Kevin Durant'ın Yeni Ayakkabısı Nike KD7 Görücüye Çıkıyor

  • 10 yıl önce eklendi
  • 2229 defa incelendi
  • Puan : star star star 125 incelemede 3,33 puan almıştır.
Nike, Durant’ın yedinci imza serisi ayakkabısını En Değerli Oyuncu ve en dinamik basketbol oyuncularına hitap edecek kriterlere uygun şekilde tasarladı. KD7 Nike’ın öncü performans yeniliklerini Durant’ın çocukluğundan beri ilgisini çeken renkli meteoroloji temasıyla kombine etti.

Bir efsaneye göre, yıldırım aynı yere asla iki kez düşmez. Aslında aynı kural Kevin Durant için de geçerli; çünkü sahanın her noktasına yıldırım gibi düşüyor.

DURANT’IN YÖNLENDİRMESİ
Durant, 18 ay önce Nike tasarımcısı Leo Chang ile birlikte çalışmaya başlayarak KD7’yi tasarladı. Hedefleri Durant’ın o zamana kadar tasarlanmış favori ayakkabı modeli olan, ona MVP sezonu boyunca her oyunda ortalama 32 puan ve dördüncülük ünvanını kazandıran KD6’dan daha üstün bir model tasarlamaktı.

Durant: “Nike’la çalışmak çok güzeldi ve Leo’ya bir ayakkabıdan neler beklediğim konusunda geri bildirim verirken kendimden emin oluyorum. KD7’den beklentim hızlı hareket kabiliyeti, destek ve dengeydi. Aynı zamanda yeni tasarımda şeritler kullanmak istedim.

TASARIMDA YENİLİK: HİBRİD PERFORMANSI
Chang’ın KD7 için hedeflediği performans, uzun forvetler için tasarlanmış bir ayakkabı ile Durant’a sağlamlık ve desteğin yanı sıra oyun kuruculara mahsus hız ve ön ayak esnekliği kazandırmaktı.

Chang ayakkabının ön kısmında dikişsiz örgü, dinamik Flywire teknolojisi ve kapsüllü Nike Zoom kullanarak bu “bir taşla iki kuş vuran” tasarımını hayata geçirmeyi başardı. Ön ayak kısmıyla topuk kısmı arasındaki geçiş bir şerit yardımıyla sağlandı. Chang, topuktaki Hyperposite desteğini hassas tamponlama yaratması için yeni geliştirilen Nike Zoom hava yastığı ile birleştirdi.

Kevin Durant’ın imza serisiyle görücüye çıkan Hyperposite teknolojisi, bu en değerli oyuncunun yaptığı atışlarda ve ribauntlarında destek sağlıyor. Orijinal Foamposite’in evrim geçirmiş hali olan karakteristik Hyperposite görünümü, aynı zamanda Kevin Durant’ın Maryland köklerine de bir gönderme yapıyor. Durant’ın DMV-DC-Maryland-Virginia olarak bilinen memleketi, 1997’de Nike Air Foamposite One’ın tanıtımıyla görücüye çıkan Foamposite ile süregelen bir aşk ilişkisi içerisinde.

TASARIM İLHAMI
KD’nin kariyerine meteorolog olarak devam etme ilgisi ilk olarak 2011 yılında KD4 Meteoroloji Uzmanı renk kombinasyonuna ilham verdi. Bu tema, beşinci ve altıncı imza serisi ayakkabılara dâhil edildi ve KD7 ile beraber şekillenmeye devam ediyor.

KD7 renk kombinasyonu anlatısı yıldırım, daha doğrusu yıldırım çarpmasının 35.000 °F ortalama sıcaklığı ile başlar. Bu aynı zamanda KD’nin yıldırım gibi hızlı olma arzusunun sezgisine de dayanır.

KD7 35.000 °F renk kombinasyonu, yıldırımın elektriksel doğasını temsil etmesi amacıyla parlak mango rengi üst kısım, volt dış tabanı ve koyu gri darbelerini ön plana çıkarır. Stratosferik grafikler ve yıldırım benzeri şekiller ayakkabının tabanında ve Swoosh simgesinde kullanıldı.

