Toyota Yeni Yüzünü Frankfurt Frankfurt Motor Show'da Gösterdi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3481 defa incelendi
  • Puan : star star star 28 incelemede 3,29 puan almıştır.
Toyota, 2011 Frankfurt Motor Show’da değişen tasarım anlayışını ve bugünden yarına çevreci teknolojilerdeki öncü rolünü vurguladı. Dünyanın otomotiv lideri, Frankfurt’ta heyecan verici tasarımlarıyla daha tutkulu bir Toyota dünyasının kapılarını aralarken, tam hibrid teknolojisine sahip rakipsiz modelleri ile çevrecilik gündemine deneyim, kalite, güvenilirlik, konfor ve tasarım ile damgasını vurdu.

Toyota, 2011 Frankfurt Motor Show’da, çevreci teknolojilerin öncüsü Prius’un başarısının verdiği güç ile Prius Ailesi’nin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. 2012’de pazara sunulması planlanan Prius Plug-in Hybrid, Prius+ ve 3.nesil Prius’taki yeniliklerle en ileri hibrid teknolojisine sahip tam bir model gamını ilk defa sunan Prius Ailesi, Toyota’nın çevreci teknolojilerdeki tartışmasız liderliğini pekiştirdi. Diğer yandan Toyota, FT-86 II konsept modelinin öncülüğünde başlayan ve yeni Yaris ile de çarpıcı bir şekilde gün yüzüne çıkan tutkulu dizayn yaklaşımını Frankfurt’ta ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın değişen yüzünün ve tasarım anlayışının bu sene Frankfurt’ta net bir şekilde ortaya çıktığını belirterek “Toyota Avrupa’da değişen yüzü ile atağa kalkıyor. Yeni nesil Toyota modellerinin müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla birlikte arzularına da hitap edeceğine inanıyoruz. Toyota, yeni dönemde kalite ve dayanıklılığın yanısıra, daha çok heyecan veren ve çekici görünüme sahip modelleri ile de geniş kitlelerin öncelikli tercihi olacak.” dedi. Toyota’nın 40 yıldır süregelen çevreci teknoloji yatırımının bugün Prius Ailesi ile yeni bir dönüm noktasına ulaştığını belirten Bozkurt, kısa ve orta vadede hibrid ve şarj edilebilir hibrid araçların ulaşım için çevre duyarlılığının yanısıra kalite ve konforlu sürüşten ödün vermeyen optimum çözüm olduğunu vurguladı. Bozkurt şunları ekledi: “Günümüzde elektrikli ve hibrid dünyasının en iyisi Prius Plug-in Hybrid, menzil kaygısı olmadan elektrik enerjisinden maksimum oranda fayda sağlayan en ileri hibrid teknolojisidir. Toyota olarak, rakiplerimizin ürün gamlarına yeni yeni dahil etmeye başladığı hibrid teknolojisine inancımız doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Halihazırda Avrupa’daki en geniş hibrid ürün gamını sunuyoruz ve bunu geliştirerek 2020’li yıllarda Avrupa pazarında her Toyota modelinin hibrid versiyonunun olmasını planlıyoruz.”

Toyota FT-86 II konsept ile tasarımda fark yaratıyor
FT-86 konsept modeli ile spor otomobil kavramına yeni bir yaklaşım kazandıran Toyota yeni nesil FT-86 II konsepti ile bu kavramı daha da ileri taşıyor. Arkadan itişli motoru, ideal ergonomi ve aerodinamiğe sahip sürücü odaklı kokpiti ve göz alıcı tasarımıyla FT-86 II Konsept, Frankfurt’ta Toyota standının en dikkat çekici otomobillerinin başında geldi. Araç kullanmayı zorunluluk değil, tutku olarak görenler için tasarlanan FT-86 II Konsept gaz pedalına küçük bir dokunuş ya da direksiyon simidine hafif bir temas durumunda bile anlık tepkiler ile kullanıcısına farklı bir deneyim ve sürüş keyfi yaşatıyor. 6 ileri manuel vites ve benzinli boxer motora sahip olan araç, hafif ağırlığı, aerodinamik yapısı, kaslı karoseri ile Toyota’nın heyecan veren spor araç yaratmaktaki 50 yılı aşkın uzun geçmişinin en yeni ürünü olmaya hazırlanıyor.

