Kipa ve TEGV İşbirliğiyle "İyi Yaşam Eğitim Projesi" Başlıyor

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1705 defa incelendi
  • Puan : star star star 35 incelemede 3,23 puan almıştır.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Kipa üç yıl sürecek “İyi Yaşam Eğitimi Projesi”ni başlattı. Proje çerçevesinde 160 bin çocuğa, kişisel gelişim, sağlıklı beslenme, fiziksel egzersiz ve spor eğitimi verilerek obeziteye karşı mücadele edilecek.

Kipa ve TEGV işbirliğiyle 1. ve 8’inci sınıflar arasındaki çocuklara yönelik “İyi Yaşam Eğitim Projesi” başlıyor.

Amacı, TEGV’e devam eden çocukların kişisel farkındalık, sağlıklı beslenme ve fiziksel hareket yoluyla geliştirilmiş yaşam becerileri edinmelerini sağlamak olan “İyi Yaşam Eğitim Projesi” çok sayıda eğitim ve etkinlikten oluşuyor. Proje dahilinde Türkiye’nin dört bir yanından toplam 160 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Projenin ilk etabında, çocukların kendilerini tanımaları, ilgi alanlarını, farklı ve güçlü yönlerini keşfetmeleri ve böylece kendileri ile ilgili farkındalık kazanmaları sağlanacak. Ayrıca, çocukların sorumluluk ve iletişim becerileri de geliştirilecek.

İkinci etapta ise çocuklara sağlıklı beslenmenin temel kavramları ve sağlıklı beslenme tutum ve becerilerinin kazandırılması, spor yoluyla hareket ederek, sağlıklı yaşam biçimi alışkanlıkları, becerileri ve tutumları edinmeleri amaçlanıyor.

Eğitim programı e-öğrenme yöntemleriyle destekleniyor ve çocukların yaş düzeylerine göre hazırlanmış 10-12 haftalık eğitim içerikleri sunuluyor.

Eğitim projesi ülke genelinde uygulanacak
“İyi Yaşam Eğitim Projesi” TEGV’in  ülke genelindeki tüm Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri ve Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri ile birlikte işbirliği yapılan okullarda uygulanacak.
Proje ve etkinlikler, alanında uzman kişisel gelişim, sağlık ve beslenme eğitimcileri tarafından ve TEGV Öğrenme Tasarımı uzmanları desteğinde geliştirilecek ve özel eğitim almış TEGV gönüllüleri aracılığıyla çocuklara ulaştırılacak. Bu bağlamda yaklaşık 3 bin gönüllüye de eğitim verilecek.
Üç yıl sürecek proje 2013-2014 sonbahar etkinlik döneminde pilot olarak uygulanacak ve ilkbahar dönemiyle birlikte Türkiye’nin 37 iline yayılacak. 2014-2015 etkinlik yılından itibaren de program Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri’nde ve ilk öğretim okullarında hayata geçirilecek. 2015-2016 etkinlik yılında ise TEGV yaz etkinlikleri döneminde uygulanmaya başlanacak.

Ocak 2014’den itibaren TEGV İyi Yaşam Projesi, Kipa Markalı  ürünlerin sponsorluğu ile desteklenecek. Böylece Kipa müşterileri satın aldıkları her Kipa Markalı ürün ile, İyi Yaşam projesine destek veriyor olacak.

“İmkanlarımızı yararlı işler için kullanıyoruz”
Kipa CEO’su Jeff Adams konuyla ilgili olarak, “Bu sene toplum projelerinde 3 öncelik belirledik. Bunlar, gençlere fırsat yaratmak, sağlıklı yaşamı destekleyerek obeziteyle savaşmak ve gıda israfını engellemek. TEGV ile ‘İyi Yaşam Eğitim Projesi’ işbirliğimiz kapsamında çocukların ve gençlerin yaşamlarını etkileyebileceğiz. TEGV ile birlikte çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme tercihleri yapmalarına, fiziksel aktivite ve egzersiz konusunda yaşam boyu sürecek alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olacağız”  dedi.

“Çocuklarımıza mutlu bir çocukluk sağlamak için çalışıyoruz”
TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay; “TEGV olarak çocuklarımıza mutlu bir çocukluk sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Eğitim çabalarımızın amacı tüm çocuklarımıza modern eğitimin gereklerine uygun çok yönlü programlar sunmak ve bilinçli ve yaşam becerileri kazanmış bireyler olmalarına yardımcı olacak şekilde devlet tarafından sunulan temel eğitime katkıda bulunmak. Eğitim programlarımız uzman eğitimciler tarafından çocuklara yönelik hazırlanıyor ve onlara oynayarak, deneyerek, uygulayarak, sorgulayarak ve eğlenerek öğrenme fırsatı sunuyor. Kipa’nın değerli katkılarıyla hayata geçirdiğimiz “İyi Yaşam Eğitim Projesi”, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmemize yardımcı olacak” diye konuştu.




İlgili etiketler : Kipa, Tegv, İyi Yaşam Eğitim Projesi, Sosyal Sorumluluk,

Haber Sahibi

Kipa
  • Eklenme Tarihi

    : 11 Ekim 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2013
  • Trafik

    : 1705

Diğer Kipa Haberleri

Benzer Haberler