Samsung Jamie Oliver Ile Olimpiyat Oyunları İçin Marka Elçiliği Anlaşması Yaptı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2215 defa incelendi
  • Puan : star star star 39 incelemede 3,18 puan almıştır.
Tüketici elektroniği alanında bir dünya lideri ve Kablosuz İletişim Ekipmanları ile Dünya Olimpiyat Partneri olan Samsung Electronics, 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında marka elçisi olarak Jamie Oliver ile özel bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Jamie Oliver anlaşma hakkında şu yorumu yaptı: “Samsung’un marka elçisi olarak Londra 2012’de yer alacak olmaktan dolayı gerçekten büyük bir onur ve heyecan duyuyorum. Samsung, dünyanın dört bir yanından gençleri Olimpiyat Oyunlarına dâhil etmek amacıyla bir dizi olağanüstü girişimde bulundu ve bu anlaşmanın tarafları olarak mümkün olduğunca çok insanın bu inanılmaz etkinliğin bir parçası olmasını istiyoruz.”

Samsung Electronics Spor Pazarlama Global Başkanı ve Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Sunny Hwang şunları söyledi: “Jamie Oliver, Samsung’un Olimpiyat Oyunları ruhunu daha geniş kitlelere yayma konusundaki tutkusunu paylaşmaktadır. Birlikte, dünyanın dört bir yanındaki insanları Londra 2012’ye katılmaları yönünde teşvik etmek için elimizden gelen her şeyi yapmayı hedefliyoruz. Jamie, nasıl sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürülebileceği gibi evrensel bir çok konu hakkında benzersiz bir perspektife sahip. Kendisi insanlarla iletişim kurmayı seven, tutkulu bir kişilik ve her kesimden insanın bu konulara ilgi duymasını sağlayan, doğuştan gelen bir yeteneği var.”

Jamie Oliver’in Samsung’un marka elçisi olarak üstlendiği role değinen Hwang, “Samsung’un isteği, Londra 2012’yi “herkesin” Olimpiyat Oyunları haline getirmektir. Jamie’nin küresel marka elçimiz olması bu mesajımızı insanlara ulaştırmamıza yardımcı olacaktır. Jamie’nin desteği ile daha fazla insanı Olimpiyat Oyunlarına  katılmaları için teşvik edeceğiz ve Olimpiyat Oyunlarından keyif almalarını sağlayacağız.” dedi.

Son 15 yıl içerisinde, Jamie Oliver dünyanın dört bir yanındaki insanlara daha güzel yemek pişirmek ve yemek için ilham veren faaliyetler yürüttü. Kitapları ve televizyon programları dünyanın dört bir yanında, milyonlarca insan tarafından beğeniyle takip edildi ve kurmuş olduğu yardım kuruluşu olan Jamie Oliver Vakfı, İngiltere, ABD ve Avustralya’daki kuruluş ve okullarda insanların gıda bilincini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Oliver, mümkün olduğu kadar çok insanı güzel yemek pişirme ve yemeğin tadını çıkarma konusunda bilinçlendirip eğitmeye ve böylece onlara daha güzel bir gelecek şansı sunmaya kendini adamıştır.

Samsung Electronics Co., Ltd. Hakkında
Samsung Electronics Co., Ltd. Yarı iletken, telekomünikasyon, dijital medya ve dijital yakınsama teknolojileri sektörlerinin dünya çapında öncü şirketlerinden biridir. 2010 senesinde gerçekleştirdiği 135.8 milyar USD’lık konsolide satışları, dünya çapında 68 ülkede, 206 ofiste görev yapmakta olan yaklaşık 190.500 çalışanı ile şirket dokuz bağımsız ana iş biriminden oluşmaktadır: Görüntüleme Cihazları, Mobil İletişim, Telekomünikasyon Sistemleri, Dijital Cihazlar, BT Çözümleri, Dijital Görüntüleme Sistemleri, Sistem LSI ve LCD. Bir dizi ekonomik, çevresel ve sosyal kritere göre sektörde öncü olan performansı ile tanınan Samsung Electronics, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi 2011’de dünyanın en sürdürülebilir teknoloji şirketi oldu. . Daha ayrıntılı bilgiye www.samsung.com ’dan ulaşılabilir.

Samsung’un Olimpiyat Oyunları’ndaki Rolü Hakkında
Samsung, Olimpiyat Oyunları’nı desteklemeye 1988 Seul Olimpiyat Oyunlarının yerel sponsoru olarak başladı. Şirket, 1998 Nagano Kış Olimpiyat Oyunlarından itibaren Kablosuz İletişim Ekipmanları kategorisinde Dünya Olimpiyat Partnerliğini üstlendi ve Kablosuz Olimpik Mekanizma (WOW) olarak adlandırılan kendi özel kablosuz iletişim programını ve cep telefonlarını kullanıma sunarak Olimpik Harekete destek olma yönündeki kararlılığını bir adım ileri taşıdı. Bu yenilikçi cep telefonu teknolojileri, Olimpiyat Ailesinin son teknolojik gelişmelerden ve iletişim hizmetlerinden faydalanmasını sağlıyor. Samsung aynı zamanda Olimpiyat Meşalesinin Taşınmasını da Tanıtım Partneri olarak destekliyor ve dünyanın dört bir yanındaki insanlarla Olimpiyat Oyunlarının heyecanını paylaşmak ve sahip olduğu akıllı mobil teknoloji sayesinde herkesin Oyunlara katılmasını sağlamak amacıyla bir global blog programı sunuyor. Samsung’un Dünya Olimpiyat Partnerliği Rio 2016’da da devam edecek.