Toyota’nın değişen yüzünün ilk temsilcisi Yeni Yaris
Toyota, Avrupa B segmentindeki başarı hikayesinde Yeni Yaris ile yeni bir dönem başlatıyor ve “değişen yüzü”nü daha geniş müşteri kitleleri ile buluşturmaya hazırlanıyor. Frankfurt’ta sahne alan Yeni Yaris, zekice dizayn edilen geniş iç mekanında kalite seviyesini en üste taşıyor. Yeni Yaris, verimlilik, yakıt ekonomisi ve üstün sürüş özelliklerindeki iddiasını ileriye taşırken, devrim niteliğindeki multimedya çözümleri ile de bir ilke imza atıyor. Yeni Yaris’in farklı kimliği sportif ve keskin bakışlı çizgilerle vurgulanırken, dinamik ve güçlü duruşu modern şehirli kullanıcılara yepyeni bir imaj sunuyor.
Prius başarısının dönüm noktası “YENİ PRIUS AİLESİ”
Frankfurt Motor Show, 3,3 milyon adedin üzerinde satış ile dünyanın lider hibrid üreticisinin önemli bir adımına sahne oluyor. 2 yıl önce pazara sunulan 3. Nesil Prius’un ulaştığı 1 milyon adetlik satış başarısı ve hibrid teknolojisinin Avrupa’da dikkat çekici bir beğeni kazanması, Yeni Prius Ailesi’nin Dünya Prömiyeri ile devam ediyor. Yeni Prius ailesi, en ileri hibrid teknolojisine sahip tam bir model gamını ilk defa sunarak Toyota’nın çevreci teknolojiler üzerine 40 yıldır yürüttüğü çalışmalarda ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor.

Yeni Prius Plug-in Hybrid:
Elektrikli yolculuklarda menzil kaygısına son
Frankfurt Motor Show’da, 2012’de pazara sunulacak üretim modelinin tanıtımı yapılan Yeni Prius Plug-in Hybrid, aynı zamanda Toyota’nın ilk şarj edilebilen elektrikli hibrid otomobili. Yeni Prius Plug-in Hybrid, Toyota’nın güvenilirlik standartlarını karşılamak amacıyla geliştirilen daha kompakt lityum-iyon pil ile donatılırken, hem elektrikli hem de hibrid sürüşte en iyisini sunmayı ve uzun yolculuklarda tam hibrid olarak kullanıma imkan vererek menzil kaygısı olmadan elektrikli sürüş keyfini sunmayı hedefliyor. Avrupa ve dünyada yapılan sürüş testlerinden yakıt tüketimi, sessiz ve konforlu sürüş keyfi, kullanım kolaylığı gibi konularda pek çok övgü alan Prius Plug-in Hybrid, gerçek kullanıcı testleri ile bir çok şehirli sürücünün ihtiyacını gideren 0 emisyonlu 23 km elektrik menzili, 2,1 lt/100 km yakıt tüketimi, 49* gr/km CO2 salımı sunuyor ve normal bir elektrik prizinden 220 V ile 1.5 saatte şarj edilebiliyor. Prius Plug-in Hybrid, 2012’de pazara sunuluyor.
*Avrupa homologasyon döngüsünü baz alan hedef değerdir – homologasyon devam etmektedir.

Daha fazla Prius isteyenlere 7 koltuklu Prius+
Tam hibrid deneyimini farklı kullanım alanları ile sunmayı hedefleyen Prius ailesinin yeni bir ferdi de Prius+. Avrupa’daki ilk 7 koltuklu tam hibrid araç olma özelliğini taşıyan Prius + kullanım kolaylığı ve çığır açıcı teknolojilerle donatılmış geniş iç mekanın keyfini çıkarmayı hedefleyenler ile kalabalık aileler için geliştirildi. Lityum iyon pille donatılan Prius+, 100 km’de 4.3 lt yakıt tüketirken 99 g / km CO2 altındaki emisyon oranıyla çevreci kimliğini de ortaya koyuyor. Panoramik cam tavanı, gelişmiş multimedya donanımı ve ileri güvenlik sistemleriyle de ideal bir aile otomobili olan Prius+, 2012 yılının ilk yarısından itibaren Avrupa yollarında olmaya hazırlanıyor.

