Hyundai i30 Frankfurt Otomobil Fuarında Tanıtıldı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3253 defa incelendi
  • Puan : star star star 45 incelemede 2,78 puan almıştır.
Hyundai’nin Avrupa’da en çok satılan modeli i30, tamamen yenilendi. Dünya prömiyerini Frankfurt Motor Show’da gerçekleştiren Hyundai’nin Avrupalı modeli i30, Avrupa’ya özel olarak Avrupa’da geliştirildi. Tamamen yenilen i30 tasarımı, motor seçenekleri, donanımı ve gelişen teknolojisi ile Avrupa pazarında C sınıfı hatchback sınıfında rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor. 2012 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması hedeflenen Yeni i30, Çek Cumhuriyeti’nde üretilecek ve ilk olarak 5 kapılı versiyonu ile satılacak.

Hyundai’nin Avrupa Ar-Ge Merkezi Rüsselsheim, Almanya’da geliştirilen Yeni i30, markanın görsel DNA’sını oluşturan “Akıcı Tasarım” anlayışının son örneği. 4 farklı motor ve 6 farklı güç seçeneğine sahip Yeni i30 100gr/km emisyon değerinin altındaki verimli dizel seçeneği ile öne çıkıyor. Yeni i30’da diğer Hyundai modelleri gibi “5 Yıl Garantili Ultra Servis” hizmeti ile sunulacak. Avrupa pazarında rakipsiz bir paket olan “5 Yıl Garantili Ultra Servis” paketi 5 yıl garanti, 5 yıl ücretsiz yol yardımı ve 5 yıl ücretsiz check-up hizmetini kapsıyor.

İlk olarak 2007 yılında Avrupa Pazarı’na sunulan i30, o yıldan bugüne sürekli artan bir satış grafiği ile başarıyı yakaladı. Yaklaşık 4 yıllık süreçte, toplam 360 bin adetten fazla satılan i30, 2010 yılında 115 bin adetlik yıllık satış adedi rekorunu kırdı. C segmentinde hatchback modellerin en çekişmeli rekabetine şahit olan Avrupa Pazarı’nda segmentinde 6’ncı olan i30, yenilenen yüzü, gelişen teknolojisi ve motor seçenekleri ile segmentinde rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor.  Hyundai Yeni i30 ile Avrupa’daki marka bilinilirliğini ve satış adetlerini artırmayı hedeflerken, hızlı büyüme trendini de devam ettirmeyi amaçlıyor.

Analistlere göre önümüzdeki yıllarda büyüme eğilimi gösterecek C sınıfı Hatchback modeller 2014 yılında %7’lik artış ile yılda 2.4 milyon adetlik satışa doğru ilerliyor. Hyundai Yeni i30 ile Avrupa Pazarı’nda yılda ortalama 120 bin adetten fazla satmayı planlıyor. Hyundai ayrıca Yeni i30 ile Avrupa’daki pazar payını %5 oranında arttırmayı hedefliyor.

Hyundai Motor Europe Kıdemlı Başkan Yardımcısı Allen Rushford Yeni i30’un tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “Avrupa’daki satışlarımızın ve marka imajımızın artmasında Yeni i30’a büyük rol düşüyor. C Segmenti hatchback modeller arasında liderliği hedefleyen Yeni i30, markamızın kalitesi ile öne çıkan modeli i40 ile birlikte Avrupa Pazarı’nda bize önemli bir imaj artırımı sağlayacak” dedi.

3 benzinli ve 3 dizel olmak üzere 6 farklı güç kombinasyonuna sahip olacak Yeni i30 90 ile 135 HP arasında değişen güçlere sahip olacak. Hem benzinli hem de dizel motorun yaygın olarak kullanıldığı Avrupa Pazarı’nda Hyundai Yeni i30 ile satışta 50:50 oranında dizel/benzinli motor dağılımı hedefliyor.

Yeni i30’un en iddialı motor seçeneği değişken geometrili turbo beslemeye sahip dizel ünite olacak. 128 HP güç üreterek Yeni i30’u 10.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştıran motor, Yeni i30’u 197 km/s maksimum sürate ulaştırıyor. Benzinli motorlar arasında ise GDI teknolojisine sahip 135 HP gücündeki 1.6 litrelik ünite ön plana çıkıyor.

