İzmir Dağ Filmleri Festivali 12 Nisan'da başlıyor

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2364 defa incelendi
  • Puan : star star star star 57 incelemede 3,82 puan almıştır.
Festivalin ilginç yapımlarında bir diğeri ise Samsun’dan Japonya’ya unutulmaz ve serüven dolu bir yolculuk yapan ve “Demir Atlı Adam” adıyla bilinen Gürkan Genç’e ait. Gürkan Genç bu olağandışı yolculuğu filminde gözler önüne seriyor.

Doğa, çevre ve insan öyküleri
Festivalin bir diğer güçlü teması olan “Doğa Çevre ve İnsan” Steppen/Doğa kağıt sponsorluğunda izleyiciyle buluşuyor. Temanın en dikkat çekici filmi olan ve dünya festivallerinde 19 ödül toplayan “Kırık Ay” sizleri çok uzaklara, Himalaya’lara götürecek. İklim değişikliğinin en çok dağlarda yaşayan göçerleri etkilediğini biliyor muydunuz? Klimayı her açtığınızda, aracınıza her benzin aldığınızda en yakınınızdan en uzağınıza dünyayı paylaştığınız komşuları hatırlatan bir yapım.

19. Yüzyılda “İçmek için viski ve uğruna savaşmak için su.” diyen Amerikalı yazar Mark Twain’in bu unutulmaz sözü ile başlayan “Beyaz Su, Siyah Altın” sadece ABD’nin değil sudan sebepler yüzünden otoriteyle sorun yaşayan herkesin izlemesi gereken Doğa Çevre ve İnsan teması altında müthiş bir belgesel.

“Keşif Ruhu” ile uçuyoruz
Adrenalin düzeyini yükselten tema “Keşif Ruhu” altında “İnanıyorum, Uçabilirim” bu temanın en çarpıcı filmi. Fransız tırmanıcı ve base jump sporcularının yükseklerde oynadıkları yürek hoplatan “Denge” oyununu muhteşem görüntülerle aktarıyor. Tema, Victorinox sponsorluğunda gösterilecek.

13 ödüllü film Demir Delik
2011 Slovak yapımı, 13 ödüllü “Demir Delik” ise kanyonların Everest’i sayılan en ulaşılmaz noktalara götürüyor izleyenleri. Ulaşmanın en zor olduğu bu kanyonlardan biri olan bu yerden asıl zor olan ise çıkmak.

Festivalin olmazsa olması “Kayak” ve çiçeği burnunda teması “Su dünyası” temaları ise dünyanın çarpıcı hikayelerini  farklı sporlara ilgi duyan sporseverlerin ayağına getirecek. Olağanüstü kompozisyonları ve kendine has estetiği ile ekibimizin kalbinde taht kuran yönetmen Nick Waggoner’den şiirsel bir kayak filmi daha programımızda : “Yalnız Başına”.  

“Ülkemizden” hikayeler
Ülkemizden beyaz perdeye yansıyan hikayelerin anlatıldığı bu tema altında festivallerin gözdesi olmuş bizden hikayeler yer alıyor.

Galanın Filmi “Elimden Gelen” belgeseli
Yüksek bir dağda kayak yapmanın zorlukları ile küresel iklim değişikliğinin zorluklarını karşılaştıran nefes kesici bir keşif örneği : "Elimden Gelen". Film izleyicilerine büyüleyici bir sinema deneyimi vaat ediyor.

Film gösterimleri ücretsiz
Tüm film gösterimlerinin ücretsiz gerçekleştirileceği festival kapsamında; kitap sergileri, söyleşiler ve ödüllü yarışmalar da düzenleniyor. Geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Dağ Filmleri Festivali kapsamındaki bu etkinliklerle; dağ ve doğa bilincine dikkat çekiyor, ulusal dağ ve doğa belgeselciliğine katkı sağlayarak doğa kültürü alanındaki önemli bir boşluğu dolduruyor.




İlgili etiketler : Dağ Filmleri Festivali, Festival, Film Festivali, İzmir,

Haber Sahibi

Alışveriş Rehberi
  • Eklenme Tarihi

    : 15 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2364

Diğer Alışveriş Rehberi Haberleri

Benzer Haberler

  • Fanta Fanta Gençlik Festivali 2014

    Fanta Gençlik Festivali 2014

    13. Fanta Gençlik Festivali bu yıl da eğlenceyi şehrine taşıyor, müzik ve oyunla dolu bir festival seni bekliyor. 12 yıl içinde toplam 89.500 km yol yaparak, sanatçıları 6 milyon izleyici...
    13 Ağustos 20143991 defa incelendi
  • Fanta Fanta Gençlik Festivali 2013

    Fanta Gençlik Festivali 2013

    Oyun, müzik ve eğlenceyle dopdolu Fanta Gençlik Festivali şehrine geliyor! Fanta Gençlik Festivali biletine sahip olmak için tek yapman gereken kapak ve açma halkalarındaki puanları toplama...
    12 Ağustos 20133201 defa incelendi
  • Fanta 11.  Fanta Gençlik Festivali Etkinliği

    11. Fanta Gençlik Festivali Etkinliği

    11. kez düzenlenen Fanta Gençlik Festivali ile Tarkan ve Emre Aydın senin şehrine geliyor. Sen de katıl, eğlenceyi kaçırma! 2002 yılından beri düzenlenmekte olan Fanta Gençlik Festivali, ...
    27 Mayıs 20124566 defa incelendi
  • Akbank Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

    Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

    Akbank Kısa Film Festivali, 10. yılına gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Festival bu yıl da en başarılı kısa filmleri izleyiciyle buluşturmayı hedeflerken kısa film alanında platform oluşturmayı...
    7 Mart 20141548 defa incelendi
  • Alışveriş Rehberi Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 7 Kasım'da Başlıyor

    Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 7 Kasım'da Başlıyor

    Bazı hikayeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilir! Bazı filmler vardır izleyince önünüzde yeni bir pencere açılır...   Türkiye’de farklı şehirlerde düzenlenecek olan Sürdürülebi...
    14 Ekim 20141546 defa incelendi