Turkcell "Hayal Ortağım" Servisi

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1708 defa incelendi
  • Puan : star star 14 incelemede 2,07 puan almıştır.
Turkcell’in Yapı Kredi Yayınları ile birlikte yürüttüğü Sesli Kitap projesi kapsamında Türk ve dünya edebiyatından 25 masal, görme engelli çocuklar için seslendirildi. Turkcell’in “Hayal Ortağım” servisi üzerinden Turkcell’in görme engelli abonelerine sunulan kitaplar arasında, Nazım Hikmet’in çocuklar için yazdığı masallardan Orhan Veli’nin çevirisiyle La Fontaine’den Masallar’a kadar pek çok eser yer alıyor. Aboneler, 8020’yi arayarak Türk ve dünya yazarlarına ait 25 masalı ücretsiz olarak dinleyebiliyorlar.

Turkcell, engellilerin bilgiye erişiminde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Hayal  Ortağım” servisi içinde yer alan sesli kitaplar arasına bu kez de çocuklar için masallar ekledi. Turkcell’in Yapı Kredi Yayınları ile birlikte yürüttüğü Sesli Kitap projesinde Türkiye ve dünya edebiyatının önde gelen yazarlarından seçilen 25 masal yer alıyor.

Nazım Hikmet’in Sevdalı Bulut kitabı da “Hayal Ortağım”da
“Hayal  Ortağım” servisine eklenen masallar arasında dünyaca ünlü yazar Nazım Hikmet’in çocukların okumasına yönelik hazırladığı kitabı “Sevdalı Bulut” da yer alıyor. Kitapta yer alan “Yeraltı Kartalı” ve “Ayağına Diken Batan Karga” isimli iki masal “Hayal Ortağım” servisindeki sesli kitaplardan faydalanacak görme engelli çocuklar için seçildi. Nazım Hikmet’in bu kitabı aynı zamanda okunması gereken 100 Temel Eser arasında bulunuyor.

Yapı Kredi Yayınları’nın yayımladığı ve Türk Edebiyatı’nın ünlü isimleri tarafından çevrilen masal kitapları da projeye dahil edildi. Orhan Veli’nin çevirisiyle Türkçeye kazandırdığı “La Fontaine’den Masallar” kitabı içinden çocukların her daim sevdiği “Aslan ile Fare” ve “Güvercin ile Karınca” masalları seçildi. Tarık Demirkan’ın çevirdiği “Her Güne Bir Masal” kitabından ise Almanya, İsveç, Fransa, Japonya, Afrika, Polonya, İngiltere ve Çin’den dünyaca ünlü sekiz masal da görme engelli çocuklarla buluşmak üzere projede yer aldı.

Young Guru Academy (YGA) ve Turkcell işbirliğiyle 2012 yılından bu yana yürütülen “Hayal Ortağım” servisiyle birçok sesli bilgi servisinin yanı sıra, edebiyat ve teknolojinin görme engelliler için bir araya getirildiği sesli kitap özelliği, Turkcell abonesi görme engelli kitapseverlere sunuluyor. Aboneler, 8020’yi arayarak Türk ve dünya yazarlarına ait 25 masalı toplumsal duyarlılığıyla tanınan oyuncu Ceyda Düvenci’nin sesiyle ücretsiz olarak dinleyebiliyorlar.

Sesli Kitap projesi için geçen yıl da Türkiye’nin evrensel yazarı Yaşar Kemal’in imzasını taşıyan ve “Bir Ada Hikâyesi” dörtlemesinin son kitabı olan “Çıplak Deniz Çıplak Ada”, tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler tarafından seslendirilmişti.

