Avea CEO'su Kaleye Geçti, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Penaltılarını Kurtardı

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1898 defa incelendi
  • Puan : star star star 28 incelemede 2,68 puan almıştır.
Dünyanın en iyi futbol takımı FC Barcelona’yı, FCBEscola Camp Avea ile Türkiye’ye transfer eden Avea, kamp seçmelerinin ikincisini 15 - 16 Haziran tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile yapılan seçmelere İzmirli gençlerin ilgisi yoğun oldu.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) 'Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi'nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona ile Türkiye'deki resmi telekomünikasyon ortağı Avea’nın hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın elemelerdeki ikinci durağı Ege’nin incisi İzmir oldu. 16 Haziran Cumartesi günü Avea CEO’su Erkan Akdemir’in ev sahipliğinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Ayhan Pala ve İZVAK (İzmir Gücü Spor Vakfı) Başkanı Tuğrul Yemişçi’nin katılımıyla düzenlenen toplantıda projenin detayları ve İzmir ayağı hakkında bilgi verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetin seçmelere katılan gençleri izleme ve sohbet etme şansı bulduğu İzmir FCBEscola Camp Avea seçmelerine gençlerin ilgisi ise yoğundu.

Avea, FCBEscola Camp Avea ile İzmir’de hiç sönmeyen bir ateş yaktı
FCBEscola Camp Avea ile gençlere fırsat eşitliği yaratmayı hedeflediklerinin altını çizen ve İzmir’in bu projede özel bir yerinin olduğunu kaydeden Erkan Akdemir, Gaziemir Stadyumu’nda yapılan seçmeler öncesinde basınla bir araya gelerek Türkiye’de bir ilke imza atan proje hakkında bilgi verdi. Akdemir, konuşmasında şunları söyledi: 'Yeteneklerin kaderi nerede doğdukları üzerinden belirlenmez. Biz bu proje ile İzmir’de gençlerimizin geleceği için, hiç sönmeyecek bir ateş yakıyoruz. Evet Barcelona’yı bugün İzmir’e ve Türkiye’ye transfer ettik! Bundan da önemlisi projemiz, Barcelona’nın isim haklarını alan, tek atımlık bir çalışma değil. Eğitimi Barcelona’nın altyapı hocaları verecek. Bu futbolda başarıyı yakalamış bir ekolün Türkiye’ye taşınması anlamına geliyor. Barcelona’nın yıldız oyuncusu Messi bugün İzmir’le de buluşturduğumuz FCBEscola’nın öğrencilerinden biri. Karl Heinz Rummenige, ne Pele’nin ne de Maradona’nın 19 yaşındayken, Messi’nin 19 yaşındaki futbolu kadar iyi oynamadığını ifade etmiş. Bu, ortaya konulan şeyin sadece yetenek olmadığını gösteriyor. 2010 yılında dünya kupasını kazanan İspanyol Milli Takımı’nın yarısını ve Barcelona’nın da şu anki mevcut takımının %50’sini bu okullardan yetişen öğrenciler oluşturuyor. Projemizle diyoruz ki; İzmir’den neden bir Messi, hatta Messiler çıkmasın?'

Akdemir, seçmelerde neden İzmir’i tercih ettiklerini ise 'İzmir, Universiade gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan, spor alanında özellikle futbolda kültürü ve geçmişi olan ekol bir şehir. Köklü takımları, taraftarının futbol sevgisi İzmir’i nev-i şahsına münhasır bir yerde tutuyor. İzmir, genç ve yetenekli bir nüfusa sahip ve bu genç nüfusun içindeki yetenekleri daha parlamaya başladıkları anda keşfetmek bizim için mutluluk kaynağı olacak' şeklinde açıkladı.

Akdemir: 'Avea Barcelona benziyor, oyunu kurup rekabeti bozuyor'
Avea CEO’su Akdemir, Barcelona ile işbirliğine gitmeyi tercih etme nedenleri hakkında ise şunları söyledi: 'Avea Barça ile işbirliğine gidiyor. Çünkü Avea fena halde Barcelona’ya benziyor; onun gibi rekabeti bozuyor, oyunu kuruyor, bunun içinde çalışkan kararlı ve azimli davranıyor.  Barça gibi Avea da altyapıya önem veriyor yatırım yapıyor. Ne yaparsa hep en iyisini yapmak için yola çıkıyor. Kaybedeceğini bilse bile doğru bildiği yoldan dönmüyor; sabrediyor ve ortaya güzellikler koymaktan büyük zevk alıyor. En önemlisi de takım oyunun önemini biliyor ve en iyi şekilde uygulamaya çalışıyor. Ve nasıl Barça bugün sadece bir futbol kulübü değilse Avea da Türkiye’de sadece bir operatör değil. Futbol nasıl bir takım oyunuysa, iletişim de bir takım işidir ve başarmak için tüm ekibin birbirine kenetlenmesi gerekir. Avea’nın dört bir yanında takım arkadaşları var.'

