Değişimin Öncüsü AVIVA Sigorta’dan Bir Yenilik Daha

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1579 defa incelendi
  • Puan : star star star 36 incelemede 3,47 puan almıştır.
AVIVA Sigorta, çağa ayak uyduran sigortacılık anlayışıyla yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. “Dijital Satış Kanalı” ile müşterilerine internet üzerinden kasko ve trafik sigortası satışı sunan AVIVA Sigorta, yaptığı yeniliklerle sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor.   

AVIVA Sigorta, yeni  trendlere uyum sağlamaya yönelik olarak kurguladığı ve bunun etrafında şekillendirdiği bir proje olan “Dijital Satış Kanalı” ile çağın değişen tüketici beklenti ve ihtiyaçlarını artık daha pratik bir yolla karşılıyor. Tüketiciye internet bağlantısı olan her yerden kasko ve trafik sigortası alma olanağı sunan AVIVA Dijital Satış Kanalı, internette zaman geçirme oranı fazla olan kişilere bir alternatif oluşturuyor.

Konu hakkında bilgi veren AVIVA Sigorta Dijital Kanal’dan sorumlu yönetici Maurizio Pescarini, 2011’den bu yana Türkiye’nin en önemli e-ticaret ekipleriyle çalışarak, pazarı, müşterileri, sosyal medya kullanımını ve bilgi teknolojileri alanını inceleme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Dijital alan söz konusu olduğunda müşterilerin özellikle üzerinde durduğu konuların hız, sadelik, güvenlik, rahat kullanım, iyi fiyat ve iyi ürünler olduğunu gördüklerini belirten Pescarini, Dijital Satış Kanalı’nın çoklu dağıtım kanalı stratejilerinin doğal bir adımını oluşturduğunu belirtti.

“Acente ve brokerlarımız dağıtım stratejimizin merkezi konumunda”

AVIVA Grup'ta Hayat - dışı satışların yüzde 75'inden fazlasını acenteler ve brokerlar aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirten Pescarini, AVIVA Sigorta'da ise bu oranın yüzde 80 civarında olduğunu kaydetti. Bu duruma bakıldığında acente ve brokerların AVIVA Sigorta’nın dağıtım stratejisinin merkezi konumunda olduğunu ve bunun her zaman öyle olmaya devam edeceğini dile getiren Pescarini, bilgisayar, internet ve cep telefonu kullanımının gitgide artmasıyla birlikte, yeni dijital trendlere de ayak uydurma hedefiyle Dijital Satış Kanalı’nın hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Dijital Satış Kanalı’nda Kasko ve Trafik Sigortası satışta

Dijital Kanal’la ilgili stratejik düşünme sürecinin 2011 sonunda başladığını ve başarılı bir proje sürecinin ardından 2013’te tam anlamıyla hayata geçtiğini söyleyen Maurizio Pescarini sözlerine şöyle devam etti;

“Dijital kanalı kullanacak olan müşterilerimizin aradığı hız, güvenlik, kolaylık, iyi fiyat ve iyi ürün. Bu yüzden öncelikle sadece Oto ürünlerine (Kasko ve Trafik) odaklanmış durumdayız. Tabii ki gelecekle ilgili farklı planlarımız da bulunuyor. Ürünlerimiz ve tüm seçenekler on-line olarak platformda rahatlıkla görülebiliyor. Ürün ve fiyat her bir müşterinin kişisel ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmış durumda.”




İlgili etiketler : Avıva Sigorta, Dijital Satış Kanalı, Hizmet, Sigorta,

Haber Sahibi

Aviva
  • Eklenme Tarihi

    : 15 Şubat 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 28 Şubat 2013
  • Trafik

    : 1579

Benzer Haberler