Tarım ve Köyişleri Bakanlığı DenizBank ile El Ele

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3414 defa incelendi
  • Puan : star star star 34 incelemede 3,12 puan almıştır.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile DenizBank’ın ortak toplantısında “3.500 Köye 350.000 Kitap” kampanyasının ve “Tarım Türküleri CD ve Kitabı”nın tanıtımı yapılırken, “Tarım ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın sergi açılışı da gerçekleştirildi.

Son 3 yıldır tarım sektörüne en yüksek tutarda kredi kullandıran özel banka olarak sektöre sağladığı finansal desteğin yanı sıra, üreticiyi bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik danışmanlık hizmetleriyle de Türk tarımına katkı sağlamayı amaç edinen DenizBank, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte tarımsal üreticiye destek vermeye devam ediyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile DenizBank, bankanın tarım alanındaki sosyal sorumluluk projelerinin tanıtımı için 11 Mayıs 2011’de Deniz Akademi’de bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanı M.Mehdi Eker, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun katıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, tarımsal verimliliğin artırılmasında üreticilerin eğitimini sağlayacak tarımsal yayıma büyük önem verdiklerini ve bunu birçok yöntemle yaptıklarını vurguladı. Bir kamu kuruluşu olarak Türkiye’de ilk defa Web TV’yi kurduklarını ve TV’nin zengin arşivi ve uzman ekibi ile sürekli olarak üreticilere, tüketicilere ve tüm tarım sektörüne yönelik, tarımsal eğitim amaçlı yayın yaptığını belirten Bakan Eker, bu çalışmaları yazılı ve görsel birçok dökümanla desteklediklerini ifade etti. Bilinçli ve teknolojiye dayalı olarak yürütülen tarımsal faaliyetlerin verimliliğin artırılmasında büyük önemi olduğunun altını çizen  Bakan Eker, “Bilindiği gibi teknolojik gelişmeler, her alanda olduğu gibi tarım sektörü açısından da önemli değişiklikler yaratmaktadır. Bizim İl Müdürlüklerimiz bünyesinde tarımsal yayım faaliyetlerini yürüten ilgili şube müdürlüklerimiz var, köylere kadar gidilerek uygulamalı eğitimler yapılmaktadır. ‘3500 köye 350.000 kitap’ projesiyle de özellikle kırsal alanda yaşayan çiftçilerimiz, gündelik hayatlarında ihtiyaç duydukları tarımsal içeerikte bilgiye her an ulaşabilecekleri bir rehbere sahip olacaklar. 2009 yılında ‘1.000 Köye 100.000 Kitap’ ile başlayan bu kampanyanın katlanarak büyümesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Üreticiyi bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik bu çalışmalarımıza verdikleri destek için, DenizBank’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Tarımla gönül bağımız var”

Toplantıda konuşma yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, tarım sektörüne her anlamda büyük destek verdiklerini belirtti. Tarıma sorumluluk anlamında da özenle baktıklarını belirten Ateş, tarım ile DenizBank arasında özel bir ilişki olduğunu belirterek, “Tarım ile gönül bağımız var. Bu toprakların çocukları olarak, tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra muhteşem coğrafyasıyla da benzeri bulunmayan bir ülkede yaşıyor olduğumuz için kendimizi şanslı görüyor ve bu şansın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğu omuzlarımızda hissediyoruz. Bu açıdan baktığımızda özel bankalar arasında tarım konusunda lider olmak bize gurur veriyor. Ülkemiz için tarım sektörünün stratejik önemine yürekten inanan ve bu alana yaptığı yatırımlarla liderlik bayrağını büyük bir onurla taşıyan Bankamız açısından, tarım ile ilişkimiz gelişerek hep sürecek” dedi.

3.500 köye 350.000 kitap!

Hakan Ateş, ayrıca yeni bir kitap kampanyasına başladıklarını kaydetti. Ateş, “2009 Yılında ‘1.000 Köye 100.000 Kitap’ olarak başladığımız kitap projesinin kapsamını genişleterek 2010 yılında 1.500 köye 150.000 kitap daha dağıttık. Böylece 2010 yılında toplamda ‘2.500 Köye 250.000 Kitap’ dağıtmış olduk. 2011 Yılında ise 1.000 yeni köye 100.000 kitap daha vererek toplamda ‘3.500 Köye 350.000 Kitap’ vermiş olacağız. Böylelikle yayınlanan 100 ayrı çeşitteki tarımsal içerikli kitapla üreticilerin daha bilinçli üretim yapmalarına ve daha yüksek verim almalarına katkı sağlamış olacağız. DenizBank olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığımıza ve Sayın Bakanımıza hem bu projede hem de diğer tüm çalışmalarımızda gösterdikleri ilgi ve işbirliği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

DenizBank “Tarım ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın sponsoru

Deniz Akademide’de yapılan toplantıda aynı zamanda “Tarım ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın sergi açılışı da yapıldı. DenizBank, 2009 yılından beri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Tarım ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması”na önceki yıllarda olduğu gibi 2011’de de sponsor oluyor.