'Proje ile fırsat yetenekli gençlerimizin ayağına geldi'
Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF)’nun desteğiyle seçmelerin ilkinin Van’dan başlatıldığını ve büyük ilgi gördüğünü, aynı ilgiye İzmir’de de tanık olduklarını ifade eden Akdemir, seçmelerin İzmir’in ardından 18 - 20 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılarak sona ereceğini ve kamp sürecinin başlayacağını söyledi. FCBEscola Camp Avea’ya girmeye hak kazanan 240 yetenekli gencin, FC Barcelona’nın yıldızlarını yetiştiren hocalardan eğitim alacağını vurgulayan Erkan Akdemir, tüm dünyada ücretli olan FCBEscola Futbol Kampları’nın, Türkiye’de ise ücretsiz olacağının altını çizdi. Son olarak İstanbul’da yapılacak seçmeler sonrası 09 - 14 yaş grubundaki 120 yetenek 9 - 13 Temmuz, ikinci seçmeler sonrası seçilecek ikinci 120 kişilik grup ise 12 - 16 Kasım tarihlerinde İstanbul FCBEscola Camp Avea’da birer haftalık kamplarda eğitim alacak. Türkiye’de ilk kez bu kadar fazla sayıda çocuğun futbol eğitimi alacağı kampta 5 FC Barcelona antrenörü, iki kamp döneminde ayrıca 24 hocanın eğitimini de gerçekleştirecek. Bir kaleci antrenörü de geleceğin kalecilerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak.

'Messi’ye imkan verilmeseydi bugün Messi olamazdı'
Proje ile “fırsat eşitliği” yaratmak istediklerinin altını çizen Akdemir: 'Messi, Iniesta ve Xavi FCBEscola’dan yetişmiş oyuncular, önemli futbol değerleri. Proje bu fırsatı yetenekli gençlerimizin ayağına getirdi. Avea olarak, nasıl ki; İzmir’de onu yarınlara taşıyacak, dünya ile iletişimini sağlayacak bir iletişim altyapısı kurduysak bugün de dünya devlerinden FC Barcelona ile bir spor altyapısını hayata geçiriyoruz. Bu uzun ve sonucu güzel bir yol. Avea olarak, biz Türkiye’nin potansiyeline, yarın daha iyi olacağına ve yeni neslin ülkemizi bizlerden daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyoruz. Tüm yatırımlarımızı, geleceğe ilişkin tüm planlarımızı bu temel üzerinde şekillendiriyoruz' şeklinde konuştu.

FCBEscola olarak Türkiye’ye gelmeyi çok istediklerini ve Avea’dan böyle bir teklifin gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen FCBEscola Direktörü Xevi Marcè, İstanbul’da yaptığı açıklamada FCBEscola Camp Avea’nın Türkiye’de tek ve resmi projeleri olduğunu belirtti. Marcè, Türk futbolcusunun zeki, akıllı ve becerikli olduğunun altını çizdi ve 'Bu sistem yeni Messi’lerin yetişeceği bir ortam yaratıyor' dedi.

'EXPO 2020 yolunda İzmir’in yolu aydınlık'
İzmir’in yeniliklere açık, mobil teknolojileri yakından takip eden illerin başında geldiğini belirten Akdemir, 'İzmir, genç ve yetenekli bir nüfusa sahip ve bu genç nüfusun içindeki yetenekleri, daha parlamaya başladıkları anda, keşfetmek bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olacak. İnanıyoruz ki FCB Camp Avea, EXPO 2020 yolunda İzmir’in taşıdığı potansiyeli göstermesine katkı sağlayacak' diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise projenin futboldaki sürdürülebilir başarı için anlamlı olduğuna dikkat çekerek 'Nasıl eğitimde değişim programları var. Bu projede de sporda değişim programı. Barselona’nın başarısının ardında bu futbol okulları var. Çocuklarımız mahalle futbolu vizyonundan dünya vizyonuna gidecek. İzmir’de futbol başarısı anlık değil. Sürdürülebilir olacak. Bu proje bunu sağlayacak. Avea sadece telefon operatörlüğü yapmıyor, eğitim ve sporun gelişimi için de önemli sosyal sorumluluk projeleri yapmayı ihmal etmiyor. Bu ülkede kazandığını bu ülke insanına harcarsanız isminizin toplumda bir yeri olur. Avea’ya böyle bir projeye imza attığı teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

Geçen yıl 'Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları' projesi kapsamında Barselona’da eğitime katılan ikiz kardeşler Burak ve Furkan Öz kardeşlerde eğitim sonrası yaşadıkları değişimi aktardılar.

Basın toplantısının ardından Akdemir ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım stadyumda seçmelere katılan gençleri birlikte izledi. Seçmelere katılan gençlerle ve antrenörlerle sohbet eden yöneticiler basın mensuplarına kamp hakkında bilgi verdiler. Ayrıca Avea CEO’su Erkan Akdemir’in kaleci olduğu mini karşılaşmada Bakan Yıldırım penaltı atışları yaptı. 





İlgili etiketler : Avea, Fcbescola Camp Avea,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 1898

Diğer Avea Haberleri