Avea - Eyüp Belediyesi İşbirliği Türkiye'de Bir İlke İmza Atıyor

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2269 defa incelendi
  • Puan : star star star 17 incelemede 3,35 puan almıştır.

Avea CEO’su Erkan Akdemir: “Türkiye kapsamı en geniş, Akıllı Belediye anlayışına Avea ile geçiyor. Yakın gelecekte belediye başkanları ilçelerini cepte taşıyacak”dedi.

 Yenilikçi teknolojilerin lideri Avea, Eyüp Belediyesi ile Türkiye’de bir ilki başlatarak “İstanbul’un ve Türkiye’nin ilk gerçek Akıllı Belediyesi” projesine imza attı.18 ayrı ürün ve hizmeti kapsayan modülden oluşan ve Eyüp Belediyesi için ilk etapta 6 modülü hayata geçirilen projenin, 2012 yılsonunda tamamlanması hedefleniyor. Eyüp Belediyesi ve Avea işbirliği ile gerçekleştirilen proje tamamlandığında alanında dünyanın en kapsamlı “Akıllı Belediye Projesi” unvanın da sahibi olacak.

Eyüp Akıllı Belediye Projesi’ne ait tüm altyapı çalışmalarının Avea tarafından 3G altyapısı üzerinden gerçekleştirildiği noktasın altını çizen Avea CEO’su Erkan Akdemir basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şehirler, değişimi yaşamanın ötesinde nüfusları, sanayileri ve çevrelerine olan etkileriyle benzersiz bir konumda. İşte bu yüzden, Sürdürülebilir Şehirler konsepti, geleceği şekillendiren bir hareket olarak hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Bu şehirler teknoloji ile ayakta duracak, teknolojiyle gelişecek ve teknoloji ile varlığını sürdürecek… Teknoloji ile artık akıllı şehirler dönemi başlıyor. Akıllı şehirler belediyelerin hizmet hızını artırırken, maliyetlerini düşürecek, bugün lüks gibi görünen birçok alana yatırım için bütçe yaratacak. Verimliliği artırıp tek merkezden tüm süreçlerin yanlışsız yönetilmesini sağlayacak. Vatandaşlar kamera sistemleriyle kendilerini güvende hissedecek, herhangi bir aksaklık ya da adli bir olaya anında müdahale edilebilecek. Bilgisayar ve akıllı cep telefonlar ile ücretsiz internet ve e-belediye servislerine erişim sağlayıp hizmeti beklemeden hizmet alacaklar” 

 İlçelerin tüm hizmetleri, cep telefonu ve bilgisayardan verilir hale gelecek

Belediye Başkanları ilçelerini cepte taşıyacak!

Akıllı Belediye Projeleri ile belediye yönetimleri için hizmette sınırların kalkacağı yeni bir dönemin başladığını söyleyen Akdemir, böylece belediye başkanlarının zamandan ve mekandan bağımsız, vatandaşlara hizmet edebileceklerinin de altını çizdi. 

Belediye başkanlarının ilçelerini, yanlarındaki küçücük bilgisayar ve telefonlarda taşıyabilecekleri dönemlerin geldiğine dikkat çeken Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Türkiye kapsamı en geniş, Akıllı Belediye anlayışına Avea ile geçiyor ki bu da bizim için önemli bir gurur kaynağı. İnsanların hayatını doğrudan etkileyen hizmetlerin büyük bir bölümü yerel yönetimlerin faaliyet alanı içerisinde. Paris’ten Tokyo’ya, Kopenhag’dan Melbourne’e bu kural hiç değişmiyor. Avea olarak, Akıllı Belediye Projesi’ni de bu öncelik ile geliştirdik. Çünkü şehirlerin teknolojik altyapısını, artan  nüfus ve ihtiyaçlarını karşılayacak akıllı sistemlerle yönetmek bu noktada kritik öneme sahip. Bu yerel yönetimlere zaman ve maliyetten tasarruf imkanı sunarken vatandaşın da memnuniyetinin artmasını sağlayacak. Ama en önemlisi Akıllı Belediye Projesi’nin “güvenlik ve şeffaflık” gibi iki önemli kavramı en üst noktaya taşıması. Projemizi, ilk olarak İstanbul’un en eski tarihlerinden birine sahip olan Eyüp’te gerçekleştiriyor olmak bizim için ayrı bir önem taşıyor.”

