Sony'ye Prestijli TIPA Ödülleri 2011’de İki Ödül

  • 14 yıl önce eklendi
  • 2863 defa incelendi
  • Puan : star star star star 46 incelemede 4,24 puan almıştır.
Sony, dijital görüntüleme alanındaki yenilikleri ile bir kez daha Avrupa’nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA tarafından ödüllendirildi. Sony SLT, Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi “Görüntülemede En İyi İnovasyon Ödülü”nü alırken, Sony Handycam NEX-VG10E de “En İyi Uzman Video Kamera” seçildi.

Sony’nin dijital görüntüleme ürün yelpazesinde sürekli olarak gerçekleştirdiği yenilikçilikler, Prestijli Teknik Görüntü Baskı Derneği (Technical Image Press Association, TIPA) tarafından bu sene de ödüllendirildi. Sony’nin Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi (Translucent Mirror Technology) “Görüntülemede En İyi İnovasyon” ödülünü alırken, Handycam® NEX-VG10E ise “En İyi Uzman Video Kamera” ödülüne layık görüldü.

Avrupa’nın en prestijli fotoğrafçılık ödüllerinin editörler paneli tarafından yapılan açıklamada, Sony SLT, Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’nin Görüntülemede En İyi İnovasyon olarak seçilmesi şu sözlerle açıklandı: “Sony, yeni bir işlevsellik düzeyi yakalamak amacıyla Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ni geliştirdi. Tam geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’nin avantajları, gerçek zamanlı, aşama algılamalı otomatik odak (Film Modu’nda da mevcut) ve çok daha yüksek birbirini izleyen poz modu hızları ile kendini gösteriyor. SLT tasarımı sayesinde gövdeler daha da küçültülerek işlevsellikten ve gelişmiş teknolojinin sağladığı avantajlardan fedakarlık etmeksizin ağırlık ve boyutlar da azaltılabiliyor.”

Sony’nin TIPA tarafından layık görüldüğü diğer ödül ise Handycam® NEX-VG10E modeline geldi. 2011’in “En İyi Uzman Video Kamerası” ödülünü alan ürün ile ilgili jüri: “Bu video kamera, hem fotoğraf hem de video alanlarına eşit hizmet veren, mükemmel ‘yakınsama’ görüntüleme sistemi olarak değerlendirilebilir. Yeni NEX-VG10, Sony NEX-5 fotoğraf makinesindeki elektronik donanımın büyük bölümünü, Exmor HD CMOS APS-C boyut sensörünün aynısını ve değiştirilebilir mercekler için aynı E-adaptörü kullanıyor. Bununla birlikte, 24Mbps kod çözücü AVCHD sayesinde son derece dikkat çekici performansı ile mimarisi ve tasarımı videoya açık destek veriyor” dedi.

Fotoğraf makinelerinde hız yeniden tanımlanıyor
Sony’nin Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ni kullanan ilk dijital fotoğraf makineleri α55 ve α33 dramatik yeni fotoğraf çekim imkanları yaratan, yenilikçi bir optik sistemi vitrine çıkarıyor. Geleneksel DSLR fotoğraf makinelerinin aksine, Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi ana görüntü sensörü ile ayrı bir aşama algılamalı otomatik odak sensörü arasındaki optik yolu ‘bölen’ sabit, ve poz anında bile AF sisteminin kesintisiz çalışmasına imkan veren (“Sürekli Kesintisiz AF”) Tam Geçirgen Hareketsiz bir ayna kullanıyor.

Sony’nin fotoğraf endüstrisinde yeni bir çığır açan Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi, α55’de saniyede 10 kareye (α33: saniyede 7 kare) kadar, Sürekli Öncelikli AE modunda yüksek hızlarda fotoğraf çekimine imkan veriyor. Teknoloji, hızlı, doğru AF izlemeyi sağlarken, ister Full HD film ister fotoğraf çekin, hareket eden nesnelere bile sürekli olarak net şekilde odaklanıyor.

