşıyacak.” Akdemir, FCBEscola Istanbul Avea öğrencilerine, mezuniyet sonrasında yardımcı olacak çalışmalar da yapacaklarını belirterek ekledi: “Bu anlamda, okulumuzda eğitim görmüş her yetenekli gencimizi parlak bir gelecek bekliyor.”

FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus i Santasusana: “Türk gençlerinin futbola olan tutkusu, bizim heyecanımızı daha da perçinliyor”

Toplantıda konuşma yapan FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus i Santasusana ise FC Barcelona olarak işbirliği yapacakları iş ortaklarını belirlerken çok titiz davrandıklarını ifade ederek; Avea ile gerçekleştirdikleri yeni işbirliğini şöyle değerlendirdi: “Barcelona kulübü olarak dünyanın çeşitli  yerlerinde farklı şekillerde varlık göstermekteyiz. FCBEscola okulları projemiz için dünyanın her yerinden sürekli davetler alıyoruz. Çünkü her ülke kendi Messi ve Xavi’lerini yetiştirmek istiyor. Bu talepleri dikkate alacak olursak yılda en az 50 okul açmamız gerekiyor. Oysa biz yılda en fazla 3-4 okul açmayı hedefliyoruz. Çünkü biz bir zincir marka değiliz. Bu nedenle nereye gideceğimize karar verirken oldukça titiz bir şekilde çalışıyoruz.

Genç ve çok dinamik bir şirket olan Avea;  iş ortaklığı anlamında bizim için harika bir keşif oldu. FC Barcelona ile aynı değerleri paylaşan; küresel bir oyuncu olmak adına aralıksız çalışan bir marka olan Avea’yla aynı zamanda ortak hedeflere de sahibiz. Bu özellikleri nedeniyle Avea ile işbirliğine giderek FCBEscola okullarını Türkiye’ye taşıyoruz. Çok değerli yöneticileri ile bizleri destekleyen, ‘eğitime, çocuklara ve uzun vadeli çalışmaya olan tutkumuzu’ bizlerle paylaşarak FC Barcelona kültürünün sahip olduğu değerleri ve bilinci daha geniş bir kitleye ulaştırmamıza aracı olan Avea’ya  tekrar teşekkür ediyoruz ” dedi.



İlgili etiketler : Avea, Fc Escola Okulları, Fcbescola Camp Avea, Futbol Okulu,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Eylül 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2014
  • Trafik

    : 1563

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler

  • Avea Bu Yıl İkincisi Düzenlenen FCBEscola Camp Avea Sona Erdi

    Bu Yıl İkincisi Düzenlenen FCBEscola Camp Avea Sona Erdi

    Futbola yeteneği olan çocuklara, hayallerine doğru ilerleyebilecekleri yepyeni bir kapı açan FCBEscola Camp Avea, 11-15 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen yılın ikinci kam...
    16 Kasım 20131474 defa incelendi
  • Avea FCBEscola Camp Avea'da 2. Dönem Antalya'da Başlıyor

    FCBEscola Camp Avea'da 2. Dönem Antalya'da Başlıyor

    Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) “Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi”nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona ile Türkiye'deki resm...
    5 Ekim 20122394 defa incelendi
  • Avea FCBEscola Camp Avea'nın Elemelerdeki Son Surak İstanbul

    FCBEscola Camp Avea'nın Elemelerdeki Son Surak İstanbul

    Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) “Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi”nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona ile Türkiye'deki resmi te...
    18 Haziran 20122453 defa incelendi
  • Avea Avea, 1500 Çocuğun Dişine Dokundu, Kalbini Dinledi

    Avea, 1500 Çocuğun Dişine Dokundu, Kalbini Dinledi

    Türkiye’nin en yenilikçi ve en genç mobil iletişim operatörü Avea , Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun (TOSF) desteğiyle hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea Projesi kapsamında, dünya...
    20 Ağustos 20122016 defa incelendi
  • Avea Avea CEO'su Kaleye Geçti, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Penaltılarını Kurtardı

    Avea CEO'su Kaleye Geçti, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Pen

    Dünyanın en iyi futbol takımı FC Barcelona’yı, FCBEscola Camp Avea ile Türkiye’ye transfer eden Avea, kamp seçmelerinin ikincisini 15 - 16 Haziran tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirdi. ...
    16 Haziran 20121890 defa incelendi