Lebron James'e Onuncu Özel Seri Ayakkabı: Nike Lebron X

  • 12 yıl önce eklendi
  • 5837 defa incelendi
  • Puan : star star 283 incelemede 2,35 puan almıştır.
Nike tarafından tasarlanan onuncu özel seri LeBron James basketbol ayakkabısı LEBRON X, zaman, basınç ve ısıyla meydana gelen pırlantadan ilhamını aldı.

LeBron James, 2012’deki başarılarına bir tane daha ekleyerek LEBRON X’i basketbol severlere sundu. James’in belirlediği özelliklere göre tasarlanan ayakkabı, dünyanın en patlayıcı hızına sahip oyuncularından birinin özel isteklerine cevap veren dinamik kavrama, koruma ve duyarlılık sunuyor.
Pırlantanın oluşumu ve güzelliğinden ilham alan tasarım James’in kariyeriyle paralellik taşıyor. Pırlantalar, dünyanın ultra sıcak çekirdeği ile yerkabuğu arasında oluşur. Buradaki yoğunluk zamanla karbonun yapısını değiştirir. Aşırı baskı ve ısı altında karbon pırlantaya dönüşür.

LeBron James de kariyeri boyunca üç şeyle karşılaştı hep – ısı, zaman ve baskı. Ayakkabıya ilham veren de bu üçü oldu. Temizlenmiş bir pırlanta göz alıcı olsa da, o güzelliğe sahip olması zaman alıyor. Önce ihtişamdan yoksun bir taş parçası olan pırlanta zamanla berraklık, kesimiyle de parlaklık kazanır.
LEBRON X koleksiyonunda kullanılan bütün renk serilerinin ayrı bir hikayesi var. Mavi pırlanta serisi, tıpkı LeBron James’in elektrik yüklü oyun stili gibi elektrikle etkileşimden dolayı mavi rengine dönen pırlantayı simgeliyor. Yeşim serisi, Çinlilerin yeşim taşının kesimi için pırlanta kullanma sanatından ilhamını alıyor. Ayakkabıların pırlanta etrafındaki hikayeleri sezon boyunca diğer renk serilerinde devam ediyor.

Teknik özellikleri arasında ayağın sabitlenmesini sağlayan tasarım, darbelere karşı üstün tamponlama ve hafiflik yer alıyor. Dünyanın ilk boydan boya Nike Zoom ünitesi, dinamik Flywire teknolojisi ve Hyperfuse yapısı ayakkabıya yepyeni bir boyut kazandırıyor.

LEBRON X Temel Teknik Özellikler:
ÜST

- Ayakkabının üst kısmındaki Hyperfuse yapısı düşük ağırlıklı sentetik malzeme ve file karışımından oluşuyor. Bu iki malzeme birleştirilerek hafif, nefes alabilen, ayağı destekleyen, dayanıklı ve adeta dikişsiz, yekpare bir parça oluşturuyor.
- Flywire teknolojisi hafif olduğu kadar dayanıklı. Bu teknoloji sayesinde ayakkabı ayağı tam kavrarken, özellikle ayağın orta kısmını mükemmel bir şekilde sabitliyor.
- File dil ve iç astar ayağın nefes almasını sağlıyor.
- Dilin üzerindeki pırlanta şekilli kabartmalar ekstra rahatlık sağlıyor.
- Asimetrik bilek bandı ayağı desteklemesi için iç tarafta daha yüksek, daha fazla esneklik ve rahatlık için arka tarafta daha kısa.
- Ayakkabının üst kısmında ilhamını pırlanta şeklinden alan detaylar LeBron James’in Nike ile işbirliğinin onuncu yıldönümünü kutluyor.
ORTA TABAN
- Boydan boya Nike Zoom ünitesi, ayak tabanı boyunca yumuşaklık ve duyarlılık sağlayarak düşük profilli, maksimum tamponlama sunuyor.
- Hafif bir malzeme olan Phylon’dan üretilen orta taban ultra hafif tamponlama ve rahatlık sağlıyor.
ALT TABAN
- Sağlam kauçuk dış tabanı farklı yüzeylerde dayanıklılık ve tutuş sunuyor.
- Yenilenen balıksırtı deseni çok yönlü tutuş sağlıyor.




 Nike Lebron X - 1

Nike Lebron X - 1

 Nike Lebron X - 2

Nike Lebron X - 2

 Nike Lebron X - 3

Nike Lebron X - 3

 Nike Lebron X - 4

Nike Lebron X - 4

İlgili etiketler : Nike, Nike Lebron X, Basketbol Ayakkabısı, Ayakkabı,

Haber Sahibi

Nike
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 13 Kasım 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2012
  • Trafik

    : 5837

Diğer Nike Haberleri

Benzer Haberler

  • Nike Nike'tan LeBron James'a Yeni Ayakkabı: Lebron 12

    Nike'tan LeBron James'a Yeni Ayakkabı: Lebron 12

    Nike Basketbol All-Star LeBron James için en iyi performanslı ayakkabısını sunuyor. LEBRON 12, James’in patlayıcı gücünü geliştirirken üç önemli avantajı da bir araya getiriyor: kuvvetli ta...
    25 Eylül 20143118 defa incelendi
  • Nike Nike Lebron 9 Basketbol Ayakkabısı

    Nike Lebron 9 Basketbol Ayakkabısı

    LeBron James’in dokuzuncu imza serisi modeli, Flywire Teknolojisi ve Hyperfuse üst kısım, Max Air 190 ve Nike Zoom tamponlama dahil bir dizi performans avantajını bir araya getiriyor. N...
    20 Eylül 20114571 defa incelendi
  • Nike Kevin Durant'ın Yeni Ayakkabısı Nike KD7 Görücüye Çıkıyor

    Kevin Durant'ın Yeni Ayakkabısı Nike KD7 Görücüye Çıkıyor

    Nike, Durant’ın yedinci imza serisi ayakkabısını En Değerli Oyuncu ve en dinamik basketbol oyuncularına hitap edecek kriterlere uygun şekilde tasarladı. KD7 Nike’ın öncü performans yenilikle...
    26 Haziran 20142232 defa incelendi
  • Nike Kevin Durant’ın Dönüşüme En Açık Ayakkabısı: KD VI

    Kevin Durant’ın Dönüşüme En Açık Ayakkabısı: KD VI

    Nike’ın görücüye çıkarttığı Kevin Durant serisindeki altıncı basketbol ayakkabısı KD VI hassasiyetle performansı buluşturuyor. Durant’ın gelişen oyun tarzına göre tasarlanan ayakkabının göz ...
    29 Haziran 20132736 defa incelendi
  • Nike Nike Lebron 8PS Modelini Piyasaya Sürdü

    Nike Lebron 8PS Modelini Piyasaya Sürdü

    LEBRON 8 PS, sporcuların kendi imzasını taşıyan özel seriden Hyperfuse teknolojisine sahip ilk ayakkabı olarak piyasaya sürüldü. Nike ve LeBron James, James’in imzasını taşıyan sekizinci ay...
    18 Nisan 20113904 defa incelendi