Alışveriş Merkezleri Kademeli Olarak Açılacak!

  • 4 yıl önce eklendi
  • 3423 defa incelendi
  • Puan : star star star 12 incelemede 3 puan almıştır.
Korona Virüs Sargını nedeniyle Mart ayının sonunda kapatma kararı alan Alışveriş Merkezleri, 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmaya başlayacak.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu üyeleri onay verirse virüs nedeniyle kapalı olan AVM'lerin 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılabileceğini söyledi.

Türkiye'deki 436 AVM'nin çoğu, içlerinde yer alan market ve eczaneler hariç 1 aydan uzun süredir kapalı durumda. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'leri 4 - 11 Mayıs tarihleri arasında kontrollü olarak açmaya hazırlandıklarını belirterek, "İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak" dedi.

Alışveriş Merkezlerinde yer alan sinema, gastronomi ve çocuk oyun alanlarını daha ileri tarihe bırakıp normal alanları açmayı planladıklarını açıklayan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, "Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz. Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz." dedi



İlgili etiketler : Avm, Alışveriş Merkezi,

Haber Sahibi

Alışveriş Rehberi
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Nisan 2020
  • Güncelleme Tarihi

    : 26 Nisan 2020
  • Geçerlilik Tarihi

    : 17 Mayıs 2020
  • Trafik

    : 3423

Diğer Alışveriş Rehberi Haberleri