Proje ile geçmiş ve gelecek teknolojide birleşiyor...

Böyle bir projeyi Türkiye’de hayata geçiren ilk belediye olarak, projenin Eyüp sakinlerinin yaşam kalitesini artırırken belediye çalışanlarının verimliliğini de yükselteceği noktasının altını çizen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Türkiye’de bu kapsamda uygulanan ilk kapsamlı Akıllı Belediye Projesi’ni, hayata geçirerek ülkemize örnek olmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Hedefimizi 2012 yılı sonuna kadar tüm birimlerimizde uygulanır hale getirmek” dedi.

İstanbul’un 6. büyük yüzölçümüne sahip Eyüp Belediyesi sınırları içerisinde böyle bir projenin hayata geçirilmesinin en çok da 350 bin kişiye ulaşan Eyüp sakinleri için önemine dikkat çeken Kavuncu, projenin amaç ve hedefleri hakkında ise şunları söyledi:“Teknolojinin ışık hızıyla ilerlediği dünyamızda Eyüp’te yaşayan vatandaşlarımızı çağdaş yaşamın olanaklarıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Avea ile bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Eyüp’e gelen konuklarımız artık Akıllı Belediye Projesi sayesinde ilçemizi gezerken teknolojinin imkanlarından faydalanacak ve gezerken öğrenmenin keyfini yaşayacak. Vatandaşlarımız belediyenin hizmetlerini takip edebilecek, parkta vakit geçiren çocuğunu, yaşlı büyüklerini evden, işyerinden kontrol edebilecek. Şu anda daha yolun başındayız… Akıllı belediye sıfatını tam olarak hak edene kadar daha çok çaba sarfetmemiz gerektiğinin bilincindeyiz ancak bu konuda hem halkımızın bize olan güveni ve desteği hem de güçlü partnerimiz Avea’nın başarıları bunu çok kısa bir sürede gerçekleştireceğimizin de bir göstergesidir“

Dünyada bu çapta başka bir uygulama yok! 

Eyüp Belediyesi için gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk Akıllı Belediyesi Projesi pilot çalışmalarının yaklaşık 4 aydır devam ettiğini ve Aralık ayında tamamlanacağını belirten Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık, proje çerçevesinde meydanlarda 42 Megabit’e varan ücretsiz internet hizmetinden akıllı çöp arabası takip ve analizi, tarihi eserlerin mobil bilgi ortamına alınmasından parklara kameralı takip sistemine kadar farklı uygulamaların yer aldığı bilgisini verdi.

Işık, Akıllı Şehirler projesinin “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim” için taşıdığı önemi ise şöyle açıkladı:“Şehirler pek çok karmaşık sistemlerin bir araya gelip, çalışmasıyla hayatımızı düzenliyor. Bu sistemlerin birbiriyle doğru şekilde iletişim kurarak ve kritik bilgileri paylaşarak etkin çalışmasının önemi tüm dünyada fark ediliyor. Çünkü artık hayat daha hızlı akıyor; bilgi, zaman, iş gücü ve emek artık daha kıymetli. Günümüzün teknolojik imkanları belediye altyapı ve hizmetlerinde kullanılıyor ve vatandaşların hayatlarının kolaylaştırması hedefleniyor. Hayal edilen bu akıllı şehircilik konsepti içinde hedeflenen ekonomik seviyenin üzerine çıkmış, çevre dostu, kolay yaşanır ve etkin bir şehir için modern teknoloji ve yenilikleri kullanmak kaçınılmaz. Sunduğumuz servislerle akıllı şehir konseptine Eyüp’ü bir adim daha yaklaştırıyor ve hali hazırda bu doğrultuda çalışan Eyüp Belediyesi’nin servis ile hizmetlerini geliştirerek, Eyüp’ü geleceğe hazırlıyoruz. Daha entegre ve teknolojik bir Eyüp için çalışmaya devam edeceğiz.”

