Pirelli Cinturato P1 Küçük ve Orta Sınıf Araçlar için Yeşil Performans

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3658 defa incelendi
  • Puan : star star star 68 incelemede 2,94 puan almıştır.

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli, yüksek performans lastiklerinin teknolojisini küçük ve orta sınıf araçlara uyarladı. Pirelli’nin küçük ve orta sınıf araçlar için geliştirdiği yeni nesil Cinturato P1, Pirelli’nin “Çevre Dostu” ürün gamında yer alıyor ve sunmuş olduğu üstün performansın yanı sıra çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Pirelli’nin “Çevre Dostu” ürün stratejisini temsil eden Cinturato ailesi ekoloji, enerji tasarrufu ve güvenlik gibi özellikleri aynı çatı altında birleştiriyor. İtalyan lastik devi 2008 yılında Cinturato ailesinin çevreci özelliğine bir de performansı dahil ederek “Yeşil Performans” kavramını yarattı. 2008 yılında küçük ve orta sınıf araçlar için geliştirdiği Cinturato P4 ve Cinturato P6’yı satışa sunan Pirelli, 2009 yılında ise orta sınıf ve yüksek performanslı araçlar için geliştirdiği çevre dostu lastiği Cinturato P7’yi satışa sunmuştu. Şimdi ise tüm bu lastiklerin temel özelliklerini bir arada sunan yeni Cinturato P1’i tüketiciler ile buluşturuyor.

Pirelli’nin küçük ve orta sınıf araçlar için geliştirdiği yeni modeli Cinturato P1 sadece etkin bir performans sunmakla kalmıyor, aynı zamanda çevreci özellikleriyle de lastik endüstrisine yeni standartlar getiriyor. 2011 yılında pazara sunulan Pirelli Cinturato P1 14, 15 ve 16 inç olmak üzere farklı ölçülerde üretilmesinin yanı sıra T’den V’ye kadar farklı hız endeksleriyle üretiliyor ve BMW tarafından orijinal ekipman olarak seçilmiş durumda.

Milano’daki Ar-Ge merkezinde geliştirildi
Yeni Cinturato P1 geliştirilirken birçok önemli derginin testlerini başarıyla tamamlayan ve birçok sertifika ile kalitesini belgelemiş olan Cinturato P7’nin teknolojik standartlarından yararlanıldı. Pirelli Cinturato P1’in DNA’sında Cinturato ailesinin ve SUV ile Crossover segmenti için geliştirilen çevre dostu Scorpion Verde’nin “Çevreci” özellikleriyle PZero ailesinin üstün performans özellikleri bir araya getirilmiş durumda. Cinturato P1, Formula 1 lastiklerinin geliştirilmesinde de önemli bir rol üstlenen Pirelli’nin Milano’daki Ar-Ge merkezinde geliştirildi.

Çok daha sessiz
Pirelli Cinturato P1, 2012 Avrupa Birliği Yönetmeliklerini şimdiden yerine getirecek şekilde tasarlandı. Yeni Cinturato P1 yapılan ilk testlerde yakıt ekonomisi ve ses düzeyi gibi iki önemli kriterde son derece başarılı sonuçlar ortaya koydu. Yüzde 15 kadar daha hafif yapısı ve kullanılan yenilikçi teknolojiler sayesinde Cinturato P1 yüzde 25 daha düşük yuvarlanma direnci ortaya koyuyor. Sürüş konforuna da önemli katkılar sağlayan Cinturato P1 1,5 dB daha az harici gürültü ve 1,0 dB daha az dahili gürültü açığa çıkarıyor. Çevreci özellikleriyle öne çıkmasının yanı sıra Cinturato P1 belirli ölçülerde RUN FLAT teknolojisini de sunuyor.

Yeni Cinturato P1, 2010 yılında Pirelli’nin satışlarında yüzde 36 paya sahip olan çevre dostu ürün gamını daha da zenginleştirecek. Böylece Cinturato çevre dostu serisi Pirelli’nin en önemli ve büyüme potansiyeli yüksek ürün gamı haline gelirken, Pirelli'nin “Yeşil Performans” lastik stratejisi de günden güne güçlenecek.

Güvenlik, Ekoloji, Sürüş keyfi ve Geniş Ürün Yelpazesi
Cinturato P1, Pirelli mühendisleri tarafından pazar beklentilerini karşılamak ve sürdürülebilir mobilite için gerekli olan özellikleri sunacak şekilde geliştirildi. Performanstan güvenliğe ve çevrecilikten düşük yakıt tüketimine kadar birçok farklı özelliği tek bir lastikte sunan Cinturato P1 kullanım ömrü boyunca sürüş keyfi, güvenlik ve yakıt tasarrufu adına en etkin performansı sunuyor. Tüm bu özellikler göz önüne alındığında Pirelli Cinturato P1; güvenlik, ekoloji, sürüş keyfi ve çok yönlülük olmak üzere 4 farklı avantajı yapısında barındıran lastik olarak özetlenebiliyor.

Güvenlik: Cinturato P1 ıslak ve kuru zeminde optimum performans sunuyor. Kullanılan teknoloji ve ham maddeler lastik deformasyonunu sabitleyip kontrol altına alarak her koşulda en iyi yol tutuşu sağlamakla kalmayıp fren mesafesini de ciddi bir şekilde düşürüyor. Kuru zeminde 100 km/s hızda Cinturato P1’in fren mesafesi Cinturato P4’e göre yüzde 4, ıslak zeminde 80 km/s hızda ise yüzde 3 daha kısa. Yani Cinturato P1 daha iyi yol tutuş ve daha kısa fren mesafeleri sunuyor.