Sevilengül: “Her gün binlerce görme engellinin hayatını güzelleştirmek büyük mutluluk”
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül konuyla ilgili şunları söyledi: “Turkcell olarak farklı ihtiyaçları olan 35 milyonluk bir aileyiz. Önceliğimiz her zaman abonelerimizin ihtiyaçlarıyla birebir örtüşen teknolojik ürün ve çözümler üretmek, onlar için fark yaratmak oldu. 2012 yılında hayata geçirdiğimiz Hayal Ortağım da bu öncelikten yola çıkarak engelli abonelerimizin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak için YGA ile birlikte tasarladığımız ve sunduğumuz bir servis. Bu kapsamda teknoloji gücümüzü, Yapı Kredi Yayınları ile birlikte görme engelliler için seferber edip ‘Sesli Kitap Projesi’ni hayata geçirmiştik. Şimdi de görme engelli çocuklarımız için bir fark yaratmak istedik. Çocuklarımız artık Türk ve dünya edebiyatından 25 masalı ücretsiz olarak dinleyebilecek. Her gün binlerce engelli Turkcell’linin hayatını kolaylaştırıp güzelleştirmek bize büyük mutluluk veriyor.”

Güngen: “Görme engelli çocuklarımızı sevilen masallarla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz”
Sesli kitaplar arasında çocuk masallarının eklenmesiyle ilgili olarak Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ise, “Köklü bir geçmişe sahip olan Yapı Kredi Yayınları’nın amacı kurulduğu günden bu yana en iyi kitapları okuyucusuyla buluşturmak oldu. Turkcell ile birlikte tüm bireylerin eşit fırsatlara sahip olduğu daha çağdaş ve engelsiz bir topluma ulaşmak için imza attığımız sesli kitap projesinde şimdi de görme engelli çocuklarımıza ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. 25 masalımızı görme engelli çocuklarla buluşturduk. Böyle güzel projelerin devamlılığıyla kitaba ulaşamayan kimse kalmasın istiyoruz.”

Hayal Ortağım’a dünya çapında ödül
Hayal Ortağım servisi, GSMA 2014 Mobil Dünya Kongresi’nde önemli bir başarıya imza attı. Her yıl kongre kapsamında gerçekleşen Global Mobil Ödülleri’nde “Toplumsal ve Ekonomik Gelişme” kategorisi “En iyi Mobil Ürün-Uygulama” başlığı altında aralarında AT&T’nin de bulunduğu 4 finalist rakibini geride bırakarak dünya birincisi oldu.


İlgili etiketler : Turkcell, Sesli Kitap, Turkcell Servisleri, Sesli Kitaplar,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 22 Ekim 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2014
  • Trafik

    : 1708

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell Sesli İmza 1,5 Yılda 8.5 Milyondan Fazla Kullanıldı

    Turkcell Sesli İmza 1,5 Yılda 8.5 Milyondan Fazla Kullanıldı

    Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell tarafından hizmete sunulan Sesli İmza teknolojisi büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell taraf...
    16 Eylül 20111759 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'den Görme Engelliler İçin Dünyada Bir İlk

    Turkcell'den Görme Engelliler İçin Dünyada Bir İlk

    Turkcell ve YGA’nın geliştirdiği uygulama ile görme engelliler vizyon filmlerini artık sinemada izleyebilecek Turkcell’in Young Guru Academy işbirliğiyle görme engelliler için geliştirdiği...
    21 Ekim 20151469 defa incelendi
  • TTNET TTNET WiFi Hizmetine Sesli Doğrulama Teknolojisini Getirdi

    TTNET WiFi Hizmetine Sesli Doğrulama Teknolojisini Getirdi

    Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek WiFi internet erişim hizmetine sesli doğrulama teknolojisini getirdi. Bu teknoloji sayesinde TTNE...
    19 Aralık 20112719 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell Güvenlik Servisleriyle Hem Kendiniz Hemde Sevdikleriniz Güvende!

    Turkcell Güvenlik Servisleriyle Hem Kendiniz Hemde Sevdikleriniz

    Turkcell, mobil güvenlik hizmetlerini tek bir uygulamada birleştirdi. Turkcell Güvenlik adını taşıyan uygulama sayesinde iPhone ve Android destekli akıllı telefon kullanıcısı Turkcell’liler ...
    27 Ağustos 20131976 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone Peugeot RCZ Asphalt Çekiliş Sonuçları

    Vodafone Peugeot RCZ Asphalt Çekiliş Sonuçları

    26 Mart -26 Haziran 2012 arasında Vodafone'da sesli imzasını oluşturanlar arasında yapılan çekiliş ile bir kişiye Türkiye için yalnızca 30 adet üretilmiş özel seri Peugeot RCZ Asphalt otomob...
    19 Temmuz 20124136 defa incelendi