Dünyanın ilk tüketiciye yönelik değiştirilebilir mercekli HD video kamerası
25 yıldır süregelen Handycam® inovasyonu temeli üzerine kurulan NEX-VG10E, dünyanın çeşitli değiştirilebilir mercekler ile uyumlu ilk tüketiciye yönelik HD video kamerası olma özelliği taşıyor. Mevcut E-adaptörlü merceklerin yanı sıra dileyen NEX-VG10E kullanıcıları, opsiyonel LA-EA1 montaj adaptörü kullanarak geniş A-adaptörlü kamera merceklerinden de yararlanabiliyor.

Handycam® NEX-VG10E, muazzam derinliğe sahip sinematik Full HD film ve stereo ses yakalayabiliyor. Geleneksel video kameralarda bulunan standart sensörden 19,5 kat daha büyük olan etkili 14.2 megapiksellik ExmorTM APS HD CMOS sensörü, harika arkaplan bulanıklaştırma özelliğine sahip nefes kesici görüntülerin yaratılmasına olanak tanırken, son derece sığ bir alan derinliğini de mümkün kılıyor. NEX-VG10E, mükemmel bir dengeye sahip, kompakt ve rahat kavranabilen bir video kamera.




İlgili etiketler : Sony, Tıpa Ödülleri 2011, Sony Handycam Nex-vg10e, Video Kamera, Sony Slt,

Haber Sahibi

Sony
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Nisan 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2011
  • Trafik

    : 2863

Diğer Sony Haberleri

Benzer Haberler

  • Sony Sony'den Görüntüde Mükemmellik Arayanlar için Yeni Projektör Kamera

    Sony'den Görüntüde Mükemmellik Arayanlar için Yeni Projektör Kame

    Sony, gelmiş geçmiş en iyi görüntü kalitesi ve geliştirilmiş projeksiyon kapasitesine sahip yeni Handycam PJ790’ı piyasaya sürdü. Dünyanın önde gelen tüketici elektroniği markası Sony bugü...
    11 Nisan 20131573 defa incelendi
  • Sony Giyilebilir Video Kamera; Sony Action Cam

    Giyilebilir Video Kamera; Sony Action Cam

    Sony Action Cam ailesinin yeni üyesi HDR-AS100VR giyilebilir video kamera, muhteşem Full HD videolardan detaylarla dolu fotoğraflara kadar hayatta bir defa yaşanabilecek deneyimleri yakalama...
    17 Haziran 20141375 defa incelendi
  • Sony Sony Action Cam ile Sınırlarınızı Zorlayın

    Sony Action Cam ile Sınırlarınızı Zorlayın

    Sony’nin CES 2014’te tanıttığı splashproof (su sıçrama korumalı) yeni giyilebilir video kamera Action Cam HDR-AS100V, 50 Mbps’de XAVC S formatında Full HD görüntü kalitesi sunuyor.Canlı İzle...
    21 Ocak 20141436 defa incelendi
  • Sony Sony Projektör Handycam 2012 Ailesi İle Değerli Anlarınızı Dilediğiniz Yerde Paylaşın

    Sony Projektör Handycam 2012 Ailesi İle Değerli Anlarınızı Diledi

    Sony, bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi görüntü performansına ve ses kalitesine sahip yeni Full HD Handycam® 2012 video kameralarını, özel bir deneyim etkinliği ile tanıttı. Tanıtımda, dahil...
    1 Haziran 20121979 defa incelendi
  • Sony Sony Yeni Video Kamerası 4K Handycam® AX100E'yi Tanıttı

    Sony Yeni Video Kamerası 4K Handycam® AX100E'yi Tanıttı

    Sony’nin CES 2014’te tanıttığı 4K Handycam® AX100E, bir önceki model FDR-AX1E’den yaklaşık %75 daha küçük ve neredeyse %66 daha hafif. Yeni AX100E video kamera, küçük gövdesi ile kolay kulla...
    7 Ocak 20141610 defa incelendi