Kişisel ipuçları her bir KD7 renk kombinasyonunda öne çıkartıldı: dış tabanına yerleştirilmiş anavatanı olan Maryland’ın silueti ve annesi Wanda, büyükannesi Barbara, babası Wayne ve erkek kardeşi Tony’nin adlarını barındıran ön ayak bantları.

Nike’ın yeni tescilli çorap baskı sürecini kullanan Nike Elite Digital Ink çorap, KD7 35,000 Degrees Collection’ı oluşturmak için ayakkabı, kıyafet ve sırt çantasına uyum sağlıyor.

Bu sezondaki beş KD7 renk kombinasyonunun her biri, hava bazlı temasına devam edecek.

GENÇ SPORCULAR
KD7 ayrıca bebek ve adımlarını yeni atan çocuklardan okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara kadar genç sporcular için de hazırlanacak. Yalnızca esnekliği birinci önceliği olarak alan her versiyon, belirli yaşlarda ayağın gelişmesine özel olarak tasarlanıyor.




 Nike KD7 - 1

Nike KD7 - 1

 Nike KD7 - 2

Nike KD7 - 2

 Nike KD7 - 3

Nike KD7 - 3

 Nike KD7 - 4

Nike KD7 - 4

 Nike KD7 - 5

Nike KD7 - 5

İlgili etiketler : Nike, Nike Kd7, Basketbol Ayakkabısı, Spor Ayakkabı,

Haber Sahibi

Nike
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Haziran 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2014
  • Trafik

    : 2229

Diğer Nike Haberleri

Benzer Haberler

  • Nike Kevin Durant’ın Dönüşüme En Açık Ayakkabısı: KD VI

    Kevin Durant’ın Dönüşüme En Açık Ayakkabısı: KD VI

    Nike’ın görücüye çıkarttığı Kevin Durant serisindeki altıncı basketbol ayakkabısı KD VI hassasiyetle performansı buluşturuyor. Durant’ın gelişen oyun tarzına göre tasarlanan ayakkabının göz ...
    29 Haziran 20132732 defa incelendi
  • Nike Nike'tan LeBron James'a Yeni Ayakkabı: Lebron 12

    Nike'tan LeBron James'a Yeni Ayakkabı: Lebron 12

    Nike Basketbol All-Star LeBron James için en iyi performanslı ayakkabısını sunuyor. LEBRON 12, James’in patlayıcı gücünü geliştirirken üç önemli avantajı da bir araya getiriyor: kuvvetli ta...
    25 Eylül 20143111 defa incelendi
  • Nike Lebron James'e Onuncu Özel Seri Ayakkabı: Nike Lebron X

    Lebron James'e Onuncu Özel Seri Ayakkabı: Nike Lebron X

    Nike tarafından tasarlanan onuncu özel seri LeBron James basketbol ayakkabısı LEBRON X, zaman, basınç ve ısıyla meydana gelen pırlantadan ilhamını aldı. LeBron James, 2012’deki başarılarına...
    13 Kasım 20125832 defa incelendi
  • Nike The Nike Free TR FİT 4 Breathe

    The Nike Free TR FİT 4 Breathe

    Nike’ın fitness için tasarladığı The Nike Free TR FİT 4 Breathe, en zor ve etkili spor aktiviteleri için geliştirildi. Nike Flywire teknolojisine sahip hafif ayakkabı, üzerinde bulunan özel ...
    17 Haziran 20141656 defa incelendi
  • Adidas Adidas'tan Basketbolcular İçin En Son Yenilik; Crazyquick Basketbol Ayakkabısı

    Adidas'tan Basketbolcular İçin En Son Yenilik; Crazyquick Basketb

    adidas’ın en son yeniliği Crazyquick basketbol ayakkabısı, özel taban yapısıyla oyunculara sahada çeviklik kazandırarak hızlarını artırmaya odaklanıyor ve bu özelliği ile bir ilk niteliği ta...
    8 Temmuz 20132692 defa incelendi