Citroen, Gaziantep AutoShow Fuarı'nda

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3061 defa incelendi
  • Puan : star star star 51 incelemede 2,55 puan almıştır.
Fransız otomobil markası CITROËN, 24 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Autoshow Fuarı’nda Türkiye’de satışa sunulan modelleriyle yerini alıyor.

CITROËN standında sergilenecek modeller arasında; Dinamik ve farklı tasarımı ile öne çıkan DS3 Racing , CITROËN’in “Créative Technologie” imzasını yansıtan,  farklı stili, radikal tasarımı ve zarafeti ile tutkuları harekete geçiren DS4,   B segmentinde farklı tasarımı ile öne çıkan Yeni C3 , hem dinamik hem de çekici stili ile fark yaratn C4 Picasso; teknolojik üstünlükleri, güvenlik sistemleri ve konforuyla lüks segment otomobillerde aranan tüm beklentileri bir araya toplayan C5 bulunuyor.

Binek araçların yanı sıra ticari araçların da yer aldığı CITROËN standın da yükleme kapasitesi, dinamik özellikleri, sağlam ve ekonomik yapısıyla ticaret hayatının gereksinimlerini eksiksiz karşılamak üzere üretilen Citroën Nemo ve güç, yakıt tüketimi ve güvenlik alanlarında yüksek performans sergileyen Berlingo modelleri görülebilir.

Bayraktar Holding tarafından Türkiye’de satışa sunulan Fransız otomobil markası CITROËN, “Créative Technologie” imzasını taşıyan yeni modellerini Gaziantep Autoshow’da otomobil meraklılarıyla buluşturuyor.

CITROËN’in efsanevi modeli DS’den esinlenilerek tasarlanan DS serisinin ikinci üyesi olan ve 62 farklı ülkedeki 60 bin internet kullanıcısının oyları ile “Most Beautiful Car of the Year” ödülüne layık görülen DS4 ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sayısız zafer elde eden Citroën Racing mühendisleri tarafından hazırlanan DS3 Racing Gaziantep’te otomobil severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

CITROËN standında yer alan araçlar arasında ayrıca, tasarımı ile fark yaratan Grand C4 Picasso, orta sınıfın tercih edilen modeli C4, orta üst sınıfta üretilen zarif ve soylu C5 ile CITROËN’in ticari araç segmentindeki gücünün göstergesi Nemo ve Berlingo modelleri bulunuyor.

CITROËN DS4
CITROËN’in Créative Technologie yaklaşımının son ürünü, DS serisinin DS3’ten sonra ikinci üyesi olan DS4; kalite ve teknoloji alanındaki üstün nitelikleri ile fark yaratıyor. Dış çizgileriyle coupé bir otomobili andıran, yerden yüksek oluşuyla ise crossover otomobillere kafa tutan Citroen DS4, iç mekanında kullanılan malzeme kalitesi ve üstün donanım özellikleriyle tasarımı ile olduğu kadar donanımlarıyla da farklılık yaratıyor.

Yaratıcılık,  dinamizm,  ayrıcalık ve çok yönlülüğün başarılı bir birleşimi
4,28 m boyu, 1,81 m genişliği ve 1,53 m yüksekliği ile kompakt bir araç olan CITROËN DS4; şehir içinde kolay kullanım olanağı sağlıyor. Dinamik bir görünüme, çok amaçlı günlük kullanım olanaklarına sahip DS4;  özellikle stili ile mükemmel bütünleşen ve gizli bir kapı koluyla erişilebilen 3 kişilik geniş arka koltuğu, geniş hacimli bagajı ve sayısız saklama bölmeleri işlevsellik sağlıyor. İç tasarımda kullanılan üstün kaliteli deri koltuklar, dış tasarımda kullanılan kromajlı malzemeler araca hem dinamik bir görüntü katıyor hem de lüks ve farklılığı vurguluyor.

DS SERİSİNİN DİKKAT ÇEKİCİ, FARKEDİLİR HATLARI
Eşi olmayan dış tasarım
CITROËN DS4; daha ilk bakışta, markanın diğer modelleri arasında farkını ortaya koyarak kendine belirgin bir yer ediniyor. Marka amblemini taşıyan ön ızgara, DS logosunun kaput üzerindeki yeri, gece olduğu kadar gündüz de görülebilen LED gündüz sürüş farları araca ayrıcalık katıyor. Aracın koyu renkli yan camlarını çevreleyen krom kaplaması, 18 inç alüminyum jantları ile bütünleşiyor. Bagaj kapısı ile birleşen tavanın arkaya doğru uzanan görüntüsü araca dinamizm katarken, kompakt ama aynı zamanda kaslı görünümü, markanın DS serisinin prestijini yansıtıyor.

