Akbank’tan Para Göndermede Çığır Açan Uygulama

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3624 defa incelendi
  • Puan : star star star star 70 incelemede 3,73 puan almıştır.
Akbank, bankacılık hizmetlerini cep telefonuna aktarmadaki başarısını bir kez daha göstererek, ihtiyaç duyulan her an ve heryerde para gönderilebilecek bir uygulama geliştirdi. Akbank müşterileri “Para Gönder” uygulaması ile tüm mobil telefon operatörleri üzerinden, hesaba, kredi kartına ya da bir Akbank ATM’sine ihtiyaç hissetikleri anda, çok kolay bir şekilde para gönderebilecekler

Bankacılık hizmetlerini mobil cihazlara taşıma konusunda başarılı projelere imza atan Akbank, yeni atılımıyla, milyonlarca müşterisinin yaşamını daha da kolaylaştıracak yepyeni bir uygulama başlatıyor. Akbank, yeni geliştirdiği “Para Gönder” uygulamasıyla, müşterilerine cep telefonlarından saniyeler içinde para transferi yapma olanağı sağlayacak. Akbank müşterileri “Para Gönder” uygulamasıyla, ihtiyaç duydukları her an her yerde, yalnızca 20 saniyede pratik bir biçimde para gönderebilecekler.

“Teknolojik gelişmelerin, bankacılık deneyimleriyle yoğrularak, müşterilerin yaşamını kolaylaştırma” konusunda öncü projeler geliştirdiklerine dikkat çeken Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, “Para Gönder” uygulamasının bu konuda önemli bir örnek olduğuna dikkat çekti.

“Para gönderme alışkanlıklarını değiştiriyoruz”

Konuşmasında Akbank’ın 2005 yılında “Cep Kredi” ile sektöre önemli bir yenilik getirdiğinin altını çizen Binbaşgil “Bugün de “Para Gönder” ile para gönderme alışkanlıklarını değiştirecek yepyeni bir uygulama başlatıyoruz. Artık para gönderimi çok daha basit, çok daha pratik ve çok daha hızlı. “Para Gönder” ile para gönderimi artık sadece saniyelerle sınırlı. Hem de cep telefonlarından ve istediğiniz yerde, istediğiniz anda. “ dedi.

Akbank’ın tüm araştırma geliştirme süreçlerinde, müşteri ihtiyaç ve taleplerinin birinci sırada yer aldığına işaret eden Binbaşgil, “Para Gönder” fikrinin de, müşteri odaklı çalışmanın sonucu doğduğunu vurguladı. Binbaşgil, sektörde öncü nitelikli yeni projelerine yenilerine eklemek için müşteri talepleri ve teknolojiyi yakından izlemeyi sürdüreceklerini ekledi.

“Dünyanın en kolay para gönderme uygulamalarından biri”

Toplantıda yaptığı konuşmasında Akbank’ın “Para Gönder” ile mobil bankacılık sektörüne yepyeni bir soluk getireceğinin belirten Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge “Uygulamamızın dünyanın en kolay, en hızlı para gönderme uygulamalarından biri olduğunu söyleyebilirim. Müşterilerimizin cep telefonlarına yükleyecekleri uygulama üzerinden 20 saniye gibi kısa bir sürede ve çok kolay bir şekilde para gönderme imkanı sunuyoruz. “Para Gönder” uygulaması tüm Akbank müşterilerinin kullanıma açık olacak. Müşterilerimizin uygulamayı kullanabilmesi için uygulamayı destekleyen telefon modellerinden birine sahip ve Bankamızda kayıtlı Akbank Şifre Telefonu olması yeterli.” dedi.

“Para Gönder” işlemleri tüm mobil telefon operatörlerinden yapılabilecek

Akbank müşterileri, Mobil Bankacılık’a yepyeni bir soluk getirecek Para Gönder uygulaması ile tüm operatörler üzerinden (Turkcell, Vodafone, Avea) para gönderebilecekler. Para Gönder uygulaması, mobil internet destekli ve iPhone ve Blackberry işletim sistemli cep telefonu olan tüm Akbank müşterileri tarafından kullanılabilecek. Çok yakında, Android, j2me ve symbian işletim sistemi kullanan cihazlara da uyarlanacak olan uygulama, çok geniş bir müşteri kitlesinin kullanımına sunulmuş olacak.

