Muhtar Kent Olimpiyat Meşalesini Taşıdı

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2562 defa incelendi
  • Puan : star star star star 49 incelemede 4,1 puan almıştır.
10 Mayıs’ta Yunanistan’ın Olimpiya Dağı’nda yakılan Olimpiyat ateşi İngiltere’ye ulaştı. Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent 27 Temmuz’da Olimpiyat Parkı’nda son bulacak yolculuğun Londra ayağında Olimpiyat Meşalesi’ni taşıdı.

Büyük Britanya yolculuğu 19 Mayıs’ta başlayan 2012 Londra olimpiyatları meşalesi bir kentten diğerine, elden ele dolaşmaya devam ediyor. Olimpiyatın en önemli sembolü ‘MEŞALE’, 27 Temmuz’daki açılışa kadar 12 bin kilometrelik güzergah üzerinde yüzlerce kasaba, köy ve şehirden geçiyor.

Bu meşaleyi taşıyacak isimler aylar öncesinden belirlendi. Sporcuların yanı sıra aralarında gönüllüler ve çocukların da bulunduğu 8 bin kişi meşaleyi taşıyacak. Bu özel meşaleyi Londra yolculuğunda taşıyan isimlerden biri de 84 yıldır olimpiyatların sponsorluğunu üstlenen Coca-Cola Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent.

Muhtar Kent İngiltere’de dev bir koruma ve medya ordusu eşliğinde 300 metrelik koşu boyunca Olimpiyat meşalesini taşıdı.

Muhtar Kent daha önce de 2008 Pekin Olimpiyatları döneminde Çin’in Guangdong Eyaleti’nin başkenti Guangzhou’da olimpiyat meşalesini taşımıştı.

Olimpiyat ateşi 70 gün sürecek yolculuğu boyunca bin yerleşim birimini ziyaret edecek. Meşale yolculuğunun sonunda, Londra’nın doğusundaki Olimpiyat Parkı’na götürülecek ve oyunların sonuna kadar yanacak olan büyük meşaleyi tutuşturacak.





İlgili etiketler : Muhtar Kent, Coca-cola, Olimpiyat Meşalesi, Olimpiyat,

Haber Sahibi

Coca Cola
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 16 Haziran 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 2562

Diğer Coca Cola Haberleri

Benzer Haberler