DenizBank 3. İlk Senaryo İlk Film Yarışması Başvuruları Başladı

  • 6 yıl önce eklendi
  • 1686 defa incelendi
  • Puan : star 275 incelemede 1,12 puan almıştır.
DenizBank ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde yetenekli senaristlerin kendilerini ifade etmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'na başvurular başladı.

DenizBank'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sinema ve senaryo konusunu gündeme taşımak ve senaryo yazma konusunda isteği olanlara alan açmak amacıyla iki yıldır sürdürülen yarışmanın üçüncüsünde projelerin seçimi iki aşamalı olarak yapılacak.

Ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 20 senaryo projesi, TÜRSAK adına Yarışma Küratörü Gökhan Mutlay ve Ömer Faruk Sorak'ın başkanlığını yaptığı, Devrim Yakut, Esin Küçüktepepınar, Gülin Üstün, Perihan Yücel, Sertaç Demirtaş, Suavi Doğan, Şebnem Aksoy ve Timur Savcı'dan oluşan ana jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye alınacak.

Ana jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek ilk üç senaryo ödül töreni gecesinde açıklanacak.

Birinci seçilecek eser 30 bin lira ve yabancı bir senaristten senaryo doktorluğu, ikinci eser 15 bin lira ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı, üçüncü seçilecek eser ise 10 bin lira ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı ile ödüllendirilecek.

En iyi film kategorisinde ise Alin Taşçıyan, Burak Sağyaşar, Cemal Okan, Cihan Aslı Filiz, Demir Karahan, Kadir Doğulu ve Pelin Karahan'dan oluşan jüri en iyi filmi seçecek. Yarışmanın En İyi İlk Film ayağını kazanacak eser, 25 bin lira tutarındaki Özel DenizBank Ödülü'ne hak kazanacak.

Yarışmaya 9 Temmuz'a kadar başvuru yapılabilecek. Daha önce herhangi bir yarışmada yer almamış eserlerin başvurabileceği yarışmaya ilişkin detaylar www.tursak.org.tr internet sitesinden öğrenilebilecek. Yarışmada kazanan ilk üç projenin senaristi, senaryoların geliştirilmesine dair en az üç aşamalı, kapsamlı bir çalışma yapacak.

Danışmanla yapılacak toplantılar sonrası senaristler, senaryo doktorunun bitiş kararına dek senaryolarını geliştirmeye devam ederken, kazanılan ödül tutarı da çalışma evreleri tamamlandıkça bölünerek verilecek. Tamamlanan senaryolar, TÜRSAK Vakfı'nın desteği ile uluslararası yarışmalara ve destekçi kurumlara gönderilecek.

Aynı zamanda birinci seçilen eser, Taff Yapım Şirketi'nin senaryo bölümüne sunulacak ve değerlendirme sonucunda kabul edilmesi durumunda filme çekilecek.



İlgili etiketler : Denizbank, Film Yarışması, Yarışma,

Haber Sahibi

Denizbank
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Mayıs 2018
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 1 Ağustos 2018
  • Trafik

    : 1686

Diğer Denizbank Haberleri

Benzer Haberler

  • Bank Asya Bank Asya’dan Genç Sinemacılara Destek!

    Bank Asya’dan Genç Sinemacılara Destek!

    Bank Asya Genç Sinemacılara Desteğini sürdürüyor. Bank Asya ana sponsorluğunda, T.C. Kültür Bakanlığı ve İ.B.B. Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla ve New York Film Akademi işbirliği ile Fati...
    18 Şubat 20113343 defa incelendi
  • Marmara Forum AVM Marmara Forum 3. Kristal Kamera Uluslararası Kısa Film Yarışması

    Marmara Forum 3. Kristal Kamera Uluslararası Kısa Film Yarışması

    Marmara Forum tarafından bu yıl üçüncüsü hayata geçirileceği üniversiteler arası Kristal Kamera Kısa Film Yarışması başvuruları başladı... Marmara Forum tarafından bu yıl üçüncüsü hayata g...
    6 Şubat 20181529 defa incelendi
  • Forum Mersin AVM 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Başvuruları Başlıyor

    3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Başvuruları Başlıyor

    Forum Mersin’in, Mersin Üniversitesi katkılarıyla Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz Batıbeki’nin anısına düzenleyeceği 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması için başvurular başladı. ...
    26 Şubat 20141998 defa incelendi
  • Elidor Şanslı Elidor Kızları Cannes Film Festivali'ne Gidiyor!

    Şanslı Elidor Kızları Cannes Film Festivali'ne Gidiyor!

    Bu yıl üçüncü kez en sevilen saç bakım markası seçilen Elidor’un Facebook’taki “Sevgimiz Karşılıklı” uygulamasına katılan 5.551 isim arasından seçilen Başak Atıcı, Özge Özdemir, Buse Dörterl...
    16 Nisan 20133657 defa incelendi
  • Iyaş Park AVM Bebekler IYAŞ Park AVM'de Yarıştı

    Bebekler IYAŞ Park AVM'de Yarıştı

    IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen “Iyaş Park’ta Bebekler Yarışıyor” isimli yarışmada katılımcı bebekler birbirleri ile kıyasıya yarışarak hediyelerini kazandı....
    12 Ocak 20142864 defa incelendi