Ekoloji: Şehir içi ve uzun mesafede kullanımlarına bağlı olarak lastikler aracın yuvarlanma direncini azaltarak CO2 salınımını yüzde 4 oranında düşürebilir. Yuvarlanma direnci, aracın hızına, aracın ağırlığına, yol şartlarına, hava sıcaklığına ve lastik basıncına göre değişkenlik gösteren bir kuvvettir. Pirelli, tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak Cinturato P1’i yeni bileşenler ve yeni materyaller kullanarak geliştirdi.

Cinturato P1 yüzde 15 daha hafif yapısı sayesinde yuvarlanma direncini yüzde 25’e kadar düşürerek yakıt tasarrufu sağlıyor ve CO2 salınımını yüzde 4 oranında düşürüyor. Silika hamur, yere basma alanını dengelemek amacıyla optimize edilmiş desen, hava direncini azaltmak amacıyla aerodinamik tasarımlı yanak gibi teknolojik detaylar da Cinturato P1’in daha düşük dönme direncine sahip olmasına olanak sağlıyor. Cinturato P1 “yeşil performans” kavramı çerçevesinde gürültüyü 1,5 dB azaltıyor.

Sürüş Keyfi: Dengeli yapısı ve özel tasarımlı deseniyle Cinturato P1 mükemmel bir sürüş keyfi garanti ediyor. Lastik deseninin yere teması açısından çok büyük öneme sahip olan “pitched shape” teknolojisi sayesinde Cinturato P1’de kabin içi gürültü Cinturato P4’e oranla yüzde 30 oranında yani 1 dB azalmış durumda. Ayrıca “gerginlik kontrol sistemi” sayesinde yol şartlarından kaynaklanan darbe sonucu ortaya çıkan ses efekti minimize edilerek konforda önemli oranda artış elde ediliyor.

Geniş Ürün Yelpazesi: Performans ve güvenlik Pirelli’yi rakiplerinden ayıran en önemli özellikler olarak öne çıkıyor. Şehir içinden yüksek hızlardaki otoyol kullanımına ve şehirlerarası karayollarından kırsaldaki tali yollara kadar her tür yol şartlarına uyumlu bir yapı ortaya koyan Cinturato P1, 14 inç ölçüsünden 16 inçe kadar ve T’den V hız endeksine kadar son derece zengin bir ürün gamıyla üretiliyor. Tüm bu özelliklerle Pirelli Cinturato P1 küçük sınıftan orta sınıfa kadar oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor. Ayrıca Cinturato P1’in bazı ölçülerde RUN FLAT versiyonu da bulunuyor.




İlgili etiketler : Otomobil Lastiği, Pirelli, Pirelli Lastik, Otomobil, Pirelli Cinturato P1,

Haber Sahibi

Pirelli
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Nisan 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2011
  • Trafik

    : 3658

Diğer Pirelli Haberleri

Benzer Haberler

  • Pirelli Pirelli Yola Devam ve Tyrelife ile Aklınız Lastiğinizde Kalmasın

    Pirelli Yola Devam ve Tyrelife ile Aklınız Lastiğinizde Kalmasın

    ‘Pirelli Yola Devam’ programı yenilenen yüzüyle, değişen ve genişleyen özel hizmetleriyle yeni yılda da Pirelli ayrıcalığını yaşatmaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte ‘Tyrelife’ lastik sig...
    10 Ocak 20141686 defa incelendi
  • Pirelli Kendini Tamir Eden Lastik, Pirelli Seal Inside

    Kendini Tamir Eden Lastik, Pirelli Seal Inside

    Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli yeni teknolojileriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Pirelli’nin “Seal Inside” adını verdiği teknoloji ile patla...
    10 Ekim 20113214 defa incelendi
  • Pirelli Steve McCurry İmzali 2013 Pirelli Takvimi Görücüye Çıktı!

    Steve McCurry İmzali 2013 Pirelli Takvimi Görücüye Çıktı!

    National Geographic Dergisinin Ünlü Afgan Kızı'nı Fotoğraflayan Steve McCurry imzalı 2013 Pirelli Takvimi Rio'da Tanıtıldı! The Cal™ olarak anılan ünlü takvimin 40. sayısının yaratıcısı Ste...
    28 Kasım 20122114 defa incelendi
  • Pirelli Türk Pirelli Yılda 8 Milyon Lastik Üretiyor, %60'ını İhraç Ediyor

    Türk Pirelli Yılda 8 Milyon Lastik Üretiyor, %60'ını İhraç Ediyor

    Yıllık 8 milyon adetlik üretimiyle Pirelli Grubu’nun en büyük üretim üssü olan Türk Pirelli aynı zamanda Pirelli’nin tüm motorsporları etkinliklerinin de üretim merkezi konumunda. Prem...
    29 Şubat 20122031 defa incelendi
  • Pirelli Pirelli Lastikleri 6 Ay Ücretsiz Sigortalı

    Pirelli Lastikleri 6 Ay Ücretsiz Sigortalı

    Gerçekleştirdiği kampanya ve çalışmalarla tüketicilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam eden Pirelli, ücretsiz olarak sunduğu lastik sigortası hizmetiyle sektörde bir ilke daha imza attı. ...
    21 Nisan 20171384 defa incelendi