Geleceğin Mobil Devleri Avea Girişimcilik Günü’nde Buluştu

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1655 defa incelendi
  • Puan : star star star star 46 incelemede 3,7 puan almıştır.
GSM sektörünün en genç ve dinamik operatörü Avea, mobil sektörde ürün, servis ve projeleri ile potansiyel vaat eden, büyüme evresindeki firmaları Avea Girişimcilik Kongresi’nde bir araya getirdi.

20 Ekim 2011 Perşembe günü Hilton İstanbul’da Avea CEO’su Erkan Akdemir’in açılış konuşmasıyla başlayan girişimcilik gününde; Sabancı Üniversitesi, AveaLabs, Inovent ve Commit Network işbirliğinde oluşturulan Avea Stratejik Ortaklık Programı da tanıtıldı.

Büyüme aşamasına gelmiş, yatırımcı ve pazarlama desteğine ihtiyaç duyan firmaları bir araya getiren girişimcilik gününde;  Teknoloji Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Haluk Zontul, Yemeksepeti.com’un CEO’su Nevzat Aydın, Groupon Türkiye Genel Müdürü Emre Ekmekçi, Inovent Genel Müdürü Serhat Görgün ve Londra merkezli Hummingbird Ventures’ın ortaklarından Pamir Gelenbe gibi değerli isimler konuşmacı olarak yer aldı.

Avea girişimcilere kılavuz kaptanlık yapacak
Avea Stratejik Ortaklık Programı ile potansiyel vaat eden, büyüme aşamasına gelmiş, finansman, pazarlama ve gelişim konularında firmalara destek olmayı amaçladıkları noktasının altını çizen Avea CEO’su Erkan Akdemir; Girişimcilik Günü’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Avea, Türkiye'nin ilk ve tek sertifikalı AR-GE Merkezine sahip oluşu ve Kuluçka Merkezi – Avea Labs gibi inovatif yaklaşımlarıyla güçlü bir teknoloji şirketidir. Avea bugün takip eden değil, takip edilen, yol arayan değil, yol inşaa eden bir iletişim ve teknoloji gücüdür. Bu doğrultuda işini büyütmek isteyip, pazarlama ve yatırım desteğine ihtiyaç duyan girişimcilere Avea Stratejik Ortaklık Programı ile global pazarlarda rekabet avantajı sağlamayı hedefliyoruz.”

Akdemir sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda programa dahil olan firmalara, kuluçka merkezi desteği, pazarlama ve yatırım desteği, eğitim ve sertifika programları ile gelişim ve bilgilendirme desteğinin yanı sıra lokal ve global pazarlara açılım konusunda işbirliklerinin sağlanması gibi faydalar sunacağız. Bir nevi yaptığımız bu çalışmayla onlara kılavuz kaptanlık yapacağız. Çünkü Türkiye’nin, büyüme ve kalkınmasını çok daha iyi noktalara taşıması için daha fazla girişimciliğe ihtiyacı var. Kriz dönemlerinde bile ara vermediği yatırımlarla istihdam sağlamaya özen gösteren bir kurum olarak, ülkemizde artan girişimcilerin işsizlik sorununa da önemli çözüm merkezi oluşturabileceğini düşünüyoruz.”

Avea programa dahil olanların müşterisi olacak
Konuşmasında Avea olarak iş imkanı oluşturmanın da bir ‘iş’ olduğunu unutmadıklarını noktasının altını çizen Akdemir, uygun durumlarda bu girişimcilerin ilk müşterisi olabileceğini açıkladı.

Avea Stratejik Ortaklık Programı’na dahil olmak isteyen girişimciler, Avea iş ortağı portalının (www.aveaisortagi.com) stratejik ortaklık bölümünden ilgili birimlere ulaşabilecekler.

Londra, İstanbul ve Antwerb’de ofisleri bulunan Avrupa merkezli yatırım şirketi Hummingbird Ventures ortaklarından Pamir Gelenbe’nin konuk konuşmacı olduğu programda, Türkiye’nin önemli bir destinasyon olduğunu anlatan Gelenbe, girişimcilikte tutkunun vazgeçilmez olduğunu vurgularken, Türk girişimcilerinin de başarıya olan açlığı ve hızlarının bu yolda önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Girişimcilik Kongresinin öğleden sonraki oturumunda Inovent Genel Müdürü Serhat Görgün’ün moderatörlüğü’nde ‘Yatırımcı Bakışıyla Girişimcilik’ konulu panele Haluk Zontul (Teknoloji Yatırım A.Ş. Genel Müdürü ve TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı), Nevzat Aydın (Yemeksepeti.com CEO ve Galata Business Angels Kurucu Üyesi) ve Emre Ekmekçi (Groupon Türkiye Genel Müdürü) katıldı.



İlgili etiketler : Avea, Sabancı Üniversitesi, Avealabs, Inovent, Commit Network, Stratejik Ortaklık Programı,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 20 Ekim 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 20 Ekim 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2011
  • Trafik

    : 1655

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler

  • BlackBerry BlackBerry Üniversite Bahar Festivalleri

    BlackBerry Üniversite Bahar Festivalleri

    Üniversite gençliğinin gözde telefonu BlackBerry, Mayıs ayı boyunca Koç, Bilgi, Boğaziçi ve Yıldız Teknik Üniversite’lerinde düzenlenecek bahar şenliklerinde kurduğu panayır alanında, ...
    16 Mayıs 20113553 defa incelendi
  • Avea Avea'dan İşi Teknoloji Olan Girişimciler İçin Açık Davet!

    Avea'dan İşi Teknoloji Olan Girişimciler İçin Açık Davet!

    AveaLabs Kuluçka Merkezi, projelerini hayata geçirmek,  kendi işinin sahibi olmak isteyen genç girişimcilere kapılarını ikinci kez açılıyor. 15 Temmuz’a kadar avealabs.com adresinden on...
    23 Haziran 20131301 defa incelendi
  • Turkcell Sakıp Sabancı Müzesi'ne Gidecek Turkcell'lilerin Bileti Cepte

    Sakıp Sabancı Müzesi'ne Gidecek Turkcell'lilerin Bileti Cepte

    Turkcell ve S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi işbirliği ile geliştirilen “Biletim Cepte” hizmeti sayesinde ziyaretçiler müzeyi, gişe sırası beklemeden kolaylıkla gezebiliyor. Bunun için biletleri Bi...
    15 Aralık 20151359 defa incelendi
  • CarrefourSA Sabancı Baharı 5 Mayıs'ta Başlıyor

    Sabancı Baharı 5 Mayıs'ta Başlıyor

    Sabancı Baharı bu sene de çok eğlenceli! Gençlerin seçtiği festival içeriğini Sabancı Holding, mayıs ayında Sabancı Baharı adıyla beş farklı üniversitede öğrencilerin kampüsüne getirecek.&n...
    29 Nisan 20151662 defa incelendi
  • Avea AveaLabs Kuluçka Merkezi Başvuruları Uzatıldı

    AveaLabs Kuluçka Merkezi Başvuruları Uzatıldı

    Türkiye’nin en yenilikçi mobil iletişim şirketi Avea’nın Türkiye’de teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimci sayısını artırmak amacıyla kapılarını yeni girişimcilere açtığı AveaLabs Ku...
    22 Ekim 20141559 defa incelendi