DenizBank’tan “Tarım Türküleri CD ve Kitabı”

DenizBank’ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiği bir başka proje ise “Tarım Türküleri CD ve Kitabı” oldu. İçinde Türkiye’nin her yöresine ait ezgileri barındıran 12 türkünün bulunduğu “Tarım Türküleri CD ve Kitabı”, yine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlandı. Projede CD’nin yanı sıra 700 sayfadan oluşan Tarım Türküleri kitabı bulunuyor. Salih Turhan ve Abuzer Akbıyık’ın hazırladıkları kitap; okuyucularını medeniyetlerin beşiği olarak kabul edilen Anadolu’nun türkülerine doğru muhteşem bir müzik yolculuğuna çıkarıyor ve yürekleri titreten ezgilerin eşliğinde, Anadolu insanının ruhunun zenginliğine tanıklık ettiriyor.

Hasat Öncesi Destek Kredisi

DenizBank’ın çiftçiler için getirdiği bir başka yenilik ise Hasat Öncesi Destek Kredisi oldu. Hasat çalışmaları genelde çiftçilerin nakit ihtiyaçlarının yoğun olduğu dönemler olarak dikkat çekiyor. Bu ihtiyaçlarını bir şekilde karşılayan çiftçi, ürününü hasat ettiğinde ilk önce bu borcunu kapatıyor. Oysa bu sırada henüz piyasa oluşmamış, ürün gerçek değerini bulmamış oluyor. DenizBank, Hasat Öncesi Destek Kredisi’yle çiftçinin bu ihtiyacına çok özel faiz oranı uygulayarak destek oluyor. Çiftçi bugünden itibaren 30 Haziran 2011’e kadar kullanacağı krediyi, hasattan 45 gün sonra ödeyebilecek, böylece nakite sıkışmayacak, ürününün gerçek fiyatına ulaşmasını bekleme şansı olacak. Böylelikle oluşacak fiyat artışları da çiftçinin cebine kar olarak yansıyacak.

“Tarım sektörüne verdiğimiz kredi 2.2 milyar TL’ye ulaştı”

DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, toplantıda yaptığı konuşmada tarıma verdikleri desteğe dikkat çekti. Sun, “Projeli yatırım kredileri ile birlikte tarım sektörüne verdiğimiz toplam kredi tutarını 2,2 milyar TL’ye ulaştırdık. Özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran bankayız. Önümüzde yıllarda da yerimizi koruyarak tarım sektörünü fonlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.





İlgili etiketler : Denizbank, Hasat Öncesi Destek Kredisi, Tarım Türküleri Cd, Tarım Türküleri Kitabı, Fotoğraf Yarışması,

Haber Sahibi

Denizbank
  • Eklenme Tarihi

    : 11 Mayıs 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2011
  • Trafik

    : 3414

Diğer Denizbank Haberleri

Benzer Haberler

  • Şekerbank Şekerbank Aile Çiftçiliği Bankacılığı

    Şekerbank Aile Çiftçiliği Bankacılığı

    Şekerbank, Çiftçilerimiz topraklarını bırakıp gitmesin diye "Aile Çiftçiliği Bankacılığı"nı başlatıyor... Şekerbank Çiftçilerimizin toprakları genişlesin diye Tarla Büyütme Kredisi, Çiftçil...
    26 Kasım 20142272 defa incelendi
  • QNB Finansbank Finansbank’tan CardFinans Tarım Banka Kartı

    Finansbank’tan CardFinans Tarım Banka Kartı

    Tarım sektöründeki ihtiyaçlara yönelik birçok yenilikçi ürün ve hizmeti müşterilerine sunan Finansbank, Toprak Mahsülleri Ofisi’ne (TMO) ürün satan üreticilerin tahsilatını CardFinans ...
    20 Mayıs 20114335 defa incelendi
  • Vakıfbank Vakıfbank Organik Tarım Kredisi

    Vakıfbank Organik Tarım Kredisi

    VakıfBank, organik tarım yapan üreticilere uygun faiz oranı ve masrafsız “Organik Kredi” paketini hizmete sundu. Krediden yararlanan tarımsal üreticiler, hesap işletim ücreti ödemediği gibi ...
    3 Kasım 20151681 defa incelendi
  • Avea Avea ile Tarım Haberleri Çiftçilerin Cebinde

    Avea ile Tarım Haberleri Çiftçilerin Cebinde

    Türkiye’nin en yenilikçi GSM operatörü Avea , yeni hizmeti Tarım Haber Paketi ile Türkiye’de tarım alanında da bilgilendirme hizmetini hayata geçiriyor. Tarım Haber Paketi ’ne üye ol...
    21 Mayıs 20122713 defa incelendi
  • Akmerkez AVM Akmerkez'de Hasat Zamanı!

    Akmerkez'de Hasat Zamanı!

    Akmerkez’in EkBiçYeİç işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘terasta tarım’ projesinin ilk büyük hasadı 15 Ağustos Salı günü yapılacak. Üçgen Teras’ta gerçekleşecek Hasat Şenliği saat 17.00’da Hasa...
    11 Ağustos 20171835 defa incelendi