Para Gönder uygulamasını telefonlarına yüklemek isteyen Akbank müşterileri, PARA GONDER yazıp SMS’lerini 4425’e gönderecekler ve uygulamayı içeren linkli bir mesaj alacaklar. Müşteriler, uygulama linkine tıkladıklarında Para Gönder uygulamasını kolayca indirebilecekler.

Herhangi bir bankada hiç hesabı bulunmayana bile para gönderilebilecek

Uygulama ile para gönderebilmek için Akbank müşterilerinin öncelikle SMS Şubesi’ne üye olması gerekiyor. Henüz üye olmayan Akbank müşterilerinin üyelik işlemleri, uygulama aktivasyon sürecinde tamamlanacak.

Akbank müşterilerinin, ATM’ye ya da Akbank ve ya başka bir bankanın kartına para gönderebilmeleri için, alıcının SMS Şubesi’ne üye olması gerekmiyor. Uygulama üzerinden yapılan tüm işlemlerde gönderici ve alıcı kısa mesajla bilgilendirileceği için, işlemin tamamlanması da teyit edilmiş olacak.

Uygulama ile para gönderme limiti günlük 1.000 lira, aylık da 4.000 lira olarak belirlendi; Günlük ya da aylık limitlerini aşmadıkları sürece Akbank müşterileri Para Gönder uygulaması üzerinden diledikleri kadar işlem yapabilecekler.


İlgili etiketler : Akbank, Para Gönderme, Akbank Atm, Bankacılık Hizmetleri,

Haber Sahibi

Akbank
  • Eklenme Tarihi

    : 17 Mayıs 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2011
  • Trafik

    : 3624

Diğer Akbank Haberleri

Benzer Haberler

  • Akbank Financial World Innovation Awards'dan Akbank' a Ödül

    Financial World Innovation Awards'dan Akbank' a Ödül

    Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Financial World Innovation Awards’un geçtiğimiz günlerde Londra’da düzenlediği töre...
    28 Aralık 20103317 defa incelendi
  • Eurobank Tekfen Eurobank Tekfen Yakın Bankacılık

    Eurobank Tekfen Yakın Bankacılık

    Eurobank Tekfen “ Yakın Bankacılık ” Anlayışı ile Sektöre Hız Kazandırıyor Eurobank Tekfen İçin, Bireysel Bankacılığın Tanımı Artık “ YAKIN BANKACILIK ” Türkiye’nin hızla büyüyen ban...
    19 Haziran 20113667 defa incelendi
  • ING Bank ING Bank ATM'lerinden Kartsız Para Gönderme Rahatlığı Başladı!

    ING Bank ATM'lerinden Kartsız Para Gönderme Rahatlığı Başladı!

    ING Bank ATM’lerindeki kartsız işlem hizmetine para gönderme seçeneği de eklendi. ING Bank müşterisi olmayanların da yararlanabileceği “kartsız para gönderme” hizmeti ile tek tuşla para gönd...
    26 Aralık 20114387 defa incelendi
  • Akbank Mobil Bankacılık, Akbank Farkıyla Saatinizde

    Mobil Bankacılık, Akbank Farkıyla Saatinizde

    Akbank, bir ilki daha gerçekleştirerek, bankacılığı “kol saat”ine taşıdı. Bankacılık işlemlerini akıllı saatlere taşıyan Dünya’daki ve Türkiye’deki ilk banka olarak, Android ve iOS işletim s...
    11 Kasım 20131829 defa incelendi
  • ING Bank ING Bank İlk Adım Bankacılık ile Facebook'a Para Transferi Dönemi Başlıyor

    ING Bank İlk Adım Bankacılık ile Facebook'a Para Transferi Dönemi

    ING Bank, şimdi de dijital bankacılık ile “eski köye yeni adet” getiriyor. Yeni dönem bankacılık anlayışının odağına dijital teknolojiyi yerleştiren ING Bank, yeni İnternet Şubesi ile bankac...
    30 Ocak 20142312 defa incelendi