Pegasus Surf & Sound Spor Ve Müzik Festivali 5. Yılını Kutluyor

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3468 defa incelendi
  • Puan : star star star 48 incelemede 3 puan almıştır.
Dünyada İlk Kez Kurulan Ulusal Windsurf Ligi’ne De Adını Vererek, Windsurf Sporuna Verdiği Desteği Yeni Bir Boyuta Taşıyan Pegasus Airlines Sponsorluğunda Bu Yıl 5. Kez Alaçatı’da Düzenlenecek PWA Windsurf Dünya Kupası Ve Surf’n Sound Spor Ve Müzik Festivali, Tanıtım Toplantısı Ortaköy The House Cafe’de Gerçekleştirildi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Sportworks ajans başkanı Kutlu Torunlar  ile dünya sıralamasında 5. sırada yer alan Çağla Kubat ve Pegasus Türkiye Ligi lideri Bora Kozanoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen toplantıda Windsurf sporuna verilen önemin altı bir kez daha çizildi.

Windsurf’e verdiği desteği PWA Dünya Kupası yarış sponsorluğundan, Pegasus Windsurf Ligi olarak yurt geneline taşıyan Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Türkiye’de havacılığı değiştirdiğimiz gibi spor başta olmak üzere birçok alanda değişimi başlatmak Pegasus Kültürü’nün misyonudur.  Biz 5 yıl önce Türkiye Yelken Federasyonu, Alaçatı Belediyesi ve bu konuda deneyimli  Sportworks önderliğinde  yola çıktığımız zaman bu organizasyona belli  bir katma değer katacağımızı düşünmüştük ama açıkçası PWA Windsurf Dünya Kupası’nın Türkiye’de, Pegasus ana sponsorluğunda bu kadar uzun dönemli ve büyük boyutta  bir platform haline dönüşeceğini  ve windsurf sporunun Türkiye’deki gelişimine bu kadar büyük  imza atacağımızı  hayal edememiştik. . Windsurf Dünya Kupa sponsorluğumuzu Lig sponsorluğuna da taşıdık. Pegasus Windsurf Ligi ile yine bir ilke imza attık. Bu destekle hem “Windsurf’ü geniş kitlelerin hakkı olan bir spor“ haline getirmekten, hem de Alaçatı’yı bir windsurf cenneti olarak, dünya basınına taşımada büyük pay sahibi olmaktan gurur duyuyoruz.“ dedi.

TYF Başkanı Nazlı İmre  de konuşmasında uzun süreli projelerin başarı getirdiğini belirterek ana sponsor Pegasus Airlines ve Organizatör Sportworks’e teşekkür etti.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, “Alaçatı bir windsurf cenneti ve 5. kez Dünya Şampiyonasına evsahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz, herkesi 8-13 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’ya bekliyoruz“ dedi.

Şu anda dünya sıralamasında 5. Sırada yer alan Çağla Kubat , bu yıl hedefinin ilk 3’de yer almak olduğunu , Türkiye’ye ilk defa bir madalya kazandırmak istediğini söyledi.

Pegasus Airlines Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde, Türkiye Yelken Federasyonu 2011 faaliyet programında yer alan, Profesyonel Windsurf Birliği‘nin (PWA) Windsurf Dünya Kupasının 6. ayak yarışları Çağla Kubat Windsurf Academy’de 8-13 Ağustos tarihlerinde Alaçatı Belediyesi desteği ve  Sportworks organizasyonu ile  gerçekleşecek.

PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı yarışlarına, erkeklerde Slalom Dünya Şampiyonu ve Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, kadınlar da 2011 Tur Lideri Sarah Quita Offringa,  2010 Dünya Şampiyonu  Karin Jaggi,  2010 2. Valerie Arrighetti’nin de yer  aldığı 35 ülkeden 64 erkek 21 kadın toplam 85 sporcu katılacak.

Dünya Kupası’nı  takip eden sporcularımız Enes Yılmazer, Çağla Kubat ve Lena Aylin Erdil de PWA Windsurf  Dünya Kupası’nda 55.000 €’luk ödül için mücadele edecek.  Yarışlara ayrıca Pegasus Windsurf Ligi’nde erkeklerde ilk 6 sırayı elde eden sporcular , kadınlarda ise lige katılan tüm sporculara katılım hakkı sağlanacak. 

Çağla Kubat Windsurf Academy’de  8 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemleri ve ilk yarışlarla başlayacak Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda  yarışlar hafta boyunca devam edecek ve  13 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek.

25 Şubat’da Vietnam’da başlayan 7 ayaklı  PWA Dünya Turu’nda Kadınlar Kategorisinde final yarışları Alaçatı’da gerçekleşirken, Erkekler kategorisinde şu anda Fuerteventura’da devam eden yarışlardan sonra şampiyonluk mücadelesinde  kozlar Alaçatı’da paylaşılacak.
 
Pegasus Airlines Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali  bünyesinde izleyiciler, efsanevi windsurfçülerinin yarışlarını takip ederken yarış merkezinde düzenlenecek farklı aktivitelerle yazın en güzel anlarını yaşayacaklar.

Alaçatı merkezinde konumlandırılacak mobil sahnede çeşitli aktiviteler, sporcu söyleşileri ve imza törenleri de düzenlenecek.

Şampiyona’ya Co-sponsor olarak destek veren Rowenta , bayanların kendilerini sahilde de güzel hissetmesi için kurulacak Rowenta Beauty Lounge’larda büyüleyici saç modelleri yapacak. Ayrıca 13 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek Rowenta Summer Dance Party ile hem eğlendirecek hem de sürpriz hediyeler dağıtacak.

Dünya’nın en ünlü windsurfçüleri ve binlerce € değerindeki malzemeleri , ekonomik araç kiralamanın adresi Budget güvencesinde Alaçatı’ya transfer edilecek. Budget ayrıca yarış merkezinde çeşitli aktiviteler ile hem sporculara hem de seyircilere keyifli anlar yaşatacak.

BMW, X1 model araçlarıyla izleyicilere ücretsiz ulaşım  hizmeti sunacak.  11 Ağustos Perşembe akşamı festival BMW Sunset Party ile renklenecek.
 
12 Ağustos Cuma akşamı ise Redbull Night Ride Party ve  ilk kez gece  düzenlenecek Freestyle windsurf show ile eğlence devam edecek.

Pegasus Airlines Surf’n Sound 13 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni sonrasında gerçekleşecek Power FM DJ  Funky C  performansı ile unutulmaz anılarla sona erecek.

PEGASUS SURF& SOUND SPOR VE MÜZİK FESTİVALİ’NDE NELER VAR ? 
•    PWA Windsurf Dünya Kupası  Erkek – Kadın kategorilerinde yarışlar
•    BMW X1 Sunset Party 
•    Red Bull Night Ride Party
•    Rowenta Summer Dance Party
•    Power FM DJ FUNKY C
•    Pegasus “SUP” challenge (Surf üzerinde kürekle ayakta yarış)
•    Pegasus Surf Simulatör


İlgili etiketler : Pegasus, Pwa Windsurf Dünya Kupası, Müzik Festivali,

Haber Sahibi

Pegasus Airlines
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Temmuz 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 14 Ağustos 2011
  • Trafik

    : 3468

Diğer Pegasus Airlines Haberleri

Benzer Haberler