AveaLabs Kuluçka Merkezi Başvuruları Uzatıldı

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1558 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 34 incelemede 4,71 puan almıştır.
Türkiye’nin en yenilikçi mobil iletişim şirketi Avea’nın Türkiye’de teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimci sayısını artırmak amacıyla kapılarını yeni girişimcilere açtığı AveaLabs Kuluçka Merkezi için son başvuru tarihi 31 Ekim’e kadar uzatıldı.

Avea’nın TÜBİTAK’ın çok eksenli destek modeliyle, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimcileri desteklediği “1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı” nın bu yıl açılan 1512 B çağrısında, çağrı ortağı olarak yer alması nedeniyle başvuru süresi Ekim ayı sonuna kadar uzatıldı.

2011 yılında kurulan AveaLabs Kuluçka Merkezi, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe şirket kurmak ve işlerini büyütmek isteyen genç girişimcilere altyapı ve pazarlama kanallarını açmanın yanı sıra projelerini büyütüp geliştirebilecekleri bir ekosistem sunuyor.

31 Ekim’e kadar www.avealabs.com adresinden online olarak yapılacak başvurular değerlendirmeye alınarak; kabul edilen girişimcilere Avea’nın olanakları sunulacak. Merkeze kabul edilen genç girişimciler; Avea’nın internet ve intranet altyapısını kullanabilecek; test laboratuvarlarından yararlanırken; teknik ve ticari mentörlük almak gibi pek çok ayrıcalıklı imkâna da sahip olacak.

Avea İş Ortaklığı Kapsamında Değerlendirilme Fırsatı
İş planları ve performanslarına göre 6 ila 18 aylık bir süre boyunca AveaLabs tarafından sunulan ayrıcalık ve olanaklardan yararlanabilen girişimciler; Avea’nın sektördeki firmalarla ticari işbirliği platformu olan Avea İş Ortaklığı kapsamında da değerlendirilme şansı bulacak.

Avea İş Ortaklığı kapsamında değerlendirilecek olan girişimci firmalar, Kuluçka Merkezi’nden mezun olduktan sonra, Avea İş Ortağı olma şansını yakalayarak geliştirdikleri ürün servis ve platformaları Avea müşterilerine sunma olanağı bularak Avea ile ticari ortaklık kurabilecek.

Avea İş Ortaklığı Programı kapsamında sunulan fırsatlardan bazıları:
• Aveaisortagi.com sitesinde Avea İş Ortağı olarak yer alma, Avea İş Ortağı olarak sektörde referans olanağı
• “Avea Platin İş Ortağı” , “Avea Gold İş Ortağı” ve ya “Avea İş Ortağı” kategorilerine performansa göre dahil olarak, avantajlarından faydalanma olanağı
• İş Ortaklarının kurumsal ve sektörel gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen “Avea İş Ortağı Akademisi”’ne katılma olanağı
• Avea İş Ortağı Fayda Paketleri kapsamında Avea İş Ortaklarına sunulan özel indirimlerden yararlanabilme olanağı
• Avea İş Ortağı kapsamındaki Eğitim, Etkinlik, Konferans ve Bilgilendirme toplantılarına katılma olanağı
• Avea İş Ortağı Prim Programı ile ticari hedef ve performans doğrultusunda ek gelir kazanma olanağı

AveaLabs Kuluçka Merkezi’nin yeni döneminde yer alarak, hayallerine bir adım daha yaklaşmak isteyen girişimci adayları, 31 Ekim 2014 tarihine kadar www.avealabs.com başvurularını yapabilecek.

TÜBİTAK’a başvurup başarılı olan girişimcilere de Avea Kuluçka Merkezi’nin kapılarını açık olacak
TÜBİTAK’ın çok eksenli destek modeliyle, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimcileri desteklediği 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı’nın bu yıl açılan 1512 B çağrısında, çağrı ortağı olarak yer alan Avea, aynı zamanda TÜBİTAK tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, 2. aşamaya devam etmesi uygun bulunan girişimcilere de Avea Kuluçka Merkezi’nin kapılarını açacak.

Girişimcilerin iş fikirlerini sunduğu, 1512 Programı kapsamında Avea adına, “telekom, bilişim ve şebeke ekipmanları optimizasyonu, yenilikçi uygulama ve servis geliştirilmesi”, “büyük veri işleme/anlamlandırma teknolojileri” ve “M2M (Makineler Arası İletişim) teknolojileri” olmak üzere üç ayrı başlık altında açılan çağrı konularına 16 girişimci başvurdu.

Avea Kuluçka Merkezi Hakkında
Türkiye’de GSM sektöründe Ar-Ge sertifikasına sahip ilk operatörü olarak, Ar-Ge yatırımlarına son 4 yıldır yaklaşık 122 milyon TL fazla bütçe ayıran Avea, toplam 1.700 m²’lik alan üzerine kurulu Ar-Ge Merkezi’nde, Türkiye için 21. yüzyılın yenilikçi teknolojilerini geliştiriyor. AveaLabs yapısı altında, telekom sektöründeki genç girişimcilere bir destek ekosistemi yaratmak adına 2011 yılında hayata geçirilen AveaLabs Kuluçka Merkezi, özel sektörde bu anlamda bir ilki teşkil ediyor.

Avea Kuluçka Merkezi’nde kuruluşundan bugüne kadar Linxa, Intellica, Havooz, Bayt ve Crenno ile toplam 9 proje geliştirildi. Havooz, Google, Amazon ve Facebook gibi firmaların kullandığı Hadoop tabanlı yüksek çapta veri işleme kapasiteli teknolojiyi, Türkiye’de ilk kez yerli kaynak kullanarak geliştirdi.

Intellica ise Avea ile birlikte geliştirmekte olduğu “Complex Event Processing” (karmaşık olay işleme) platformuyla kampanya yönetimini etkin bir hale getirirken; Linxa firması tarafından geliştirilen uygulama ile uluslararası trafik rotalama ürünlerinin optimizasyonu sağlanarak yine önemli bir ilke imza atıldı. Bu projelerin çıktıları ticarileşerek, canlı sistemlerde kullanımlarına başlandı.

Kapalı alanlarda lokasyon bazlı uygulamalar üreterek Türkiye’de ve dünyada da bir ilk olma¬yı hedefleyen BAYT bir daire, apartman ya da site için ‘Femtocell’ mevcut büyük baz istasyonlarının yanında tamamlayıcı görev üstlenecek özellikte.

Crenno ise mobil teknolojiler için; Avea Online İşlemler Cep, Network ekipleri için sahada kullanılmak üzere mobil uygulamalar ve digital publishing uygulamaları geliştiriyor.


İlgili etiketler : Avea, Avealabs Kuluçka Merkezi, Avea Destek Programı,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 22 Ekim 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2014
  • Trafik

    : 1558

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler