Turkcell Sesli İmza 1,5 Yılda 8.5 Milyondan Fazla Kullanıldı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1761 defa incelendi
  • Puan : star star star 18 incelemede 3,33 puan almıştır.
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell tarafından hizmete sunulan Sesli İmza teknolojisi büyük ilgi görüyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell tarafından hizmete sunulan Sesli İmza teknolojisi büyük ilgi görüyor. Turkcell müşterilerini yalnızca sesinden tanıyıp, özlük bilgilerini sormadan güvenlik kontrolü yapan Sesli İmza yaklaşık 1,5 yıllık sürede 3.35 milyon aktif kayda ulaştı. Bu süre içerisinde toplam kullanım sayısı da 8.5 milyonu aştı.

Turkcell Global Bilgi’nin geliştirdiği Sesli İmza teknolojisi, Turkcell aboneleri için; teyit ve kimlik doğrulaması gerektiren konularda, anne kızlık soyadı ya da son fatura tutarı gibi ek sorulara gerek kalmadan yönlendirme sağlayarak, ortalama 15 saniye süren teyit süresini 5 saniyeye indiriyor. Ayrıca Sesli İmza  ile kullanıcılar sesin parmak izinde olduğu gibi taklit edilemez ve kişiye özel biyometrik özelliklerini kullanarak işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, tüm çalışmalarının odağında müşteri memnuniyetini  pekiştirmenin yer aldığını belirterek, “Müşteri merkezli anlayışımızda çıtayı yükseltmek, müşterilerimize güzel sürprizler yaşatmak için çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz müşterimizin hayatına daha fazla değer katmak. Bir buçuk yıldır sunduğumuz Sesli İmza uygulaması ile müşterilerimizin daha hızlı ve daha güvenli servis almasını sağlıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti için başlattığımız çalışmalarımız aynı hızda sürecek” dedi.

Sesli İmza'da  sistem nasıl işliyor?
Sesli İmza uygulaması; konuşanın kimliğini teşhis etmek için sesin biyometrik özelliğinin kullanılmasına dayanan bir teknolojiyle geliştirildi. Bu teknolojiye göre bir Turkcell abonesi çağrı merkezini aradığında ses imzasını tanımlaması için ilgili birime yönlendiriliyor. Bu aşamada “Turkcell beni sesimden tanır” cümlesini 3 defa üst üste söyleyen abonenin ses örneği sisteme kaydediliyor. Abone, müşteri hizmetlerini tekrar aradığında sesi, sisteme kaydedilen sesle karşılaştırılarak kimlik tespiti yapılıyor.



İlgili etiketler : Turkcell, Sesli İmza,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 1761

Diğer Turkcell Haberleri