Citroen DS4 Türkiye'de Satışa Sunuldu

  • 13 yıl önce eklendi
  • 5159 defa incelendi
  • Puan : star star star 145 incelemede 3,3 puan almıştır.
Citroen DS serisinin yeni üyesi DS4 Türkiye'de Satışa Sunuldu

CITROËN’in efsanevi modeli DS’den esinlenilerek tasarlanan DS serisi, DS4 ile daha da zenginleşiyor. Daha önce DS3 modeli ile farklılığını gösteren DS serisinin ikinci üyesi DS4 yollara çıkıyor.  62 farklı ülkedeki 60 bin internet kullanıcısının oyları ile “Most Beautiful Car of the Year” ödülüne layık görülen CITROËN DS4; farklı stili, radikal tasarımı ve zarafeti ile tutkuları harekete geçiren bir otomobil. Dış görünüşü coupé bir otomobili andıran, yerden yüksekliği ile crossoverlara kafa tutan, sınırsız dinamizmiyle üstün yeteneklere sahip DS4; Türkiye’de satışa sunuldu.

CITROËN’in Créative Technologie yaklaşımının son ürünü, DS serisinin DS3’ten sonra ikinci üyesi olan DS4; kalite ve teknoloji alanındaki üstün nitelikleri ile fark yaratıyor.

Farklı ve radikal çizgileri, hayranlık uyandıran tasarımı ve yüksek donanımıyla CITROËN DS4, Eylül ayında Türkiye’deki otomobil tutkunlarıyla buluşuyor. Dış çizgileriyle coupé bir otomobili andıran, yerden yüksek oluşuyla ise crossover otomobillere kafa tutan Citroen DS4, iç mekanında kullanılan malzeme kalitesi ve üstün donanım özellikleriyle tasarımı ile olduğu kadar donanımlarıyla da farklılık yaratıyor.

Fark yaratan sürüş keyfi
CITROËN DS4; beklentilere cevap verebilecek ve farklı otomobil teknolojilerinin bir araya getirilip, yeniden düzenlenmesiyle ortaya çıkan özel bir otomobil. DS4’ün alışılmışın dışına çıkan görünümü; dinamizm ve zarafet ile kompakt dizayn ve çok yönlülüğü birleştiriyor.

Çevik ve ayrıcalıklı CITROËN DS4, sürücüsüne eşsiz bir sürüş deneyimi ve keyfi yaşatıyor. Bu alışılmışın dışındaki sürüş deneyimi; sürücü odaklı kokpit ve panoramik ön cam ile birleşince sürücünün çevresiyle iletişim halinde olmasını kolaylaştırıyor. Yaşattığı sürüş deneyimi ve tasarımı ile güçlenen CITROËN DS4; ileri bir yol hâkimiyeti sunuyor.

Yaratıcılık,  dinamizm,  ayrıcalık ve çok yönlülüğün başarılı bir birleşimi
4,28 m boyu, 1,81 m genişliği ve 1,53 m yüksekliği ile kompakt bir araç olan CITROËN DS4; şehir içinde kolay kullanım olanağı sağlıyor. Dinamik bir görünüme, çok amaçlı günlük kullanım olanaklarına sahip DS4;  özellikle stili ile mükemmel bütünleşen ve gizli bir kapı koluyla erişilebilen 3 kişilik geniş arka koltuğu, geniş hacimli bagajı ve sayısız saklama bölmeleri işlevsellik sağlıyor. İç tasarımda kullanılan üstün kaliteli deri koltuklar, dış tasarımda kullanılan kromajlı malzemeler araca hem dinamik bir görüntü katıyor hem de lüks ve farklılığı vurguluyor.

Bu özel model ile ilgili görüşlerini ifade eden CITROËN Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu; “Yıl sonuna kadar DS4 modelimizden 450 adet araç satmayı öngörüyoruz. Bildiğiniz gibi, DS serisi Citroën ürün gamında farklı bir ürün çizgisi olarak, B,C ve D segmentlerinin üst bölümlerine hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu doğrultuda Mayıs 2010 tarihinde ilk olarak DS3 modelimizi ticarileştirmiştik. Şimdi serinin C Segmentinde bulunan DS4 modelinin lansmanını yapıyorum. Markamıza farklı bir müşteri kitlesi kazandıran DS serisi modellerimizden DS4 50.250 TL’den başlayan fiyatlarla pazara sunuluyor. Dizel MCP ve modelin üst versiyonu olan DSport ise 64.850 TL seviyesindedir” dedi. 

