D&R’dan Evlilik Yolundayken Okunması Gereken Kitaplar

  • 9 ay önce eklendi
  • 327 defa incelendi
  • Puan : star star star 5 incelemede 3 puan almıştır.
Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, evliliğe adım atmaya hazırlanan veya yeni evlenen çiftler için faydalı bir kitap seçkisi hazırladı. Kadın ve erkeğin farklı psikolojik ihtiyaçlarından eşler arası iletişimin püf noktalarına kadar farklı pek çok konuyu ele alan kitaplar, çiftlere daha mutlu bir evlilik için yol gösteriyor.

Yaz mevsimiyle birlikte dünya evine giren çiftlerin sayısı artıyor. Bu süreçte en önemli adımlardan biri de psikolojik açıdan kendini hazır hissetmek. D&R’a göre evlilik ekseninde olası sorunlarla başa çıkabilmek, evliyken yaşananlara yeni bir açıdan bakmak ve çözüm yolları aramak için kitaplar iyi bir başlangıç noktası. Türkiye’nin en büyük kitap durağı D&R; evlenmeden önce korkularınızı aşmaya çalışacağınız, daha mutlu bir ilişki için tavsiyeler alabileceğiniz kitapları bir araya getirdi.

Evlenmeden Önce - Doğan Cüceloğlu
Evlendiğinizde, hayatının en önemli, en güçlü tanığını seçmiş olursunuz. Bunun bilincinde olmak, önemli bir olgunluk adımıdır. Evlilik öncesinde, müstakbel eşinizle paylaştığınız değerlerin farkında olmak önceliğiniz olmalıdır. Birlikte, ‘birbirinizi yaşamak’ için evleniyorsunuz ve bu evlilikte ikiniz de kendiniz olarak var olmayı yani “biz” olmayı önemsiyorsanız, değerlerinizin uyum içinde olması gerekir.

Evlilik yolculuğuna başlarken biricik sermayeniz olan sevgi, küçülüp yok olabilecek ya da büyüyüp gelişebilecek bir şey. Evet, o hem çok kudretli hem de bir o kadar zarif ve kırılgan. Kurduğunuz ilişkiler ve üstlendiğiniz rollerin farkında olarak onu hakkıyla yaşamanız, yaşatmanız gerekiyor.

Beş Sevgi Dili - Gary Chapman
Eğer sevginizi, eşinizin anlamadığı bir dilde ifade ediyorsanız, sevgi gösterdiğinizi hiç anlamayacaktır. Sorun iki ayrı dil konuşmanızdadır. Belki kocanız cesaret verici sözler duymak istiyor ama siz bir akşam yemeği pişirmenin onu neşelendireceğini düşünüyorsunuz. O kendisini hala kötü hissederken, siz hayrete düşüyorsunuz. Veya, belki de eşiniz, çocuklardan ve televizyondan uzakta sizinle beraber olmayı çok arzuluyor. Ona verdiğiniz çiçek de ona değer verdiğinizi anlatmıyor. 'Beş Sevgi Dili'nde, nasıl olduğunu anlamadan, sevginin eşsiz dillerini konuşmayı, anlamayı ve eşinize sevginizi etkili bir şekilde gösterip, karşılığında gerçek sevgiyi bulmayı öğreneceksiniz.

Evliliği Sürdürmenin Yedi İlkesi- John Gottman
“Duygusal zekalı ve uzun süreli bir evlilik için son derece pratik bir rehber” hemen her evlilik için ihtiyaç duyulan bir şey. Evli çiftlere terapi ve danışmanlık yaptığı uzun yıllar boyunca derlediği 7 temel ilkeyi anlatmış Gottman. Ve bunu hayata geçirebilmek için kullandığı “sevgi haritası” kavramını, bu kavramı hayatımıza dahil etmenin yollarını örneklerle anlatıyor. Kitabın en ufuk açıcı yanı ise eşlerin birbirine sevgi gösterebilmesi ve huzurlu bir evlilik için somut öneriler sunması.

Değişen Toplumda Değişen Aile - Nurşen Adak
Aile kurumunun sosyolojisi üzerine hem içeriden hem dışarıdan okuyucuların aydınlatıcı bulabilecekleri bir kitap hazırlamış Nurşen Adak. Ailenin tek bir şekilden ibaret olmadığını hatırlatan, farklı sorun ve ilişki biçimlerine sizi hazırlıklı kılan kapsamlı bir araştırma. Bazen, yaşadığımız sorunların bireysel olarak bizden değil de parçası olduğumuz toplumsal yapının uzantısı olduğunu görmek ve anlamak eşlerin birbirini anlaması ve yargılamaması açısından ufuk açıcı bir bakışı açısı kazandırabiliyor.

İyi Aile Yoktur- Nihan Kaya
Ya da paradoks şu ki iyi aile, "İyi aile yoktur" düsturuyla hareket edebilen ailedir. İnsanlar çocuk sahibi olduğunda farkında olmadan kendi çocukluğuna dair hisleri yaşar. Çocuğumuzla ilişkimiz, anne-babamızla ilişkimizin devamıdır. Her insanın içinde anne, baba, çocuk vardır ve güçlü psikoloji aslında, içimizdeki çocuğun güçlü olduğu, saygı gördüğü psikolojidir. “İyi Aile Yoktur” sadece anne-babalar değil, kendisini daha iyi anlamak isteyen her yaşta insan için yazıldı. Bu kitabın sunduğu farklı bakış açısıyla, neden acı çektiğimiz, sevilmeyi neden isteyip sevgiyi kaybettiğimizde neden üzüldüğümüz, işlerimizi neden ertelediğimiz gibi kendimize dair birçok şeyin altındaki nedeni yepyeni bir gözle, şaşkınlıkla keşfedeceksiniz. İngiltere’de Essex Üniversitesi’nde Psikanaliz yüksek lisansı yapan, Avrupa ve Amerika’da psikoloji alanında konferanslarda tebliğler sunan ve çocukluk atölyeleriyle ebeveynlerle buluşan Nihan Kaya, yıllarca süren çalışmalarını bu kitapta derliyor.

Bağırmayan Karı-Koca Olmak- Hal Edward Runkel, Jenny Runkel
Evlilikte hemen herkesin isteği olan sıcaklık, olgunluk, huzur, bağlılık ve yakınlık için kendi özünüze ulaşmanın yeni yollarını anlatıyor Runkel çifti bu kitapta. Bağırıp çağırmadan (ve tabi bu esnada çocukları ürkütmeden) kendinizle barışık bir insan olabilirseniz eşinizle mutlu ve tatminkar bir ilişki kurabileceğinizi belirtiyor aslında. Kendinize odaklanmadan, kendinizi iyileştirmeden iyi bir ebeveyn ve eş olmanın imkansız olduğunu hatırlatıyor.




İlgili etiketler : D&r, Kitap,

Haber Sahibi

D&R
  • Eklenme Tarihi

    : 27 Temmuz 2023
  • Güncelleme Tarihi

    : 27 Temmuz 2023
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2023
  • Trafik

    : 327

Diğer D&R Haberleri