Citroen'in 9 Kişilik Konsept Aracı Tubik, Frankfurt Otomobil Fuarında

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3668 defa incelendi
  • Puan : star star star 72 incelemede 3,46 puan almıştır.
Dünya otomotiv sektörünün nabzının attığı Frankfurt Otomobil Fuarı, 13 Eylül tarihinde başlarken; Citroën fuarda tanıtacağı Tubik konsept aracını otomobil tutkunlarının karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Sürücü ile birlikte 9 kişilik kapasiteye sahip Tubik; çevre dostu ve sıra dışı teknoloji sunan özellikleri ile CITROËN’in “Créative Technologie” sloganını tam anlamıyla yansıtıyor. Modern bir binek otomobile prestij katan öğelerinden asla ödün vermeyen tarzı ile Tubik, seyahat kolaylığının yanı sıra tasarımda farklılık ve konfor arayanların da beğenisini kazanacak...

Fransız otomobil markası Citroën; Creative Technologie yaklaşımının sonucu olarak şimdi de yüksek beklentilere hitap eden ve seyahatlere tat katmayı vaat eden Tubik ile yaratıcılık ve teknoloji konusundaki uzmanlığını bir kez daha gözler önüne seriyor.  9 kişilik yolcu kapasitesi ve internete bağlı yolculuk keyfinin yanı sıra çevre dostu ve sıra dışı teknoloji sunan özellikleriyle de öne çıkan Tubik; farklılık ve konfor arayan sürücülerin tüm beklentilerini karşılıyor.

 

CITROËN’in, ‘TUB’  adıyla anılan ünlü H modelinin çizgilerinden esinlenerek tasarlanan Tubik,  hem özgün hem de sıra dışı tarzı ile yüksek seviyeli bir işçilik kalitesini yansıtıyor. Çok çeşitli modüler koltuk düzenlemeleriyle ön panelde yoğunlaşan araç içi teknolojisiyle Tubik, yolcular için gerçek bir yaşam ve paylaşım alanı, adeta bir “lounge” oluşturuyor. Yolculuk esnasında konfordan ödün vermeyenler için Tubik ideal.

Fark Yaratan Sürüş Keyfi …
Tubik modelinin çizgileri, ilk bakışta CITROËN “TUB” (önden çekişli alçak ticari araç) tipini ve çok yönlülüğü ve çekici stiliyle zamanının “best seller” (34 yıl içerisinde yarım milyon adet satışla) araçlarından biri olmuş, ustaca geliştirilmiş biçimiyle CITROËN Type H modelini andırıyor. Tubik 9 kişiye kadar oturma kapasitesini rahatça sağlayacak boyutlarda tasarlandı (genişlik: 2,08 m, yükseklik: 2,05 m, uzunluk: 4,80 m).

Siyah grenli deri koltuğuna yerleşen sürücü, parmak izi tanıma sistemiyle kimlik kontrolünden geçiyor. Yol alacağı güzergâhla ilgili tüm bilgileri, çevresinde, ön cama yansıtmalı gösterge ekranında, direksiyon simidinin ortasındaki ekranda görüyor. Park kolaylığını sağlayabilmesi için geri vites ve geri görüş kameralarının görüntülerini yansıtan bir ekran bulunuyor.

Uzun Yolculukların Keyfini Sürmek İçin İdeal…
Tubik, mimari ve iç tasarımı ile fark yaratıyor. Yün keçe koltukları, ipekli kumaştan koltuk sırtları ve deri zemin kaplaması ile Tubik yolculara keyifli ve rahat bir yolculuk sunuyor. Renk ve malzeme çeşitlilikleriyle oluşturulan eğlenceli ambiyans kabin içerisine dağılan ışık oyunlarıyla da perçinleniyor.

Yolcular üç sıralı koltuk düzenini arzu ve ihtiyaçlarına göre değiştirebiliyorlar. Koltukların her biri en uygun konfor düzeyini sunmak için birbirinden bağımsız tasarlandı Koltukların modüler olması nedeniyle araç içinde yolcular için birçok farklı düzenleme imkanı bulunuyor. Yolcular birbirlerine yüzleri dönük olarak oturabiliyorlar veya koltukları katlayarak alçak bir masa oluşturabiliyorlar, ya da arka koltukları katlayarak yataklı bir koltuk haline dönüştürebiliyorlar.

Konforlu Bir Seyahat Vaat Ediyor…
Tubik, ferah hacmiyle olağanüstü bir oturma kapasitesi sunuyor ve Hybrid4 teknolojisini benimsemiş olmakla klasik bir binek otomobilin değerlerine eşdeğer CO2 emisyon düzeyini koruyor. Bu ‘Full hybrid’ Diesel çekiş sistemi içten yanmalı motora göre aracın yakıt menzilini artırıyor ve 4 tekerden çekiş modu sayesinde mükemmel bir çekiş gücü sağlıyor

Konfor ve yol tutuşunun en iyi biçimde bağdaştırılması için, Tubik’te otomotiv dünyasının CITROËN’e özgü teknolojisi Hydractive süspansiyon sistemi kullanıldı. Aracın yükü ne olursa olsun, gerçek zamanlı kontrol sayesinde yerden yükseklik mesafesi sabit kalıyor. Yüksek hızlarda aracın otomatik olarak alçaltılmasıyla aerodinamik verim artıyor ve böylelikle yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarının azalması sağlanıyor.


 Citroen Tubik

Citroen Tubik

İlgili etiketler : Citroen Tubik, Frankfurt Otomobil Fuarı,

Haber Sahibi

Citroën
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 16 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 3668

Diğer Citroën Haberleri