Sabancı Vakfı'ndan Yeni Üniversitelilere Karşılıksız Burs!

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1446 defa incelendi
  • Puan : star star star 21 incelemede 3,38 puan almıştır.
Sabancı Vakfı, 40 yılda 40 binin üzerinde burs vererek, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam etmelerine ve kendi geleceklerini yaratmalarına katkı sağlıyor. Her yıl 380’i yeni olmak üzere, toplamda 1400’e yakın öğrenciye burs veren Sabancı Vakfı, 2014 - 2015 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak.

Sabancı Vakfı’ndan burs almaya hak kazanan lisans düzeyindeki öğrencilere her ay 375 TL, ön lisans düzeyindeki öğrencilere ise 200 TL burs ödemesi yapılacak.

Üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor ve öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor.

Sabancı Vakfı’ndan 4 farklı burs programı
Sabancı Vakfı, üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik dört farklı burs programı sunuyor:
1. Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik) yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

2. Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS’de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrencileri ÖSYM’den alınan bilgiler neticesinde Sabancı Vakfı belirliyor ve bursiyerler üniversiteler tarafından bilgilendiriliyor.

3. Sabancı Vakfı-Vista Bursu, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık 'Turizm ve Seyahat Hizmetleri' ile 'Turizm ve Otel İşletmeciliği' bölümlerine en az 65 ortaöğretim başarı puanı ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

4. Engelli Öğrenciler Bursu, görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, LYS’de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5’er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrenciler, ÖSYM’den alınan bilgiler neticesinde belirlenerek yerleştirildikleri üniversiteler aracılığıyla veya Sabancı Vakfı tarafından bilgilendiriliyor.

Burs başvuruları üniversitelerin burs ofislerine yapılacak
Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılacak. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine üniversitenin belirlediği tarihlerde teslim etmeleri gerekiyor. Burs başvuru tarihleri genellikle Eylül ayı içinde olmakla beraber, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıktan sonra duyuruları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

Burslar hakkında ayrıntılı bilgi, www.sabancivakfi.org web sitesinden alınabiliyor. Sorular için burs@sabancivakfi.org adresine ulaşılabiliyor.


İlgili etiketler : Sabancı Vakfı, Üniversite Bursu, Burs, Burs Başvurusu,

Haber Sahibi

Alışveriş Rehberi
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Ağustos 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 21 Eylül 2014
  • Trafik

    : 1446

Diğer Alışveriş Rehberi Haberleri

Benzer Haberler

  • Samsung Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursu Yeni Dönem Başvuruları Başlıyor!

    Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursu Yeni Dönem Başvuruları Başlıyo

    Samsung Electronics Türkiye, 2013 – 2014 eğitim yılında da Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile Kore Savaşı gazilerinin torunlarının, üniversite eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. “Sa...
    15 Ağustos 20131952 defa incelendi
  • Avon Avon Burs Programının Kazananları Belli Oldu

    Avon Burs Programının Kazananları Belli Oldu

    Dünyanın önde gelen kozmetik markası AVON’un, 2011 yılında çocukların eğitimi için başlattığı “Bizim Çocuklarımız” burs programında 2013 yılı kazananları belli oldu. 2013 yılında en iyi satı...
    21 Temmuz 20142293 defa incelendi
  • Loreal Paris L'oreal

    L'oreal "Bilim Kadınları İçin" Bursu Kayıtları Başladı

    L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile birlikte 11 yıldır başarıyla sürdürdüğü 'Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları' programına 2015 için başvurular başladı. 26 Aralık’a k...
    17 Ekim 20142101 defa incelendi
  • Adese Market Adese'den 200 Kişiye Önce Eğitim Sonra İş

    Adese'den 200 Kişiye Önce Eğitim Sonra İş

    Perakendenin ulusal markası Adese, insan kaynakları politikası çerçevesinde İŞKUR’la ortak gerçekleştirdikleri projelerine bir yenisini daha ekledi. Adese, 200 kişiye önce eğitim verecek, ba...
    10 Eylül 20122299 defa incelendi
  • Samsung Samsung'dan Kore Gazileri Torunlarına Üniversite Bursu İmkanı

    Samsung'dan Kore Gazileri Torunlarına Üniversite Bursu İmkanı

    Samsung Electronics Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile Kore Savaşı gazilerinin torunlarının, üniversite eğitimine katkı sağlıyor. Dünyanın teknoloji öncülerinden Samsung Elec...
    18 Ocak 20122766 defa incelendi