Jamie Oliver Hakkında
Jamie Oliver, yemek yapmaya sekiz yaşında İngiltere’nin Essex şehrinde yer alan ‘Cricketers in Clavering’ isimli ailesine ait bir restaurantta başladı. Okulu bıraktıktan sonra River Cafe’de aşçılık kariyerine başladı ve burada çalışırken bir televizyon ekibi tarafından keşfedildi. Televizyon ve yayın kariyeri, 1999 yılında The Naked Chef (Çıplak Şef) serisi ile başladı. O günden itibaren İngiltere’de okullarda verilen yemeklerin değişmesini sağlayan Oliver ev yemeklerinde de bir devrim yarattı. Kurmuş olduğu yardım kuruluşu, Jamie Oliver Vakfı, insanların yemek alışkanlıklarını değiştirerek yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor. On beş programdan oluşan eğitimler sunan vakıf, dezavantajlı gençlere yemek hizmetleri sektöründe kariyer sahibi olmaya yönelik vasıflar kazandırıyor. Vakfa bağlı Ministry of Food Centres insanlara yemek pişirmek için gerekli temel becerileri edinebilecekleri ortamlar sunuyor. Bunlara ek olarak, Jamie orta okul ve lise seviyesindeki öğrenciler için BTEC (İş ve Teknoloji Eğitim Konseyi) kursları kapsamında Home Cooking Skills’in de (Evde Yemek Kursları) kurucusudur. Jamie, sahibi olduğu Jamie Magazine dergisi de dâhil olmak üzere İngiltere’de ve dünyanın dört bir yanında çeşitli yayınlar için yazılar yazıyor. 2010 yılında yayınlanan 30-Minute Meals (30 Dakikalık Yemekler) isimli kitabı, İngiltere’de tüm zamanların en hızlı ve çok satan kurgusal olmayan kitabı oldu. Son olarak yazmış olduğu Jamie’s Great Britain (Jamie’nin İngiltere’si) isimli en yeni kitabı ise çok satan kitaplar arasında ilk sırayı almayı başardı. Jamie, eşi Jools ve çocukları ile birlikte Londra ve Essex’te yaşıyor.




İlgili etiketler : Samsung, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları, Jamie Oliver,

Haber Sahibi

Samsung
  • Eklenme Tarihi

    : 12 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mayıs 2012
  • Trafik

    : 2215

Diğer Samsung Haberleri

Benzer Haberler

  • Visa Olimpiyat Oyunları’nda İlk Hafta Visa Kartları ile Yapılan Harcamalar Yarım Milyar Euro’yu Aştı

    Olimpiyat Oyunları’nda İlk Hafta Visa Kartları ile Yapılan Harcam

    Visa Londra 2012 Oyunları Harcama Raporu’na göre, Olimpiyat Oyunları’nın ilk haftasında ziyaretçiler Visa kartları ile toplam 565 milyon Euro harcadı. Amerikalılar 70 milyon Euro ile en ...
    4 Ağustos 20122560 defa incelendi
  • Samsung Londra 2012 Samsung ile İlk Sosyal Olimpiyat Oyunları Olarak Tarihe Geçiyor

    Londra 2012 Samsung ile İlk Sosyal Olimpiyat Oyunları Olarak Tari

    Samsung; “Global Blogger” (SGB) programı ile sosyal dünyanın en parlak starlarından 76’sını Londra’da ağırlıyor. Tüketici elektroniği alanında dünya lideri ve Londra 2012’nin Kablosuz İleti...
    2 Ağustos 20122397 defa incelendi
  • P&G P&G'nin Olimpiyat Oyunları Kampanyasının Yeni Filmi

    P&G'nin Olimpiyat Oyunları Kampanyasının Yeni Filmi "Çocuklar"

    Teşekkürler Anne kampanyası ile tüm dünyadaki sporcu annelerini onurlandıran Procter&Gamble (P&G), kampanyanın “Çocuklar” adlı ikinci reklam filmini bugün yayına soktu. “2000’ler...
    11 Temmuz 20122728 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'den İstanbul 2020'ye 2,5 Milyon Euro'luk Destek

    Turkcell'den İstanbul 2020'ye 2,5 Milyon Euro'luk Destek

    Turkcell, İstanbul 2020 Olimpiyat adaylığı sürecine 2,5 Milyon Euro tutarında destek verecek. Tokyo ve Madrid ile yarışan İstanbul’un 2020 Olimpiyat adaylığı ile ilgili karar, 7 Eylül 2013’t...
    21 Ocak 20131317 defa incelendi
  • Coca Cola Muhtar Kent Olimpiyat Meşalesini Taşıdı

    Muhtar Kent Olimpiyat Meşalesini Taşıdı

    10 Mayıs’ta Yunanistan’ın Olimpiya Dağı’nda yakılan Olimpiyat ateşi İngiltere’ye ulaştı. Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent 27 Temmuz’da Olimpiyat Parkı’nda son b...
    16 Haziran 20122564 defa incelendi