Turkcell Perakendeciliğin Kitabını Yazdı, Apple'ı Mağazasında Ağırladı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2890 defa incelendi
  • Puan : star star star 79 incelemede 2,51 puan almıştır.
Turkcell, Kanyon’daki Turkcell Mağazasını yenileyerek, uyguladığı yeni mağaza konseptiyle müşteri deneyimi ve iletişim perakendeciliğinde çıtayı bir üst basamağa yükseltti. Müşteri dostu mağazacılık anlayışıyla tasarlanan mağaza; hem müşterilerin, hem de yurtdışındaki dev teknoloji şirketlerinin yoğun ilgisi ile karşılandı. Ayrıca Turkcell, sektörde yine bir ilki gerçekleştirerek hazırladığı “Hizmet ve Satış Modeli Kitabı” ile Türkiye’nin dört bir yanında, aynı kalitede hizmet standardı sağlamak için, müşterilerin mağazadan girdiği andan çıktığı ana kadar tüm adımları belirledi.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, mağazacılık ve müşteri deneyimi konusunda çıtasını her geçen gün yükselterek, sektöre perakendecilik konusunda da yön veriyor. Turkcell, Kanyon Mağazası’nı yurt çapında tüm Turkcell İletişim Merkezleri’ne (TİM) rol model olacak biçimde yeniledi. Yeni yerinde ve yeni tasarımıyla hizmet vermeye başlayan Turkcell Kanyon Mağazası, iletişim teknoloji perakendeciliğinde bambaşka bir dönemin başladığına işaret ediyor. Alanında birçok ilk uygulamaya ev sahipliği yapan mağaza, öncelikle simülasyon amacıyla eski bir ayakkabı fabrikası içinde kurularak test edildi. İlk test aşamasından sonra Turkcell Kanyon’da hayata geçen yeni konsept ve müşteriye yönelik uygulamalar, Turkcell’in gelecek dönem Turkcell İletişim Merkezleri’ne yönelik planlarını da şekillendiriyor.

“Apple mağazamızı ziyaret etti”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, “Biz hizmet kalitesinin uzman çalışanlar, daha büyük ve geniş alanlarda hizmet vermek, müşteri deneyiminde liderlik gibi değerlerle bağlantılı olduğuna inanıyoruz ve müşterilerimize bu doğrultuda hizmet sunmak için çalışıyoruz. TİM’ler ayda 22 milyon müşteri ziyareti alıyor ve araştırmalarımıza göre bu yoğunluğa rağmen müşterinin gözünde yüzde 95’lik  hizmet kalitesiyle servis sunuyor. TİM’lerin %82’si ana cadde ve cadde üzerinde, %13’ü de alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Perakende Ticaret Alanı analizlerine göre TİM’lerin %71’i  en kolay ulaşılan, ticari hareketliliğin en yoğun olduğu yerlerde.  Ayrıca, Turkcell’in hizmet standardını tek bir rehberde, “Turkcell Hizmet ve Satış Modeli” kitabında  topladık. Bu rehber doğrultusunda tüm çalışanlarımızı eğittik. Yalnızca 2011’de bu konuda ve müşteri açısından fark yaratacak bir çok alanda çalışanlarımıza 395 bin saatlik eğitim verdik. Turkcell Mağazaları’nı ise birer laboratuar gibi değerlendiriyor, buralarda geliştirdiğimiz bütün perakende deneyimini, tüm TİM’lerin gelişiminde kullanıyoruz. Turkcell Kanyon Mağazası yeni konsepti ve müşteriye yönelik özel uygulamalarıyla Türkiye’de iletişim teknolojileri mağazacılığında rol model olacak.  Hem müşterilerimizden gelen yoğun ilgi hem de yurtdışındaki dev teknoloji şirketlerinin yoğun ilgisi çok doğru bir yolda ilerlediğimizi ortaya koyuyor. Microsoft, LG, RIM, Nokia, NTT Docomo, Qualcomm, Nokia, Motorola, T-Mobile gibi dev şirketlerin globalde üst düzey yöneticileri mağazamızı ziyaret etti. Ayrıca  Apple global iç toplantılarında göstermek üzere mağazamızda çekim yaptı” dedi.

Turkcell Kanyon’la iletişim perakendeciliğinde ilkler:

Turkcell Kanyon Mağazası sade ve fonksiyonel bir biçimde tasarlandı. Müşterilerin teknolojik ihtiyaçlarını yüksek uzmanlıkla çözüme ulaştırabilecekleri, daha detaylı bilgiye daha kolay erişebilecekleri, Turkcell ürün - servisleri ve cihazlar hakkında aldıkları hizmeti en son teknolojiyle birleştirerek deneyimleyecekleri bir mekan olarak hayata geçirildi.