Citroen DS4'ün Dikkat Çekici Özellikleri;

Eşi olmayan dış tasarım

CITROËN DS4; daha ilk bakışta, markanın diğer modelleri arasında farkını ortaya koyarak kendine belirgin bir yer ediniyor. Marka amblemini taşıyan ön ızgara, DS logosunun kaput üzerindeki yeri, gece olduğu kadar gündüz de görülebilen LED gündüz sürüş farları araca ayrıcalık katıyor. Aracın koyu renkli yan camlarını çevreleyen krom kaplaması, 18 inç alüminyum jantları ile bütünleşiyor.. Bagaj kapısı ile birleşen tavanın arkaya doğru uzanan görüntüsü araca dinamizm katarken, kompakt ama aynı zamanda kaslı görünümü, markanın DS serisinin prestijini yansıtıyor.

Lüks ve konforlu iç mekân
DS4 dış tasarımında olduğu gibi iç tasarımında da zarafetin, gücün ve dinamizmin bir arada olduğu benzersiz bir araç içi ortam sunuyor. Krom çerçeveli göstergeleri, 45° görüş açısı sunan panoramik ön camı ve bedeni saran koltukları etkileyici bir sürüş konforu sağlıyor. DS4’ün geniş açılı ön camı araç içinde kontrastlı aydınlatma ortamı sağlamak için koyu renkli bir tavan ile birleşerek arkaya doğru uzanıyor. Havalandırmaların, vites kolunun ve orta konsol üzerindeki bazı kumanda butonlarının çevrelerinde krom parçalar kullanılıyor. Alüminyum pedal grubu, krom parçaların uyumlu birleşimi, ortam aydınlatmaları gibi araç içi ayrıntılara gösterilen özen CITROËN DS4’ün ayrıcalıklı ve dinamik bir dünyanın üyesi olduğunu kanıtlıyor.

DOĞAL OLARAK DİNAMİK VE ATAK
CITROËN DS4; yeni bir dinamizm anlayışı getiriyor. Bu anlayış kendini ilk olarak aracın yüksek, kaslı ve atak duruşu ile ortaya koyuyor. Sürüş hissi, aracın stili ile ifade edilen vaatler ile tamamen uyum sağlıyor.


Otomobilde yeni bir dinamizm anlayışı
CITROËN DS4’ün yol performansı, yeni dinamizm anlayışının ortaya koyduğu ataklık ve denge hissinin net bir yansıması.

CITROËN DS4, üstün yol tutuşu, McPherson ön takımı, esneyebilen arka takımı ve elektronik pompalı hidrolik direksiyonu ile her koşulda güvenli sürüş sağlıyor. 

EuroNCap testlerinden 5 yıldız alan CITROËN DS4’te motor tiplerine göre, büyük boyutta hava soğutmalı fren diskleri ve standart olarak takviyeli fren kontrol sistemi (Elektronik Fren Güç Dağılımı ve Acil Fren Destek Sistemi) bulunuyor. Ayrıca ABS ,ESP, Kör Nokta uyarı Sistemi (SAM) ve Bi-xenon farlar ile en hassas sürüş durumlarında bile araca en üst derecede kontrol güvencesi sağlıyor.

Çevreye saygılı bir otomobil
CITROËN DS4; ölçülü oranları, kalitesi ve dinamik yol performansının yanı sıra çevreye duyarlılığı ile de saygı uyandırıyor.

CITROËN DS4’te, HDi 112 HP motor tipinin piyasaya çıkmasıyla birlikte kullanılan e-HDi micro-hybride teknolojisi bulunuyor. Bu sistemin orijinalliği; pazarın en performanslı motorlarından birisi olan HDi motor; aracın her hangi bir durumda durması halinde motoru anlık olarak durduran Stop&Start sistemi (kırmızı ışık, yolun tıkalı olması gibi), ikinci nesil yön değiştirebilen alternatör ve motorun hemen (0,4 sn) tekrar çalışmasını sağlayan e booster sistemi; araç yavaşladığında enerji toplamayı sağlayan alternatör elektronik kontrol sistemi ve vites değişimini daha verimli hale getiren elektronik kontrollü vites kutusu gibi birden çok teknolojiyi bir arada kullanmasından kaynaklanıyor.

Klima, radyo gibi başlıca konfor elemanları, direksiyon fonksiyonları ve ESP motor anlık durduğunda çalışmaya devam ediyor. Bu yenilik HDi motorların şehir içinde yakıt tüketimini ve CO2 egzoz emisyonlarını % 15 azaltıyor.

