Avea'dan İşi Teknoloji Olan Girişimciler İçin Açık Davet!

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1304 defa incelendi
  • Puan : star star star star 19 incelemede 4,37 puan almıştır.
AveaLabs Kuluçka Merkezi, projelerini hayata geçirmek,  kendi işinin sahibi olmak isteyen genç girişimcilere kapılarını ikinci kez açılıyor. 15 Temmuz’a kadar avealabs.com adresinden online başvuru yapacak girişimciler arasında gerçekleştirilecek değerlendirme sonucu belirlenecek proje sahipleri, alanında Türkiye’nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezinin iletişim altyapısına ve test laboratuvarlarına erişebilecek ve AveaLabs’in ofis olanaklarından da yararlanabilecekler

Türkiye’de GSM sektöründe Ar-Ge sertifikasına sahip ilk ve tek operatör olan Avea, AveaLabs Kuluçka Merkezi’nin kapılarını yeni girişimcilere açıyor. 2011 yılında kurulan ve ilk mezunlarını Haziran 2013 itibariyle vermeye başlayan AveaLabs Kuluçka Merkezi, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe şirket kurmak ve işlerini büyütmek isteyen genç girişimcilere altyapı ve pazarlama kanallarını açmanın yanı sıra projelerini büyütüp geliştirebilecekleri bir ekosistem sunuyor.

Başvuruların 15 Temmuz tarihine kadar online olarak alınacağı AveaLabs Kuluçka Merkezi’ne; yapılacak değerlendirme sonrasında kabul edilen girişimciler, Avea’nın internet ve intranet altyapısını kullanmanın yanı sıra test laboratuvarlarından yararlanırken; teknik ve ticari mentörlük alabilecek ve pek çok ayrıcalıklı imkana da sahip olacak.

İş planları ve performanslarına göre 6 ila 18 aylık bir süre boyunca AveaLabs tarafından sunulan ayrıcalıklardan yararlanabilecek olan girişimciler, Avea’nın Ar-Ge iş ortağı olup birlikte ortak Ar-Ge projeleri gerçekleştirme imkanına da sahip olacaklar.

Kuluçkanın projeleri Türkiye’de ve dünyada ilklere imza attı!
AveaLabs Kuluçka Merkezi’ne kabul edilen ilk grupta yer alan Linxa, Intellica, Havooz, Bayt ve Crenno şirketleri 18 ay boyunca toplam 9 proje üzerinde çalıştı. AveaLabs Kuluçka Merkezi'nin genç girişimci şirketlerinden Havooz, Google, Amazon ve Facebook gibi firmaların kullandığı Hadoop tabanlı yüksek çapta veri işleme kapasiteli teknolojiyi, Türkiye'de ilk kez yerli kaynak kullanarak geliştirdi. 

Intellica ise Avea ile birlikte geliştirmekte olduğu “Complex Event Processing” (karmaşık olay işleme) platformuyla kampanya yönetimini etkin bir hale getirirken; Linxa firması tarafından geliştirilen uygulama ile uluslararası trafik rotalama ürünlerinin optimizasyonu sağlanarak yine önemli bir ilke imza atıldı.

“Yeni nesil girişimcilik ekonominin oksijeni,  Avea Kuluçka Merkezi de bunun kaynağı”
İnovasyon ve girişimciliğin Avea için çok önemli iki kavram olduğunu söyleyen Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin; “'Avea Kuluçka Merkezi’ni kurduk çünkü yeni nesil girişimcilik ekonominin oksijeni, dinamik girişimcinin ise ekonominin motoru olduğuna inanıyoruz. Bu noktada yapılması gereken ise bize göre bilgi teknolojilerini desteklemek ve geliştirmek. Türkiye’ye değer yaratmak misyonu ile hareket eden AveaLabs Kuluçka Merkezi'mizde, yeni nesil girişimciliğin kaynağı olarak hem inovasyonu hem de girişimciliği aynı çatı altında buluşturuyoruz. Bu noktada Türkiye'nin en dinamik operatörü olarak; biz de bu amaca hizmet ediyoruz. Çünkü inovasyon ve girişimcilik Avea'nın genlerinde var. Türkiye’nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge Merkezi bünyesindeki AveaLabs’te faaliyet gösteren Kuluçka Merkezimizde teknoloji tabanlı yeni işletmelerle işini yeni kurmuş ve büyümek isteyen öğrenci ve girişimcileri teşvik ediyor, onlara fikir ve projelerini hayata geçirecekleri bir ortam sunuyoruz. İlk dönem mezunlarımızın geliştirdiği uygulamalardan bazılarını, girişimci şirketlerimizle yaptığımız iş ortaklıkları kapsamında Avea altyapısında da kullanmaya başladık. Kuluçka Merkezimizin 2. döneminde tıpkı ilk döneminde olduğu gibi alanında ilklere imza atacak pek çok proje geliştirilecek” dedi.

AveaLabs Kuluçka Merkezi’nin yeni döneminde yer alarak, hayallerine bir adım daha yaklaşmak isteyen girişimci adayları, 15 Temmuz tarihine kadar www.avealabs.com adresindeki başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilecek.




İlgili etiketler : Avea, Avealabs.com, Girişimci,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Haziran 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2013
  • Trafik

    : 1304

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler