Sony Kompakt NEX-5N Dijital Fotoğraf Makinesi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 4123 defa incelendi
  • Puan : star star star 97 incelemede 3,15 puan almıştır.
Sony’nin yeni NEX-5N modeli, odaklanma ve çekme arasındaki süresi ve hızlı ve hassas otomatik odaklamada dünyanın en iyisi. Sahip olduğu etkin 16.1 megapiksellik Exmor APS HD CMOS sensörü ve yeni BIONZ işlemcisi, ISO 25600 seviyelerindeki yüksek duyarlılığa olanak tanıyor.

NEX-5’in aldığı olumlu tepkiler sonucu Sony, yeni α NEX-5N’yi de piyasaya sürdür. NEX-5’e göre daha geliştirilmiş olan α NEX-5N, mükemmel bir hassaslık ve görüntü kalitesinin yanı sıra daha küçük yapıdaki bir DSLR fotoğraf makinesinin yaratıcılık olanaklarını da sunuyor.

Sert ve hafif magnezyum alaşımından oluşturulan ve en ince kısmı sadece 23.3 mm olan NEX-5N, beğenilen NEX-5’in şık ve sade tasarımını daha da geliştirilmiş hali. Fotoğraf ve HD video kalitesi, güçlü yaratıcı özellikler ve kolay çalışma açısından önceki modelden bir adım önde gidiyor.

Sony’nin α NEX-5N ultra-kompakt değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi, fotoğraf meraklılarıyla, Eylül 2011 itibariyle buluşuyor.

Dünyanın en hızlı değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi
Odaklanma ve çekme arasındaki yaklaşık 0.02 saniye ile yanıtlar daha da hızlandı. Bu sayede de NEX-5N, dünyanın en hızlı değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi olma özelliği taşıyor. Bu, iyileştirilmiş ve resim sensörünün iki kat daha hızlı okumasını sağlayan AF algoritması ve daha verimli görüntü işleme ile birlikte, şu anki NEX-5 modelinden çok daha hızlı bir AF ile sonuçlanıyor.

Kameranın etkin 16.1 megapiksel çözünürlüklü Exmor APS HD CMOS sensörü, güçlü BIONZ görüntü işleme motorunun özel olarak uygunlaştırılmış bir sürümü ile birlikte çalıştırılıyor. Bu sensör ve işlemci bileşimi, son derece temiz ve düşük titreşimli görüntüyü garanti ediyor. Maksimum hassaslık aynı zamanda, zayıf ışık şartlarında bile elle çok yüksek kalitede çekime izin verecek şekilde, aynasız fotoğraf makineleri arasında en yükseği olan ISO 25600’e yükseltilmiş durumda.

Pek çok ilk’i gövdesinde toplamış
NEX-5N, bir düğmeye dokunulduğunda, 50p’de yüksek kaliteli stereo ses ile  kesintisiz olarak AVCHD ver. 2.0 (progressive) Full HD filmler çekiyor ve bu özellik de APS-C boyutundaki bir sensöre sahip değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri için ilk niteliği taşıyor. Sensörden gerçekleşen daha hızlı okuma, maksimum kare hızını daha önceki 30 fps’nin üzerine çıkararak, 60 fps’ye ulaştırıyor. Filmler, 24p ayarında çekildiğinde güzel, etkileyici ve sanatsal bir his veriyor. Fotoğraf çekiminde izleme odaklanması, çekilecek konu hareketli bile olsa, doğru odaklama için dokunmatik ekran yoluyla bir hedef nesnenin seçilmesine olanak tanıyor.

Fotoğrafçılar, aynen bir DSLR kameradaki gibi, P/A/S/M (Program, Diyafram/ Deklanşör Önceliği, Manuel) modları ile video çekiminde, pozlamayı tümüyle kontrol etmenin keyfini çıkarıyor. Stereo ses kalitesi, özellikle sessiz sahnelerin çekiminde, rüzgar gürültüsü seviyelerini düşüren düzeltilmiş devre ile iyileştirilmiş durumda.

Fotoğraf gurusu olmaya gerek yok
NEX-5N, pratik yeni bir Photo Creativity Touch ara yüzüne sahip Sony’nin E-mount değiştirilebilir lensli ilk kamerası olma özelliğine de sahip. Odaksız arka plan, Pozlama, Resim Efekti ve diğer ayarlar, fotoğraf konusunda amatör olanların kafasını karıştıracak özel bir fotoğraf terminolojisi olmaksızın, LCD dokunmatik panel ve kontrol kadranı yoluyla hemen görülebiliyor, uygulanabiliyor ve birleştirilebiliyor.
Özel sanatsal efektleri, fotoğraf makinesinde gerçekleştirin

İlk olarak NEX-C3’te tanıtılan Resim Efekti, bir kişisel bilgisayar veya çekim sonrası işlem gerekmeksizin, fotoğraf makinesinde özel sanatsal efektlerin gerçekleştirilmesini basit hale getiriyor. Şimdiki modelde tam 11 mod ve 15 efekt bulunuyor ve bunların arasında yeni HDR boyama, Yazılımla Odaklama, Minyatür, Zengin Tonlu Tek Renk ve Yazılımla Aydınlatma da yer alıyor. Diğer zengin sanatsal görüntüleme fonksiyonları paleti, 3D Panoramik Çekim, Yumuşak Ten, Otomatik HDR, Elle Alacakaranlık Çekimi ve Hareket İzine Karşı modlarını içeriyor.