KONFORLU ARAÇ İÇİ DONANIM
Dinamik modellerde genellikle eleştirilen arka koltuklara erişimi kolaylaştırmak için, CITROËN DS4’te stili ile tamamen bütünleşmiş arka kapılar bulunuyor. Bu kapılar sadece kapı çerçevesi içinde bulunan kapı kolu aktif duruma getirildiğinde açılıyor. Aracın ön kapıları ise daha küçük, daha hafif ve öne oturmak için daha kullanışlı şekilde tasarlanmış.

385 litre bagaj hacmi ile DS4 geleneksel hatchback araçlar ile yarışıyor. Araç içi yaşamı kolaylaştırmak için sayısız saklama bölmeleri sunan araçta; aydınlatılmış büyük bir torpido gözü, 1,5 lt. şişeyi alabilen kapı içi bölme, sürücü ve ön yolcu koltuğu altında çekmece bulunuyor. Ayrıca elektronik kumandalı mekanik vites kutuları ile birlikte sunulan yükseğe yerleştirilmiş orta konsolun zeki mimarisi ile etkileyici saklama alanları yaratılıyor. Soğutulmuş ve ışıklandırılmış orta konsol 50 cl kapasiteli dört şişe alabiliyor ve bir MP3 bağlantı soketi, bir USB priz ve bir 12V priz bulunan korunaklı soket bölmesini barındırıyor.

CRÉATIVE TECHNOLOGIE HER YERDE
CITROËN DS4; araç içi ekipmanları ile hem sürücüye hem de yolculara birinci sınıf yolculuk konforunu garanti ediyor.

Créative Technologie Donanımları
Sesin araç içine en iyi şekilde dağılımını sağlayan ses sistemi, sürücü ve yolcu koltuklarının sırt dayanakları içinde bulunan elektrikli bel desteği ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar, ekstra viraj aydınlatmalı sis farları, kör nokta uyarı sistemi (SAM), hız talimatlarını kaydetmeyi sağlayan programlanabilir hız sabitleyici ve alışılmışın dışına çıkan kişiselleştirilebilir donanım özellikleri ile DS4 teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyor.

Citroën DS4; Türkiye’de 2 farklı donanım seviyesi ve 1.6 e-HDi 112 HP MCP, 1.6 VTi 120 HP M/T ve 1.6 THP 156 HP MCP olmak üzere 2 benzinli, 1 dizel toplam 3 motor seçeneği ile satışa sunulacak.



 Citroen DS4

Citroen DS4

 Citroen DS4

Citroen DS4

 Citroen DS4

Citroen DS4

 Citroen DS4

Citroen DS4

İlgili etiketler : Citroen Ds4, Citroen Ds4 Fiyatı, Citroen Ds4 Özellikleri, Citroen Ds4 Resimleri,

Haber Sahibi

Citroën
  • Eklenme Tarihi

    : 19 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 19 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 5159

Diğer Citroën Haberleri

Benzer Haberler

  • Citroën Citroën C4 Aircross

    Citroën C4 Aircross

    Teknoloji ile estetiği kusursuz tasarımlarda buluşturan Citroën, kompakt SUV sınıfı için yepyeni ve benzersiz bir model geliştirdi. Sürücülerin gözdesi haline gelen C4 serisinin yeni modeli ...
    22 Ekim 20113612 defa incelendi
  • Citroën Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Tasarım; Citroën DS5

    Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Tasarım; Citroën DS5

    Teknoloji ve estetiği modellerinde buluşturan ve DS serisini daha da ileri götürmeyi hedefleyen Citroën, serinin son modeli olan DS5 ile farkını yine ortaya koyuyor. Güçlü yapısı ve heyecan ...
    4 Kasım 20113185 defa incelendi
  • Citroën Yeni Citroen Grand C4 Picasso İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı'nda

    Yeni Citroen Grand C4 Picasso İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı'nda

    CITROËN’nin ideal aile otomobili olarak tanımlanan 7 kişilik Grand C4 Picasso modeli 12-14 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı...
    11 Aralık 20141726 defa incelendi
  • Citroën Citroen C3 Collection Özel Seri

    Citroen C3 Collection Özel Seri

    Citroen, B segmentindeki iddialı modeli Citroen C3’ün giriş versiyonuna, dikkat çekici tasarımı ile fark yaratan C3 Collection seçeneğini ekledi. Attraction versiyonunun iç ve dış tasarımınd...
    3 Ağustos 20113284 defa incelendi
  • Philips Philips Talihlisi Citroen’i Teslim Aldı!

    Philips Talihlisi Citroen’i Teslim Aldı!

    Aydınlatma sektörünün lider markası Philips, bu yıl yaptığı bahar kampanyası ile tüketicilere birbirinden güzel hediyeler kazandırdı. Philips avize ürünlerinden her 150 TL tutarında alışveri...
    1 Ağustos 20122090 defa incelendi