PENELOPE, 5. Mağazasını Acıbadem Akasya AVM'de Açtı

  • 10 yıl önce eklendi
  • 2189 defa incelendi
  • Puan : star star 59 incelemede 2,05 puan almıştır.
Türkiye’nin premium yastık - yorgan markası PENELOPE, beşinci mağazasını Acıbadem Akasya AVM’de açtı. Yeni mağazasının dekorasyonu için bir yıldır Londra merkezli mimarlık bürosu Azman Architects ile çalışan PENELOPE, yalın ve feminen hatların öne çıktığı yeni dekorasyonunda duvara uyguladığı özel infografiklerle tüketicileri ürünler ve uyku kültürü konusunda da bilgilendiriyor.  

Türkiye’nin ilk ve tek yastık  - yorgan mağazası PENELOPE Mağazaları, beşinci şubesini Acıbadem Akasya AVM’de açtı. Şimdiye kadar kaz tüyünün güvenilir ve sağlıklı niteliklerini mağaza dekorasyonlarına yansıtan PENELOPE, yeni mağazasında saflık temasını ön plana çıkarttı.
Beşinci mağazasının dekorasyon çalışmaları için şimdiye kadar Alexander McQueen’in Londra’daki Flagship gibi mağazaları dekore eden ve Victoria & Albert Müzesi’ndeki Vivienne Westwood Sergisi gibi önemli projelere imza atan yüksek mimar Ferhan Azman ile çalışan PENELOPE, yeni mağazasında daha yenilikçi bir stil benimsedi. 

Mağaza için çalışmalara 2013 yılında başladıklarını belirten Londra merkezli mimarlık bürosu Azman Architects’in Kurucusu Ferhan Azman, “Mağaza çalışmalarımızı satılan ürünleri öne çıkaracak fikirlere dayanarak geliştiririz. PENELOPE Mağazaları’nın yeni iç mekan tasarımlarında da bu yolu seçtik. Dekorasyonu tasarlarken ürünleri ön plana çıkartmak istedik. Yeni mağazanın diğer şubelerden en önemli farkı mağazaya girer girmez ürünün hissedilmesi ve farkına varılması” dedi.

Duvarlara özel grafik çalışması
Yeni mağazasında daha yalın bir dekorasyon stili izleyen PENELOPE, diğer şubelerden farklı olarak bu dekorasyonunda ürünleri belirgin gruplara ayırarak tüketicilerin seçim yapmasını kolaylaştırıyor.
Duvara uyguladığı özel grafik çalışmasında ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan ürünlerin kullanım koşullarına kadar pek çok detayı paylaşan PENELOPE, tüm hammaddelerinin özelliklerini de tek tek bu özel duvarında anlatıyor.

“Sizin için en uygun yastık ve yorganı beraber seçelim” sloganıyla gri zemin üzerine uygulanan duvar grafiğinde doğal ve sentetik olarak ayrılan kaz tüyü, pamuk, bambu, devetüyü, yün, kaşmir, mikrojel ve boncuk elyafın özellikleri açıklandığı gibi sıcaklık değerlerine göre hangi ürün kullanılmalı bilgisi de veriliyor.

Bu infografik çalışma ile tüketicileri yastık - yorgan seçimi konusunda bilinçlendirmeyi de amaçlayan PENELOPE, böylelikle uyku kültürünü yaymak için yaptığı çalışmaların bir kısmını yeni mağazasının duvarına taşıyor.

Feminen izler…
Kalabalıktan uzak, uyku dinginliğinde bir ortam sağlanan mağazanın ışık ve ses sistemi de bu tema üzerinden ayarlanmış. Dekorasyonda kullanılan malzemeleri “sessiz ve sakin” diye tanımlayan marka, kaz tüyünün saflığını beyaz lake teshir ünitelerine yansıtmış. Mağazada ayrıca ahşap meşe rengi yer döşemesi de kullanılmış.

Ürünlerle yarışmayan dekorasyon malzemelerinin kullanıldığı mağazada feminen bir hava da göze çarpıyor. Markanın logo renkleri ise tüketicilerin hafızasına vitrinde konumlandırılmış uçuşan kaz tüyü fanusları ile yerleşiyor.

Vitrin çalışmaları ile diğer şubelerden ayrılan yeni PENELOPE Mağazası, yastıklarla dekore ettiği vitrininde ürünlerinde kullandığı dolgu malzemelerini yine yastıklarla tüketicilere anlatıyor.




İlgili etiketler : Penelope, Penelope Mağazaları, Mağaza Açılışı, Acıbadem Akasya Avm,

Haber Sahibi

Penelope
  • Eklenme Tarihi

    : 12 Mart 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : 12 Mart 2014
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2014
  • Trafik

    : 2189

Diğer Penelope Haberleri

Benzer Haberler

  • Sephora Sephora Akasya AVM'de Açılıyor!

    Sephora Akasya AVM'de Açılıyor!

    Güzelliğin ve bakımlı kadınların vazgeçilmez markası Sephora, İstanbul’daki yeni mağazasını 6 Mart 2014 Perşembe günü  Acıbadem Akasya AVM’de açıyor. Güzellik ve kozmetik tutkunlarını...
    5 Mart 20141991 defa incelendi
  • Beymen Club Beymen Club Yeni Mağazasını Akasya Acıbadem'de Açtı

    Beymen Club Yeni Mağazasını Akasya Acıbadem'de Açtı

    Beymen Club, 35. mağazasıyla Anadolu yakasında heyecanla beklenen Akasya Acıbadem’deki yerini alıyor. Ünlü mimar Mustafa Toner tarafından tasarlanan mağazanın giriş kapılarında markanın da s...
    11 Mart 20142340 defa incelendi
  • Sandro Sandro Üçüncü Butiğini Akasya Acıbadem'de Açtı

    Sandro Üçüncü Butiğini Akasya Acıbadem'de Açtı

    Fransız sokak modasının temsilcisi Sandro, Nişantaşı Courtyard ve Ankara Kavaklıdere’nin ardından üçüncü butiğini Akasya Acıbadem’de hizmete sundu. 70’ler ve 80’lerden esinlenen Sandro bu s...
    6 Temmuz 20151816 defa incelendi
  • Michael Kors Michael Kors En Büyük Mağazasını Akasya Acıbadem'de Açtı

    Michael Kors En Büyük Mağazasını Akasya Acıbadem'de Açtı

    Michael Kors, Sonbahar Kış 2014 sezonuna Akasya Acıbadem’de açılan317 m²’lik Türkiye’deki en büyük mağazasıyla merhaba dedi. Michael Kors tasarım ekibi tarafından dekore edilen Michael Kors ...
    9 Eylül 20141749 defa incelendi
  • The North Face The North Face Yeni Mağazasını Akasya Acıbadem'de Açıyor

    The North Face Yeni Mağazasını Akasya Acıbadem'de Açıyor

    Tanınmış outdoor giyim markası The North Face®, Akasya Acıbadem’de kapılarını açacağı yeni mağazası şerefine, 17-18-19 Ekim tarihleri arasında buz kırma etkinliği düzenleyerek tutkunlarına s...
    14 Ekim 20142079 defa incelendi