Nike ve FC Barcelona 2011-2012 Sezonu Yeni Forma Koleksiyonunu Tanıttı

  • 14 yıl önce eklendi
  • 4719 defa incelendi
  • Puan : star star 75 incelemede 2,44 puan almıştır.
Nike’ın bugüne dek tasarladığı en çevreci forması olan yeni Barcelona forması, tarihi unsurların yanı sıra takım vizyonundan da izler taşıyor. Nike bu yeni tasarımlarla 100 milyon plastik su şişesini katı atık sahalarına atılmaktan kurtarıyor.

2011-2012 sezonunda Barcelona, modern bir estetik görünüme sahip olan, fakat takımın kendine özgü desenlerine ve tarihine sadık kalan bir iç saha ve deplasman formasıyla oynayacak.

İç saha forması, ilk kez kullanılan on bir adet şeritle yine tüm dünya çapında tanınan ikon niteliğindeki bordo mavi şeritlere sahip. Formanın yakasının iç kısmında, Barcelona’nın takım marşından alınan “Tots unit fem força” (Hep birlikte güçlüyüz) dizesi yer alıyor.

Barcelona deplasman forması, koyu siyah rengiyle deplasmandaki karşılaşmalara yepyeni bir soluk getirecek. Formanın siyah üstünün omuz kısmında Katalonya bayrağı “Senyera”ya atıfta bulunan özel bir siyah-gri desen yer alıyor.

Formanın tasarımında kulübün tarihinden ve geleneğinden izler bulunurken, yeni formalarının ilk kez hem şortları hem de üstleri Nike’ın devrim yaratan geri dönüşümlü polyesterinden yapıldı.

Her bir formada yaklaşık on üç adet geri dönüştürülmüş plastik su şişesi kullanıldı. Yeni üretim süreci geleneksel polyester üretimine kıyasla enerji tüketimini %30’a kadar azaltıyor ve yaklaşık 100 milyon plastik su şişesini katı atık sahalarına atılmaktan kurtarıyor.

Mavi renkteki iç saha şortlarının alt kısmında özel bir bordo şerit bulunuyor ve forma mavi çoraplar ve çorapların baldır kısmındaki sarı “FCB” harfleriyle tamamlanıyor. Deplasman şortları da siyah renkte ve çorapların baldır kısmında sarı renkli “FCB” harfleri bulunuyor.

Hafif formalar (önceki versiyonlara kıyasla %13 daha hafif) oyuncuların sahadaki vücut sıcaklıklarını etkin bir şekilde düzenliyor ve Nike Dri-FIT teknolojisini kullanarak oyuncuların her zaman kuru ve serin kalmasını sağlıyor. Bu teknoloji, kullanılan terin buharlaşmasını sağlayan malzeme vasıtasıyla teri oyuncunun vücudundan uzaklaştırıyor.


Kol altlarından bele kadar yüzlerce lazerle kesilmiş küçük delikten oluşan havalandırma bölgeleri, hava sirkülasyonuna izin vererek, sıcaklık düzenlemeye yardımcı oluyor ve oyuncuların kuru ve serin kalmasını ve rahat etmesini sağlıyor.

Formanın ön kısmındaki kulüp arması, formaya ilk kez ısı yardımıyla yapıştırıldı; bu da formayı daha hafif hale getirirken bu bölgenin de havalandırılmasına imkan veriyor.

Bu sezon daha atletik olan ve aerodinamik özelliklere sahip forma, vücudu sararken iki yıl önceki Barcelona formasına göre %17 daha fazla esneklik sağlıyor. Telalı kenar kıvrımları sürtünme sonucu tahrişi azaltan daha pürüzsüz bir görünüme sahip.

Maç günlerine özel formaları tamamlamak amacıyla Nike hem oyuncular hem taraftarlar için gerek saha içinde gerek saha dışında kullanabilecekleri, benzersiz bir Barcelona antrenman ve yaşam tarzı ürün serisini piyasaya sürdü.

Kulübü ve tarafları birleştiren sembollerin ve mirasın yansıtıldığı yeni yaşam tarzı ürünler arasında, altın renkli “Barca” yazısıyla süslenmiş rugby formaları ve N98 Ceket bulunuyor. Bir tişörtte kulübe verilen desteğin göstergesi olması için tam kalp üzerinde mavi ve kırmızı şeritlerden oluşan bir FC Barcelona arması yer alıyor.





İlgili etiketler : Nike, Barcelona, Barcelona Forması, Forma Koleksiyonu,

Haber Sahibi

Nike
  • Eklenme Tarihi

    : 18 Mayıs 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2011
  • Trafik

    : 4719

Diğer Nike Haberleri

Benzer Haberler

  • DeFacto Barcelona'nın Lisanslı Tişörtleri DeFacto Mağazalarında

    Barcelona'nın Lisanslı Tişörtleri DeFacto Mağazalarında

    Akdeniz modasının öncü markası DeFacto, her dönem futbol tutkunlarının yakından takip ettiği ve tüm dünyadan milyonlarca taraftarı olan FC Barcelona futbol kulübünün renklerinde tasarladığı ...
    21 Mayıs 20126089 defa incelendi
  • Adidas adidas, Beşiktaş Siyah Formasını Kadın Taraftarlar İçin Tasarladı

    adidas, Beşiktaş Siyah Formasını Kadın Taraftarlar İçin Tasarladı

    Beşiktaş futbol takımının giydiği “adidas Siyah Forma”, bu kez kadınlara özel tasarım ve kesimle taraftarla buluşuyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kuruluşunun 110. yılı nedeniyle özel bir...
    20 Eylül 20133192 defa incelendi
  • Puma Bursaspor 2015-2016 Sezonu Formaları Tanıtıldı

    Bursaspor 2015-2016 Sezonu Formaları Tanıtıldı

    Yeşil Beyazlı Takımın Yeni Forması Modern Tasarımıyla Dikkatleri üzerine çekiyor. Dünyaca ünlü spor performans giyim markası PUMA’nın Bursaspor’a özel olarak tasarladığı yeni sezon formalar...
    11 Temmuz 20152953 defa incelendi
  • Avea Avea FC Barcelona Tarifesi Diyenler Barça'yı Nou Camp'ta Sahasında İzledi

    Avea FC Barcelona Tarifesi Diyenler Barça'yı Nou Camp'ta Sahasınd

    FC Barcelona’nın 2012/2013 sezon sonuna kadar “Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı” olan Avea , 1 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında FC Barcelona tarifelerine gelenler arasında...
    20 Ocak 20122564 defa incelendi
  • Seiko Seiko FC Barcelona Takımının Tercihi

    Seiko FC Barcelona Takımının Tercihi

    2011 yılında FC Barcelona, resmi saati olarak Seiko’yu seçti ve sezonda La Liga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Club Dünya Kupası ödüllerinin hepsini almaya hak kazandı. Takımın oyunlarındaki...
    2 Kasım 20123740 defa incelendi