14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

  • 9 yıl önce eklendi
  • 1399 defa incelendi
  • Puan : star star star star 23 incelemede 4,04 puan almıştır.
Türkiye’nin en önemli müzik festivallerinin başında gelen Mersin Uluslararası Müzik Festivali bu yıl 14. kez seyircilerle buluşuyor. Dünyadan ve ülkemizden birçok ünlü sanatçıyı ve orkestrayı ağırlayacak olan festival kapılarını 30 Nisan’da çok özel bir konserle açıyor. Fazıl Say’ın eseri İstanbul Senfonisi ilk kez şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimiyle bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası tarafından seslendiriliyor.

DÜNYA YILDIZLARI MERSİN’DE
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası , Le DIV4S , Die Wiener Strauss Company , Pagagnini , Bahar Göksü , Dünya Bale Yıldızları , Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden Seçmeler , Uzak Doğu’dan Anadolu’ya Esintiler , Kucerova ve Bezdüz , Hakan Aysev , Kubat , Mersin Festival Orkestrası , Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın yanı sıra  Beste yarışmasına da ev sahipliği yapacak.

KLASİK MÜZİĞİN KALBİ VİYANA’DAN GELEN DIE WIENER STRAUSS COMPANY
Açılışın ardından 2 Mayıs Cumartesi günü Die Wiener Strauss Company sahne alacak. Viyana'dan gelecek olan topluluk Mozart ve Strauss esintilerini Mersin'li müzik severlerle paylaşacak.

EFSANE KEMAN VİRTÜÖZÜNÜN UNUTULMAZ ESERLERİ MERSİN’DE
Festival klasik müziğe yepyeni bir soluk getiren PAGAGNINI ile 3 Mayıs’da devam edecek. Efsane keman virtüözü Paganini'nin ruhu eğlenceli bir anlatımla Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne taşınacak.

4 İTALYAN SOPRANO’DAN MÜZİK ŞÖLENİ
Göksel Baktagir’in de yer aldığı Uzak Doğu’dan Anadolu’ya esintiler konseriyle devam edecek Festivalde, 10 Mayıs günü dünyaca ünlü 4 İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s topluluğu, bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Tarihin en büyük opera bestecilerinin ünlü operalarını yenilikçi bir yorumla seslendiren grubun repertuarının geri kalanı ünlü İtalyan ve uluslararası şarkılardan oluşacak.
 
DÜNYANIN YEREL MÜZİĞİ
12 Mayıs’da ise St.Paul Müzesi’nde ünlü virtüözler eşliğinde Dünyanın Yerel Müziği Mersinli klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

ARP’A CAN VEREN SANATÇI BAHAR GÖKSÜ
Festivalde Dünyaca ünlü Arp sanatçımız Bahar Göksu ve grubu, Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını da seslendirecek.

DÜNYANIN BALE YILDIZLARI MERSİN’DE
Baleye gönül verenler ise Tokyo, Moskova, Hollanda, Portekiz’den gelen dünya bale yıldızlarını 14 Mayıs akşamı izleme fırsatını bulabilecek.

ZEKİ MÜREN’İN ÖLÜMSÜZ ESERLERİNDE YERELDEN EVRENSELE YORUMLAR
Zeki Müren’in unutulmaz şarkıları batı enstrümanları ve Türk Müziği sazlarından oluşan bir orkestra için yeniden düzenlendi ve makamsal özellikleri ve tatları bozulmadan yeniden ele alınan bu şarkılar Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden seçmeler konseriyle 19 Mayıs akşamı müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

KUCEROVA VE BEZDÜZ
Çek Cumhuriyeti'nin ünlü starı Adriana Kucerova ve bizim starımız Bülent Bezdüz 22 Mayıs akşamı Mersin Devlet Opera ve Balesi  Orkestrası ve korosuyla unutulmaz bir gece yaşatacak.