Tam hibrid Prius yenilikleriyle Frankfurt’ta sahne alıyor
Dünyanın ilk seri üretim tam hibrid aracı olan ve global satışları 2,3 milyona ulaşan Prius’un 3. nesli de 1 milyon adedin üzerindeki satışı ile çevre ikonu olarak öncü rolünü devam ettiriyor. Frankfurt’ta Toyota standında sahne alan Prius, iç ve dış tasarımında ileri seviyedeki yenilikleri ile dikkat çekiyor. Bugüne kadar 11 ödül almaya hak kazanan Prius 3.9 lt/100 km yakıt tüketimi ve 89 g/km CO2 salımı ile sınıfında benzersiz bir ekonomi sunuyor. Prius’un yenilikleri dış tasarımda dinamizm ve iç mekanda artan kalite hissini üst düzeyde yaşatırken, revize edilen orta konsol dikkatleri üzerinde topluyor.



 Toyota FT-86 II Konsept

Toyota FT-86 II Konsept

 Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota Prius Plug-in Hybrid

İlgili etiketler : Toyota, 2011 Frankfurt Motor Show, Otomobil Fuarı, Toyota Ft-86 Iı, Yaris, Prius Plug-in Hybrid,

Haber Sahibi

Toyota
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 13 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 3481

Diğer Toyota Haberleri

Benzer Haberler

  • Hyundai Hyundai i30 Frankfurt Otomobil Fuarında Tanıtıldı

    Hyundai i30 Frankfurt Otomobil Fuarında Tanıtıldı

    Hyundai’nin Avrupa’da en çok satılan modeli i30, tamamen yenilendi. Dünya prömiyerini Frankfurt Motor Show’da gerçekleştiren Hyundai’nin Avrupalı modeli i30, Avrupa’ya özel olarak Avrupa’da ...
    15 Eylül 20113265 defa incelendi
  • Toyota Toyota'nın İlk Elektrikli Hibrid Otomobili Frankfurt’ta Sahne Alıyor

    Toyota'nın İlk Elektrikli Hibrid Otomobili Frankfurt’ta Sahne Alı

    Toyota’nın şarj edilebilen ilk elektrikli hibrid otomobili 2011 Frankfurt Motor Show’ta sahne alıyor. 2011 Frankfurt Motor Show, çevreci teknolojilerin lideri Toyota’nın, pazara sunacağı il...
    19 Ağustos 20112284 defa incelendi
  • Seat Seat IBL Konsept Frankfurt Fuarı’nda

    Seat IBL Konsept Frankfurt Fuarı’nda

    Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından Frankfurt Autoshow’da SEAT, yeni nesil konsept modeliyle göz doldurdu. SEAT’ın gelecekteki tasarım kimliğinin bir göstergesi olan IBL, iddialı ve...
    13 Eylül 20113887 defa incelendi
  • Opel Opel Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Yedi Yeni Dünya Prömiyerini Gerçekleştirecek

    Opel Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Yedi Yeni Dünya Prömiyerini Ger

    Opel, 12-22 Eylül tarihleri arasında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yedi yeni modelin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Opel’in amiral gemisi Insignia’dan Konsept Monza’ya yedi model ilk def...
    6 Eylül 20131880 defa incelendi
  • Citroën Citroen'in 9 Kişilik Konsept Aracı Tubik, Frankfurt Otomobil Fuarında

    Citroen'in 9 Kişilik Konsept Aracı Tubik, Frankfurt Otomobil Fuar

    Dünya otomotiv sektörünün nabzının attığı Frankfurt Otomobil Fuarı, 13 Eylül tarihinde başlarken; Citroën fuarda tanıtacağı Tubik konsept aracını otomobil tutkunlarının karşısına çıkarmaya h...
    16 Eylül 20113669 defa incelendi