Londra 2012 Samsung ile İlk Sosyal Olimpiyat Oyunları Olarak Tarihe Geçiyor

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2397 defa incelendi
  • Puan : star star star 39 incelemede 3,03 puan almıştır.
Samsung; “Global Blogger” (SGB) programı ile sosyal dünyanın en parlak starlarından 76’sını Londra’da ağırlıyor.

Tüketici elektroniği alanında dünya lideri ve Londra 2012’nin Kablosuz İletişim Ekipmanları,Küresel Olimpiyat Partneri olan Samsung Electronics Co. Ltd, merakla beklenen Samsung Global Blogger (SGB) programının başladığını açıkladı. Medya partneri MSN ile birlikte dünya çapında online olarak gerçekleştirilen bir yetenek araştırmasının ardından, dünyanın dört bir yanından 76 blogger, Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarını dünya ile paylaşma fırsatını yakaladılar.

SGB katılımcıları heyecan verici ve yoğun olacak bu program kapsamında Londra’yı gezecek, Olimpiyat Parkını turlayacak, açılış seremonisi alanını görebilecek ve Samsung’un Global Marka Elçileri David Beckham, Zara Philips ve Jamie Oliver ile bir araya gelecekler. Heyecan verici deneyimlerini ölümsüzleştirmek amacıyla 76 şanslı blogger’ın tümüneSamsung Galaxy SIII akıllı telefon verildi. Blogger’lar tarafından çekilen görüntüler blogger’ların günlük yazıları ve videoları aracılığıyla paylaşılacak.

Türkiye’den de 4 blogger
Herkes için Olimpiyat mottosu altında 20 ülkeden 76 blogger; Türkiye’den ise 4 blogger Londra’yı çeşitli yönleriyle tanırken aynı zamanda Olimpiyat oyunlarını da takip edecekler. Türk bloggerlar 25 Temmuz - 3 Ağustos ve 3 -13 Ağustos olmak üzere 10’ar günlük periyotlarda, izlenimlerini hem videoları hem de yazıları ile http://samsungglobalblogger.tr.msn.com/ adresinde ve Samsung Türkiye’nin resmi facebook sayfası www.facebook.com/samsungturkiye adresinde paylaşacaklar.Blog adresininve Samsung TürkiyeresmifacebooksayfasınıntakipçileriolimpiyathavasınısolumanınyanısıraLondra'yıünlü Twitter fenomeni “beyinsizadam”, AltınÖrümcekÖdüllü blogger Natali Yeşilbahar,teknoloji editor Güneş Öztürk Yılmaz ve ÖzyeğinÜniversitesiöğrencisi, Olimpiyat sevdalısıBegüm Tokuyucugibifarklıbloggerlarınbakışaçılarındankeşfetmefırsatıbulacaklar.


Samsung’un Olimpiyat Oyunları Marka Elçisi Jamie Oliver da programı lansmanından bu yana desteklerkenbugün de bloggerlar için düzenlenen etkinliğe katıldı.Blogger’lar, şef ve aynı zamanda kampanyanın organizatörü olan Jamie Oliver ile Oliver’ın gençler için daha iyi bir gelecek yaratma konusundaki kararlılığından, Londra kültürünün çekiciliğine kadar birçok farklı konu hakkında birebir görüşme fırsatına sahip oldu. Oliver, aynı zamanda olimpiyat oyunları boyunca Londra’nın ne kadar eğlenceli olacağını ve İngiliz sokak yemeklerinin neden harika olduğu ile ilgili düşüncelerini ve başlamasını sabırsızlıkla beklediği spor müsabakalarını açıkladı.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Global Sporlar Pazarlama Başkanı Sunny Hwang SGB programı ile ilgili şunları söyledi: “Son derece ilgi çekici ve interaktif bir program olan Samsung Global Blogger programının kazananlarını, şimdiye kadarki ilk sosyal Olimpiyat Oyunları başlarken, Londra’da ağırlamaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. SGB programı, Samsung’un Londra 2012’nin herkesin Olimpiyat Oyunları haline gelmesi için nasıl çaba gösterdiğinin önemli bir örneğidir. Samsung bu programla, bu coşkulu gençlerin Londra 2012’nin en ikonik anlarını görüntüleyerek, heyecanlarını dünyanın dört bir yanındaki insanlarla paylaşmalarına olanak sağlamaktadır. Bunu mümkün kılan, Samsung’un kablosuz iletişim teknolojisidir. Bu teknoloji, her zamankinden daha fazla kişiye,şimdiye kadarki ilk sosyal Olimpiyat Oyunları olmaya hazırlanan Londra 2012’ye tanık olmaları için ilham verici fırsatlar sunmaktadır.”

SGB programının yetenekli katılımcıları gelişmeleri Londra’dan canlı olarak bildirerek kendi eşsiz Olimpiyat Oyunları deneyimlerini paylaşmanın yanı sıra www.samsungglobalblogger.cominternet adresi ve kendi kişisel medya ağları üzerinden içerik oluşturma becerilerini gösterme fırsatına da sahip olacaklar. SGB katılımcıları tarafından oluşturulan hikâyelerin yaratıcı yönleri, Olimpiyat Oyunlarının heyecanını artıracak ve dünyada daha fazla insanın kendini oyunlara yakın hissetmesine yardımcı olacak.

SGB programı, lansmanı Mayıs ayında başarıyla gerçekleştirilen Samsung Umut Koşusunun ardından Samsung’un sosyal medyanın kullanımına getirdiği yenilikçi yaklaşımın yeni bir örneği. Samsung Umut Koşusu, dünyanın dört bir yanındaki insanlara, bir akıllı telefon uygulaması sayesinde sanal bir Meşale Koşusunda yer alma fırsatını sundu. Kullanıcılar indirdikleri uygulamada bir avatar yaratabiliyor ve bir millik koşu mesafesini tamamlayarak yardım parası toplayabiliyor. Koşulan her mil için Samsung yardım kuruluşlarına bir pound bağışlıyor. Bu kuruluşlara, “Samsung Gençlik için Umut” programı ve Londra 2012’nin sportif mirasının programı olan Uluslararası İlham Programı tarafından desteklenenler de dâhil olacak.

Samsung son olarak tüketicileri Olimpiyat Oyunlarına yakınlaştıracak çeşitli mobil uygulamaların tanıtımını gerçekleştirdi. Samsung: Take Part 2012, Olimpiyat tutkunlarına üç boyutlu artırılmış gerçeklik, spor oyunları oynama ve her bir Olimpiyat etkinliğinde kendi Facebook arkadaşlarıyla mücadele etme imkânı sunuyor. Touchnote, kullanıcıların GALAXY Note’larını kullanarak basılmış kartpostallar göndermelerini ve böylelikle tutkularını paylaşmalarına yardımcı olan diğer bir uygulama.Eurosports Player uygulaması ise, Android cihazı kullanıcılarına Olimpiyat Oyunlarının akışına akıllı telefonlarından canlı olarak erişim imkânı sunuyor. Samsung ayrıca global messenger uygulaması ChatOn sayesinde CNN tarafından hazırlanan müsabaka programlarını ve sonuçlarını gerçek zamanlı olarak sunuyor.

Samsung’un tüm Olimpik girişimleriyle ilgili bilgi edinmek için lütfen http://www.samsung.com/uk/london2012/ internet adresini ziyaret ediniz.




İlgili etiketler : Samsung, Londra 2012, Sosyal Olimpiyat Oyunları, Global Blogger,

Haber Sahibi

Samsung
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Ağustos 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2012
  • Trafik

    : 2397

Diğer Samsung Haberleri

Benzer Haberler