Kendini Tamir Eden Lastik, Pirelli Seal Inside

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3215 defa incelendi
  • Puan : star star star 72 incelemede 3,31 puan almıştır.
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli yeni teknolojileriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Pirelli’nin “Seal Inside” adını verdiği teknoloji ile patlayan lastik kendini tamir ediyor. Pirelli Ar-Ge departmanının geliştirdiği Seal Inside, lastiğin iç katmanında bulunan kimyasal bir kaplamayla çivi veya benzeri küçük nesnelerin yol açtığı küçük deliklerin kendiliğinden tamir olmasını sağlıyor. Seal Inside, lastik havasının inmesini %85 oranında engelliyor.

Sadece Türkiye’de ürettiği lastiklerle başta Formula 1 olmak üzere motorsporlarına desteğini sürdüren ve yüksek performanslı lastiklerinin yanı sıra Cinturato serisi ile çevreci lastikler konusunda da iddialı olan Pirelli geliştirdiği yeni teknolojilerle otomobil kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Lastik sektörünün en yeni teknolojilerinden biri olan ve Pirelli Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen Seal Inside teknolojisi “kendini tamir etme” özelliğiyle patlayan lastiği değiştirme dönemine son veriyor.

Cirosunun %3’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayıran Pirelli’nin geliştirdiği Seal Inside teknolojisinde lastiğin iç kısmını kaplayan ikinci bir katman; çivi veya vida gibi dış etkenlerin neden olduğu küçük hasarları dolgu yaparak kapatma görevini üstleniyor. Böylece lastiğin içindeki hava dışarı çıkamıyor ve lastiğin hava basıncı düşmüyor. Sürücü ise hava basıncı düşmeyen lastiğin güven ve konforuyla lastik değiştirme sorunu olmaksızın yoluna devam edebiliyor.

Farklı Volkswagen modellerinde orijinal ekipman olarak kullanılan Seal Inside teknolojisi sadece sürücülere güvenlik ve kullanım kolaylığı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yuvarlanma direnci, konfor, gürültü, yol tutuş ve performans alanında standart lastiklerle aynı performansı garanti ediyor.





İlgili etiketler : Pirelli, Seal Inside, Patlamayan Lastik, Tamir Eden Lastik,

Haber Sahibi

Pirelli
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Ekim 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 3215

Diğer Pirelli Haberleri

Benzer Haberler