Goody Çocuk Tiyatrosu Perdelerini Kidzania'da Açıyor

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1932 defa incelendi
  • Puan : star star star star 81 incelemede 4,33 puan almıştır.
Goody Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli çocuk oyunu ‘Bir Dostluk Hikâyesi’, 2014 – 2015 yılı ilk temsilini 11 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de, Akasya AVM’de bulunan ve çocuk cumhuriyeti olarak tanımlanan KidZania’da oynayacak.

Goody kedi – köpek mamalarının, tiyatro sanatçısı Nedim Saban yönetimindeki Tiyatrokare ile birlikte kurduğu Goody Çocuk Tiyatrosu yeni sezona merhaba diyor.

Hayvan hakları ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanıldığı düşüncesiyle hareket eden ve şimdiye kadar 20 bin’den fazla ilkokul öğrencisine sanat aracılığıyla hayvan sevgisinin önemini anlatan Goody Çocuk Tiyatrosu, bu sezonki ilk temsilini çocuk cumhuriyeti olarak tanımlanan Akasya AVM’deki KidZania’da düzenliyor.

11 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de, çocuklarla buluşacak Goody Çocuk Tiyatrosu sonrasında 18 Ekim 2014, Cumartesi ve 29 Ekim 2014, Çarşamba tarihinde saat 17.00’de KidZania’daki temsilini tekrarlayacak.

Bir ev köpeği ile bir sokak kedisinin dostluğunu anlatan ‘Bir Dostluk Hikâyesi’, La Fontaine eserlerine atıfta bulunuyor. Ömür Gedik, Tuna Arman, Reyhan Karaca ve Yavuz Seçkin gibi hayvan haklarına duyarlı sanatçılar fabllardaki karga, öküz, kurbağa ve tilki gibi karakterleri canlandırarak oyuna destek veriyor.

Çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla projelendirilen ‘Bir Dostluk Hikâyesi’ son iki yılda 40’a yakın eğitim kurumunda ve sayısız kültür merkezinde sahnelendi.

‘Bir Dostluk Hikâyesi’ oyunun sahne alacağı KidZania çocukların boyutlarına göre uyarlanmış bir çocuk cumhuriyeti olarak tanımlanıyor. Teknolojiye bağlı olarak değişen yaşam şartlarının yeni kuşaklar üzerindeki etkisiyle özellikle son 10 yılda ivme kazanan, eğitim ve eğlenceyi bir arada sunduğu konsepti (edutainment) ile çocuk eğlence sektörünün yıldızı KidZania, ilk olarak 1999’da Mexico City’de kuruldu. Meksikalı girişimci Mr. Xavier Lopez Ancona tarafından kurulan KidZania, bugün dünyada 9 ülke ve 12 şehirde faaliyet gösteriyor. Gerçek dünyada var olan binalar, caddeler ve araçların yanı sıra yine gerçek dünyadaki işletmeler, mağazalar, restoranlar, sağlık, güvenlik ve kamu hizmetlerinin birebir kopyalarının yer aldığı KidZania’da çocuklar meslekleri bizzat deneyerek öğreniyor.



İlgili etiketler : Kidzania, Çocuk Tiyatrosu, Goody Çocuk Tiyatrosu, Çocuk Etkinliği, Etkinlik,

Haber Sahibi

KidZania Istanbul
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Ekim 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : 10 Ekim 2014
  • Geçerlilik Tarihi

    : 12 Ekim 2014
  • Trafik

    : 1932

Diğer KidZania Istanbul Haberleri

Benzer Haberler