3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Başvuruları Başlıyor

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1998 defa incelendi
  • Puan : star star star star 65 incelemede 3,57 puan almıştır.
Forum Mersin’in, Mersin Üniversitesi katkılarıyla Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz Batıbeki’nin anısına düzenleyeceği 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.

Amatör ve profesyonel olarak sinemayla ilgilenen herkesin katılabileceği yarışma için son başvuru tarihi 14 Nisan…

Forum Mersin, Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı ölümünün sekizinci yıl dönümünde anmak amacıyla gerçekleştirilen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda tema kısıtlaması olmaksızın kurmaca türünde kısa filmler yarışacak. Amatör ve profesyonel olarak sinema ile ilgilenen herkese açık olan yarışmaya katılmak isteyenler 14 Nisan Pazartesi günü saat 22.00’ye kadar Forum Mersin AVM Danışma Ofisi’ne elden teslim etmeleri ya da Güvenevler Mahallesi 1. Cadde No: 120-133 Yenişehir Mersin adresine gönderici ödemeli posta/kargo yolu ile ulaştırmaları gerekiyor.

Ödül töreni 10 Mayıs’ta
Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürhan Topçu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Küçükcan ve Forum Mersin AVM Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli’den oluşan ön jürinin değerlendirmesinden geçen filmler, finale kalmaya hak kazanacak.

Ön jüri tarafından seçilen eserler daha sonra Oyuncu Deniz Türkali, Yönetmen Seren Yüce, Görüntü Yönetmeni Mehmet Aksın, Kurgucu Thomas Balkenhol ve Radikal Gazetesi Sinema Yazarı Erman Ata Uncu’nun jürisinde yer aldığı finalde en iyi olabilmek için yarışacak.

Ödül almaya hak kazanan filmler, 10 Mayıs tarihinde Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı’nda düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.

Birinciye 6, ikinciye 3, üçüncüye 2 bin TL
Jüri değerlendirmesinin ardından 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması birincisi 6, ikincisi 3 ve üçüncüsü 2 bin TL ödül kazanacak. 21 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Facebook oylamasında en fazla beğeniyi alan filmin sahibi ise 2 bin TL değerinde ‘Forum AVM’ler Özel Ödülü’nün sahibi olacak.

Ayrıca, çevre temalı filmler ‘Forum Mersin AVM Çevre Özel Ödülü’ için de yarışacak. Jüri üyelerinin ilk üç için belirlediği eser dışında, teması çevre olan filmler arasından seçilen bir film, 2 bin TL değerinde ‘Forum Mersin AVM Çevre Özel Ödülü’nü kazanacak.

Sinema tutkunlarından büyük ilgi…
İlki 2012 yılında gerçekleştirilen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, her geçen yıl sinemaseverlerin büyüyen ilgisiyle karşılaşıyor. 2012 yılında 142 sinemacının 158 filmle katıldığı yarışmada Rezan Yeşilbaş’ın Sessiz (Be Deng) filmi birinci olurken, sinemacı aynı eserle Cannes Film Festivali'nde En İyi Kısa Film ödülünün de sahibi oldu. 2013 yılında ise Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda 166 film yarışırken büyük ödül Yüksük filmi ile Enes Yurdaün’ün oldu.



İlgili etiketler : Atıf Yılmaz, Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, Film Yarışması, Forum Mersin,

Haber Sahibi

Forum Mersin AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Şubat 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2014
  • Trafik

    : 1998

Diğer Forum Mersin AVM Haberleri

Benzer Haberler

  • Bank Asya Bank Asya’dan Genç Sinemacılara Destek!

    Bank Asya’dan Genç Sinemacılara Destek!

    Bank Asya Genç Sinemacılara Desteğini sürdürüyor. Bank Asya ana sponsorluğunda, T.C. Kültür Bakanlığı ve İ.B.B. Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla ve New York Film Akademi işbirliği ile Fati...
    18 Şubat 20113344 defa incelendi
  • Akbank Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

    Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

    Akbank Kısa Film Festivali, 10. yılına gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Festival bu yıl da en başarılı kısa filmleri izleyiciyle buluşturmayı hedeflerken kısa film alanında platform oluşturmayı...
    7 Mart 20141545 defa incelendi
  • Denizbank DenizBank 3. İlk Senaryo İlk Film Yarışması Başvuruları Başladı

    DenizBank 3. İlk Senaryo İlk Film Yarışması Başvuruları Başladı

    DenizBank ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde yetenekli senaristlerin kendilerini ifade etmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İl...
    10 Mayıs 20181687 defa incelendi
  • Marmara Forum AVM Marmara Forum 3. Kristal Kamera Uluslararası Kısa Film Yarışması

    Marmara Forum 3. Kristal Kamera Uluslararası Kısa Film Yarışması

    Marmara Forum tarafından bu yıl üçüncüsü hayata geçirileceği üniversiteler arası Kristal Kamera Kısa Film Yarışması başvuruları başladı... Marmara Forum tarafından bu yıl üçüncüsü hayata g...
    6 Şubat 20181530 defa incelendi
  • Forum Bornova AVM Ben10 Forum Bornova Alışveriş Merkezinde!

    Ben10 Forum Bornova Alışveriş Merkezinde!

    Forum Bornova okulların yarı yıl tatiline girmesine sayılı günler kala, tüm dünyada çocukların en çok seyrettiği ve en sevdiği çizgi film olan “BEN 10” karakterlerini 27 Ocak’ta çocuklarl...
    2 Şubat 20113731 defa incelendi