Teşhir edilen aksesuar ve alternatif ürünlerin yüzde 300’lük oranla büyüdüğü yeni mağazada, Türkiye’de alanında bir ilk olan “Tech Desk” bulunuyor. İleri düzeyde teknolojik çözüm ihtiyacı için yüksek uzmanlık desteği verilen alanda rehber aktarımı, yazılım ve uygulama yükleme, uygulama marketleri işlemleri, internet ve mobil modem ayarları gibi işlemler yapılabiliyor.

Turkcell Kanyon Mağazası’nda müşteri dostu mağazacılık anlayışının bir yansıması olarak yenilikçi başka uygulamalara da imza atıldı. Ürünlerle ilgili tüm detaylı bilgiye tek tuşla ulaşım sağlayan Dijital Etiket, bekleme süresini en aza indiren yaratıcı çözümler, cep telefonunun interaktif ekrana doğru tutulması ile kullanılan İnteraktif Mağaza Vitrini gibi uygulamalar müşteriye gelişmiş bir deneyim imkanı sunuyor. Müşterilerin ihtiyaçlarını herhangi bir uzman desteği almadan, kendi başlarına karşılayabilecekleri Self- servis alanları, mağazada bekleme süresini en aza indiriyor ve zamanın etkin kullanılmasını sağlıyor. Mağaza içinde ve dışında bulunan kiosklar 7 gün 24 saat abonelik işlemleri ve kontör yükleme gibi işlemleri mümkün kılıyor.

Turkcell Kanyon Mağazası’nda engelli müşteriler de unutulmadı. Tüm Turkcell mağazalarında olduğu gibi, burada da “Turkcell’in Parmakları Konuşuyor” kapsamında işitme engelli müşteriler İşaret Dili ile hizmet alabiliyor.

Turkcell perakendeciliğin kitabını yazdı

Turkcell, sektörde yine bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’nin dört bir yanında bayii kanalında hizmet veren binlerce çalışanı için rehber bir kitap hazırladı. “Hizmet ve Satış Modeli Kitabı”nda müşterilerin mağazaya girdiği andan çıktığı ana kadar tüm adımları belirleyen Turkcell, böylelikle Türkiye’nin dört bir yanında aynı kalitede hizmet ve satış süreci standardını sağlıyor.





İlgili etiketler : Turkcell, Kanyon, Hizmet Ve Satış Modeli Kitabı, Apple,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 7 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 7 Mart 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2890

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Aviva Değişimin Öncüsü AVIVA Sigorta’dan Bir Yenilik Daha

    Değişimin Öncüsü AVIVA Sigorta’dan Bir Yenilik Daha

    AVIVA Sigorta, çağa ayak uyduran sigortacılık anlayışıyla yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. “Dijital Satış Kanalı” ile müşterilerine internet üzerinden kasko ve trafik sigortası satışı sun...
    15 Şubat 20131568 defa incelendi
  • Fairy Türkiye'nin Köfteleri Kitabı, Fairy İle Hayat Buldu

    Türkiye'nin Köfteleri Kitabı, Fairy İle Hayat Buldu

    “Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, bu kez Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim ile birlikte bir kısmı anonim bir kısmı yörese...
    26 Temmuz 20131557 defa incelendi
  • Sony Sony Ericsson Xperia Arc Türkiye’de

    Sony Ericsson Xperia Arc Türkiye’de

    Akıllı telefon hayranlarının merakla beklediği Sony Ericsson Xperia Arc Türkiye’de! Hem şık hem de işlevsel tasarımıyla dünyanın en prestijli ödüllerinden reddot 2011 tasarım ödülüne lay...
    25 Mayıs 20114070 defa incelendi
  • Mavi Jeans 70’lerin Bohem Stiline Mavi İmzası: Pia

    70’lerin Bohem Stiline Mavi İmzası: Pia

    Mavi, 2015 Sonbahar sezonunda tüm dünyayı etkisi altına alan 70'ler trendini ve bohem stili, şehirli kadınlarla buluşturuyor. Akımın en önemli temsilcisi bol paça jean’ler, “Pia” modeliyle M...
    31 Ağustos 20151523 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'den Apple Ürünleri İçin Anında Teknik Destek

    Turkcell'den Apple Ürünleri İçin Anında Teknik Destek

    Yurt dışındaki Apple mağazalarında sunulan hızlı ve verimli teknik destek hizmeti, Turkcell ile Türkiye’ye geldi. Apple ürünlerinin yazılım ve donanımları için, onarımdan değişime her türlü ...
    7 Mart 20141966 defa incelendi