DS4 dış tasarımında olduğu gibi iç tasarımında da zarafetin, gücün ve dinamizmin bir arada olduğu benzersiz bir araç içi ortam sunuyor. Krom çerçeveli göstergeleri, 45° görüş açısı sunan panoramik ön camı ve bedeni saran koltukları etkileyici bir sürüş konforu sağlıyor. DS4’ün geniş açılı ön camı araç içinde kontrastlı aydınlatma ortamı sağlamak için koyu renkli bir tavan ile birleşerek arkaya doğru uzanıyor. Havalandırmaların, vites kolunun ve orta konsol üzerindeki bazı kumanda butonlarının çevrelerinde krom parçalar kullanılıyor. Alüminyum pedal grubu, krom parçaların uyumlu birleşimi, ortam aydınlatmaları gibi araç içi ayrıntılara gösterilen özen CITROËN DS4’ün ayrıcalıklı ve dinamik bir dünyanın üyesi olduğunu kanıtlıyor.

CITROËN DS3 RACING
Citroën Ralli Takımı mühendisleri tarafından DS3 DSport baz alınarak geliştirilen Racing versiyonu; güçlü stili, kusursuz malzeme seçimi ve üst düzey donanımıyla yoğunlaştırılmış sürüş keyfini sadece ralli pilotlarının değil sınırlı sayıdaki müşterisinin de yaşamasını sağlıyor. CITROËN DS3 Racing, sunduğu benzersiz performans ve sürüş keyfi ile CITROËN’in “Créative Technologie” sloganını tam anlamıyla yansıtıyor.

Yarıştan ilham alan tasarım
Sportif sürüşün kusursuz bir yansıması olan DS3 Racing’in tasarımı; cesaret, tutku, coşku ve hırs gibi duyguları harekete geçiriyor. 3,96 metre uzunluğuyla oldukça çekici bir görünüme sahip olan araç, dinamik performans ile iddialı ve prestijli tasarımı bir arada sunuyor. Stilinin ana hatlarını CITROËN DS3’ten alan RACING, güçlü ve yarışçı ruhunu bu versiyon için özel geliştirilmiş parçalarıyla ortaya koyuyor. Araç; karbon kaplama çift egzoz borusu, hava dağıtıcısı, ön tampon spoyleri, yan şeritleri ve dış tasarımındaki sportif detayları ile göz dolduruyor.

Daha da karakterli bir motor
CITROËN DS3 Racing için en önemli unsur performans. CITROËN RACING tarafından geliştirilen motor, Dünya Ralli Şampiyonası üretici kategorisinde altı şampiyonluk kazanan Marka ekiplerinin elde ettiği uzmanlığın tüm avantajlarını kullanıyor.

Mühendisler, Dsport versiyonundaki 1,6 litrelik 156 HP’lik motoru, DS3 Racing’de 202 HP’lik güce yükseltti. Tork da 240 Nm’den 275 Nm’ye yükseltildi. Azami tork 2.500 rpm’ye kadar çıkabiliyor. Başlıca iyileştirmeler motor kontrol biriminde ve basıncı 2,2 bara yükseltilen turboşarjda yapıldı. Egzoz da ayrıca otomobilin sportif kimliğini yansıtması amacıyla değiştirildi.

Sonuç olarak, CITROËN DS3 Racing kalkışta 1.000 metre mesafeyi 27 saniyenin altında kat edebilir hale gelirken, en düşük motor hızlarında da keyifli bir sürüş sağlıyor. Aracın 0-100 km hızlanması ise 6,5 saniye.

Bu çarpıcı sonuçların yanı sıra yeni versiyon, makul bir yakıt tüketimi (kombine çevrim yakıt tüketimi 100 kilometrede 6,4 litre) ve kilometre başına sadece 149 gram gibi sınırlı bir karbondioksit emisyonu sağlıyor


İlgili etiketler : Citroen, Gaziantep Outoshow,

Haber Sahibi

Citroën
  • Eklenme Tarihi

    : 27 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 2 Ekim 2011
  • Trafik

    : 3061

Diğer Citroën Haberleri