KAPANIŞ : BİR CUMHURİYET KLASİĞİ
Dünyanın sayılı ve en eski orkestraları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni olan Selman Ada'nın şefliğinde ünlü şovmen Fransız piyanist Roberto d'Olbia eşliğinde 24 Mayıs akşamı Mersinlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

ÜNLÜ TENOR HAKAN AYSEV MERSİNİ AYAĞA KALDIRACAK
Türkiye’nin en ünlü tenorü Hakan Aysev Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak ve 9-10 mayıs akşamları Mersinlilerle buluşacak.
 
KUBAT VE FOLKLORAMA
14.Mersin Uluslararası Müzik Festivalinin “Ücretsiz Açık Hava Etkinlikleri” kapsamında sahne alacak olan, Türkiye’nin sesine hayran olduğu ünlü sanatçı Kubat ve Folklorama Mersin Festival Orkestrası ile birlikte 15,16 ve 17 Mayıs tarihlerinde tam 3 gece boyunca Mersinde bizlerle olacak.

BESTE YARIŞMASI
Festival kapsamında dört yıldır düzenlenmekte olan Beste Yarışması bu yıl beşinci kez organize edilecek ve kazanan 28 Nisan akşamı gerçekleştirilecek özel gecede belirlenecek.
 
Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali sayesinde Mersin’in sesi 14. kez tüm Dünyadan duyulacak.




İlgili etiketler : Mersin Müzik Festivali, Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali 2015,

Haber Sahibi

Alışveriş Rehberi
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Nisan 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2015
  • Trafik

    : 1399

Diğer Alışveriş Rehberi Haberleri

Benzer Haberler

  • Fanta Fanta Gençlik Festivali 2014

    Fanta Gençlik Festivali 2014

    13. Fanta Gençlik Festivali bu yıl da eğlenceyi şehrine taşıyor, müzik ve oyunla dolu bir festival seni bekliyor. 12 yıl içinde toplam 89.500 km yol yaparak, sanatçıları 6 milyon izleyici...
    13 Ağustos 20143974 defa incelendi
  • Fanta Fanta Gençlik Festivali 2015

    Fanta Gençlik Festivali 2015

    14. Fanta Gençlik Festivali bu yıl da eğlenceyi şehrine taşıyor, müzik ve oyunla dolu bir festival seni bekliyor. 3 Ağustos tarihinde Tekirdağ'da star alacak ve 28 Ağustos'ta Bursa da son b...
    30 Temmuz 20154704 defa incelendi
  • Pegasus Airlines Pegasus Surf & Sound Spor Ve Müzik Festivali 5. Yılını Kutluyor

    Pegasus Surf & Sound Spor Ve Müzik Festivali 5. Yılını Kutluyor

    Dünyada İlk Kez Kurulan Ulusal Windsurf Ligi’ne De Adını Vererek, Windsurf Sporuna Verdiği Desteği Yeni Bir Boyuta Taşıyan Pegasus Airlines Sponsorluğunda Bu Yıl 5. Kez Alaçatı’da Düzen...
    26 Temmuz 20113460 defa incelendi
  • Turkcell Disney Live! Mickey, Perdelerini Kimsesiz Çocuklar İçin Açtı

    Disney Live! Mickey, Perdelerini Kimsesiz Çocuklar İçin Açtı

    Turkcell ve İstanbul Çocuk Tiyatrosu işbirliğiyle Türkiye’ye gelen “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” İstanbul’daki gösterisinde korunmaya muhtaç ve eşit fırsatlardan yoksun çocuklara...
    15 Kasım 20121970 defa incelendi
  • Alışveriş Rehberi Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali ÜLKER ARENA'da

    Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali ÜLKER ARENA'da

    İstanbul Çocuk Tiyatrosu tarafından yerel kadroyla çok başarılı şekilde 9 ilde performans gösteren  “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” yeniden İstanbul’da. Turkcell’in ana sponso...
    12 Şubat 20131578 defa incelendi