Kipa Dünya Saatini Destekliyor

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3560 defa incelendi
  • Puan : star star star 84 incelemede 2,51 puan almıştır.

Dünya Saati Etkinliğine Kipa’dan Destek

Tüm dünya çapında 1 saat boyunca ışıkların kapanmasıyla gerçekleşen ve küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Saati (World Hour) etkinliğine Kipa destek verecek. Bu yıl dünya çapında 100’den fazla ülkeden 1 milyar insanın katılması beklenen ve bu yıl beşincisi düzenlenen etkinliğe Kipa, 26 Mart Cumartesi 20:30 – 21:30 saatleri arasında totem ve dekoratif ışıklarını kapatarak ve mağaza iç ışıklarını yarıya indirerek katılıyor.

Çevre duyarlılığı bilincinde öncü olan Tesco Kipa, 2020 yılına kadar karbon emisyonunu %50 azaltma hedefi doğrultusunda 26 Mart Cumartesi 20:30 – 21:30 saatleri arasında dekoratif iç, dış, totem ışıklarını kapatarak ve mağaza iç ışıklarını yarıya indirerek Dünya Saati (Earth Hour) hareketine destek verecek.

Türkiye’nin öncü çevreci kuruluşlarından biri olan Tesco Kipa, Çiğli Kipa mağazasında 3G (Kojenerasyon) enerji uygulaması, güneş enerjisi ve  günışığı kullanımı ile mağazalarında Türkiye’de ilk defa çağdaş enerji tasarrufu sağlama sistemi geliştirmiştir. Karbon emisyonunu yarı yarıya azalttığı için hybrid araçlar kullanan ve son iki yıldır Küresel Isınma Kurultayı’nı düzenleyen Tesco Kipa, Dünya Saati uygulamasına destek vererek çevreye duyarlılığını vurgulayacak.

Tüm çalışanlarımızı davet ettik

Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, "Bu önemli etkinliği bu yıl da desteklemekten gurur duyuyoruz. İklim değişimi, insanoğlunun bugün karşılaştığı en büyük sorunlardan birisidir. Tesco Kipa olarak, 2006 yılından bu yana karbon emisyonumuzu yüzde 26 oranında azaltarak ve 2050 yılı itibariyle ‘sıfır’ karbonlu bir şirket olmayı hedefleyerek kendi payımıza düşeni yapıyoruz. Dünya Saati etkinliğine katılarak, iklim değişimi sorununun çözümüne katkıda bulunmak üzere, müşterilerimiz arasında enerji tasarrufunun önemine ilişkin bilinci arttırmaya yardımcı oluyoruz” dedi. Gladders ayrıca, gönderdikleri e-mail ile tüm Kipa çalışanlarını da bireysel olarak bu aktiviteye katılmaya ve WWF’in web sayfasına kayıt yaptırmayı önerdiklerini kaydetti.

Dünya Saati nedir?

Dünya Saati (Earth Hour) hareketi ilk kez Mart 2007’de WWF- Avustralya’nın önderliğinde Sidney kentinde başladı ve 2008 yılında küresel bir etkinliğe dönüştü. 28 Mart 2009 günü; dünya çapında milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini sembolik ve görsel bir mesajla duyurmak için bir saat boyunca ışıklarını kapattı. Toplamda 88 ülkede 4 bin şehir, ışıklarını kapatarak etkinliğe katıldı. Etkinlik kapsamında 1 saat boyunca ışıkları kapatılan ve ülkelerinin sembolü olan binalar arasında Avustralya’da Sidney Opera binası, Çin’de Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır’da Gize piramitleri, Fransa’da Eyfel Kulesi ve Amerika’da Empire State binası bulunmaktadır.




İlgili etiketler : Kipa, Sosyal Sorumluluk, Dünya Saati Etkinliği, Dünya Saati, World Hour, Wwf, Doğal Hayatı Koruma Vakfı,

Haber Sahibi

Kipa
  • Eklenme Tarihi

    : 24 Mart 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2011
  • Trafik

    : 3560

Diğer Kipa Haberleri

Benzer Haberler