Hız Öncelikli Sürekli Mod’da NEX-5N, 10 fps’ye kadar hızda hızlı hareketleri yakalıyor (gerçek hız, çekim koşullarına ve bellek kartının performansına bağlıdır). Bu, aynasız değiştirilebilir lensli bir fotoğraf makinesinin sahip olabileceği dünyanın en hızlı art arda çekim hızını gösteriyor.

Fotoğraf makinesinin 7.5 cm’lik (3.0") Xtra Fine LCD’si, herhangi bir çekim pozisyonunda izlemeyi kolaylaştırmak için 80 derece yukarı veya 45 derece aşağıya eğilebiliyor. TruBlack teknolojisi ekrandaki yansımaları oldukça azaltarak, mükemmel detayları ve kontrastı garantiliyor. Yeni Photo Creativity Touch ara yüzü ile geliştirilmiş olan LCD, kompozisyonu, çekimin izlenmesini ve kamera ayarlarının yapılmasını şimdiye kadarkinden daha kolay ve esnek hale getiriyor.

Lensler ve aksesuarlar
Bütün α NEX dijital fotoğraf makineleri ile uyumlu E-mount lenslerdeki artan seçenekler, şimdi yeni Carl Zeiss Sonnar T E 24mm F1.8 ZA’yı, E 50mm F1.8 OSS’yi ve uzun zamandır beklenen Telefoto zum E 55-210mm F4.5-6.3 OSS’yi de içeriyor.

Yerleşik Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ne sahip dünyanın ilk montaj adaptörü, isteğe bağlı Mount Adaptor LA-EA2, hem fotoğraf hem de video çekimi için bütün A-mount lenslerle faz-bulmalı AF’ye izin veriyor. Ayrıca yine hazır olan, isteğe bağlı Elektronik Vizör FDA-EV1S ile XGA OLED Tru-Finder, yüksek çözünürlük/kontrast ve geniş izleme açısı sağlıyor.

Ayrıca aksesuar yelpazesine yeni giren şık Gövde Kılıfı (LCS-EB50) ve Lens Kılıfı (LCS-EL50), fotoğraf makinesini ve lensleri sıyrıklardan koruyor, Omuz Askısı (STP-XS3) hızla uyarlanan yapısı ile vücuda sıkıca oturuyor ve Yumuşak Taşıma Çantası (LCS-EMF) bir ek lens ve diğer aksesuarların yanı sıra takılan lensle birlikte E-mount kamera gövdesini taşıyor.



 Sony Kompakt NEX-5N

Sony Kompakt NEX-5N

İlgili etiketler : Sony, Sony Kompakt Nex-5n, Sony Fotoğtaf Makinesi, Dijital Fotoğraf Makinesi, 16.1 Megapiksel, Xmor Aps Hd Cmos Sensörü,

Haber Sahibi

Sony
  • Eklenme Tarihi

    : 8 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 8 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 4123

Diğer Sony Haberleri

Benzer Haberler

  • Sony Sony, Yeni Cyber-shot HX300 Kompakt Dijital Fotoğraf Makinesi

    Sony, Yeni Cyber-shot HX300 Kompakt Dijital Fotoğraf Makinesi

    Sony, yeniCyber-shot™ HX300kompakt dijital fotoğraf makinesini fotoğraf tutkunlarının beğenisine sundu. Ultra güçlü 50x optik zumu, geliştirilmiş Optik SteadyShot görüntü sabitleme özelliği ...
    17 Nisan 20131952 defa incelendi
  • Sony Sony NEX-6 Fotoğrafçılar İçin Tasarlandı

    Sony NEX-6 Fotoğrafçılar İçin Tasarlandı

    Sony, NEX-6 kompakt fotoğraf makinesi ile DSLR’ın sunduğu gücü cebinize taşıyor. NEX-6, yeni geliştirilen büyük 16,1 efektif megapiksel Exmor APS HD CMOS sensörün yanı sıra ISO 25.600’e kada...
    14 Eylül 20122303 defa incelendi
  • Sony Sony ilk Ultrabook'u VAIO T'yi  Satışa Sunuyor

    Sony ilk Ultrabook'u VAIO T'yi Satışa Sunuyor

    Sony’nin ilk Ultrabook’u oldukça ince, hafif ve tüm ara yüzlere sahip. Son derece zarif ve esnek VAIO T13, gittiğiniz her yerde yanınızda olacak. Alüminyum ve magnezyum karışımından üretilen...
    5 Haziran 20122873 defa incelendi
  • Pentax Pentax'tan Çocuklara Karne Hediyesi

    Pentax'tan Çocuklara Karne Hediyesi

    Okul döneminin sonunda çocuklarını mutlu etmek isteyen anne-babalar için dijital fotoğraf makinesi hem eğlenceli hem de öğretici bir hediye seçeneği. Su ve toz geçirmez, darbelere dayanıklı ...
    29 Mayıs 20122226 defa incelendi
  • Sony Sony'ye Prestijli TIPA Ödülleri 2011’de İki Ödül

    Sony'ye Prestijli TIPA Ödülleri 2011’de İki Ödül

    Sony, dijital görüntüleme alanındaki yenilikleri ile bir kez daha Avrupa’nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA tarafından ödüllendirildi. Sony SLT, Tam Geçirgen Hareketsiz A...
    26 Nisan 20112863 defa incelendi