Hyundai’nin Blue Drive anlayışı çerçevesinde güçleri kadar verimlilikleri ile de göze çarpan motor seçenekleri 6 ileri otomatik veya 6 ileri düz vites seçeneklerine sahip. 1.6 litre hacimli 128 HP’lik dizel motor ISG (Idle Stop & Go) teknolojisi ile de tercih edilebiliyor. ISG teknolojisi ile birlikte Yeni i30 100 gr/km değerinin altında karbondioksit salınımı sunuyor.

Donanım listesinin geniş tutulduğu Yeni i30’da Konfor, Normal ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüş karekteri sunan “Flex Steer” direksiyon sistemi ve TFT Supervision gösterge paneli gibi özellikler bulunuyor. Çift bölgeli dijital klima ve panoramik cam tavan gibi sürücü ile birlikte yolcuların da konforuna dokunan özelliklere yer verilen Yeni i30 standart ve opsiyonel donanım listesi ile göz dolduruyor.

Tasarımla birlikte iç mekanda yaşam alanının daha da genişlediği Yeni i30’da uzunluk 4300, genişlik ise 1780 mm’ye çıkartılırken, yakıt tüketimi ve dinamik sürüşü artırmak üzere yükseklik azaltılarak 1470 mm’ye düşürüldü. 378 litre bagaj hacmi sunan Yeni i30, selefine göre %10 daha fazla bagaj hacmi sunuyor.

Güvenlikte selefi gibi 5 yıldızı hedefleyen Yeni i30 aktif ve pasif güvenlik unsurları ile de dikkat çekiyor. ESP, ABS, VSM ve Acil Fren Sinyali standart donanımda sunulduğu Yeni i30’da ön yan ve perde olmak üzere 6 hava yastığı standart olarak sunulurken, sadece diz hava yastığı opsiyon listesinde yer alıyor. Tüm bu teknolojik donanımların yanı sıra, Yeni i30’un gelişim süreci Euro-NCAP çarpışma testlerinde en yüksek sonuçlar hedef alınarak gerçekleştirildi.


 Hyundai i30

Hyundai i30

İlgili etiketler : Hyundai İ30, Frankfurt Otomobil Fuarı, Frankfurt Motor Show,

Haber Sahibi

Hyundai
  • Eklenme Tarihi

    : 15 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 15 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Eylül 2011
  • Trafik

    : 3253

Diğer Hyundai Haberleri

Benzer Haberler

  • Toyota Toyota Yeni Yüzünü Frankfurt Frankfurt Motor Show'da Gösterdi

    Toyota Yeni Yüzünü Frankfurt Frankfurt Motor Show'da Gösterdi

    Toyota, 2011 Frankfurt Motor Show’da değişen tasarım anlayışını ve bugünden yarına çevreci teknolojilerdeki öncü rolünü vurguladı. Dünyanın otomotiv lideri, Frankfurt’ta heyecan verici tasar...
    13 Eylül 20113471 defa incelendi
  • Toyota Toyota'nın İlk Elektrikli Hibrid Otomobili Frankfurt’ta Sahne Alıyor

    Toyota'nın İlk Elektrikli Hibrid Otomobili Frankfurt’ta Sahne Alı

    Toyota’nın şarj edilebilen ilk elektrikli hibrid otomobili 2011 Frankfurt Motor Show’ta sahne alıyor. 2011 Frankfurt Motor Show, çevreci teknolojilerin lideri Toyota’nın, pazara sunacağı il...
    19 Ağustos 20112277 defa incelendi
  • Seat Seat IBL Konsept Frankfurt Fuarı’nda

    Seat IBL Konsept Frankfurt Fuarı’nda

    Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından Frankfurt Autoshow’da SEAT, yeni nesil konsept modeliyle göz doldurdu. SEAT’ın gelecekteki tasarım kimliğinin bir göstergesi olan IBL, iddialı ve...
    13 Eylül 20113878 defa incelendi
  • Citroën Citroen'in 9 Kişilik Konsept Aracı Tubik, Frankfurt Otomobil Fuarında

    Citroen'in 9 Kişilik Konsept Aracı Tubik, Frankfurt Otomobil Fuar

    Dünya otomotiv sektörünün nabzının attığı Frankfurt Otomobil Fuarı, 13 Eylül tarihinde başlarken; Citroën fuarda tanıtacağı Tubik konsept aracını otomobil tutkunlarının karşısına çıkarmaya h...
    16 Eylül 20113657 defa incelendi
  • Pirelli Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Pirelli Rüzgarı

    Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Pirelli Rüzgarı

    Pirelli, 64. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan en gözde modellerin standlarında PZero, Cinturato ve Scorpion lastikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekecek. Pirelli, otomobi...
    14 Eylül 20112651 defa incelendi