Akıllı Belediye Projesi Pilot Çalışma Adımları

Ücretsiz İnternet Erişimi: Rami Parkı’nda 42 Megabit’e varan 3G bağlantısı kurularak parkta ADSL altyapısına gerek duyulmadan 3G üzerinden internet internet erişimi sağlandı.

Parklarda Güvenlik Kameraları: 3G destekli cep telefonlarına indirilecek uygulama ile ailelere çocuklarını uzaktan izleme imkanının yanı sıra parkın doluluk durumunu eş zamanlı görme imkanı sunuluyor. Pilot uygulama kapsamında  Rami Parkı’na kurulan kameralar, bu amaç doğrultusunda 7x24 eş zamanlı görüntü sağlıyor. Kesintisiz güç kaynağına bağlanan kameralar, ADSL altyapısı olmayan noktalarda dahi elektrikler kesildiğinde bile çalışır durumda olacak.

Çöp Toplama Hizmetinin Optimizasyonu: Çöp toplama araçları ve çöp konteynırlarına yerleştirilen takip sistemi ile çöplerin zamanında toplanıp toplanmadığı, çöp kamyon ve konteynırlarının hangi lokasyonlarda ne kadar süre ile kaldığı gibi istatistiki veriler elde edilecek. Elde edilen bu bilgiler ise belediyelerin daha sağlıklı planlamalar yaparak hizmetlerin daha verimli hale getirilmesini sağlayacak.

QR Code ile Tarihi Alan Bilgilendirmesi: Pilot uygulama kapsamında ilk etapta Eyüp İlçesi’nin en önemli tarihi ve turistik alanları olarak kabul edilen Eyüp Sultan Türbesi, Eyüp Sultan Camii, Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi, Cülus Yolu, Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy’un kabirlerinin bilgileri uygulanan QR Code (QuickResponse) sisteminde toplandı. Kurulan bu sistem ile eserlere ilişkin tüm bilgiler hızlı, doğru ve farklı dillerde cep telefonlarına taşındı. Uygulama, eser bilgi tabelalarının maliyet ve bakım masraflarıyla alandan tasarruf sağlanırken içeriklerin de sürekli güncellenebilmesine imkan sağlıyor.

Saha Yönetim Sistemi, Saha Personeli Otomasyonu: Ekiplerin işlerini kolaylaştırmak, zaman ve işgücünden tasarruf etmek üzere planlanan sistem, Eyüp Belediyesi sınırları dahilinde yaşayan vatandaşlarla esnafın şikayet ve gereksinimlerine daha hızlı cevap verebilmesini sağlıyor.

Eyüp Belediyesi Çalışan Güvenliği ve Koordinasyonu: Eyüp Belediyesi sınırları içinde yer alan kamusal alanların temizliğini gerçekleştiren Fen İşleri personelinin saha otomasyonu ve güvenliği için sağlıklı takibin yapılabilmesini sağlıyor. Yaya saha çalışanları en uygun şekilde görevlendirilirken gezici araçlar ile de koordinasyon halinde görev atamaları yapılabiliyor.




İlgili etiketler : Avea, Akıllı Belediye, Eyüp Belediyesi,

Haber Sahibi

Avea
  • Eklenme Tarihi

    : 19 Kasım 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2012
  • Trafik

    : 2269

Diğer Avea Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Vatandaş Beyoğlu'nu Cepten Yönetecek

    Vatandaş Beyoğlu'nu Cepten Yönetecek

    Beyoğlu Belediyesi ve Turkcell, belediyecilik alanında yeni bir dönemi başlatıyor. Vatandaşın akıllı telefonla belediyeye ulaşabileceği, şikayetlerini belgeyle bildirebileceği yepyeni bir uy...
    25 Şubat 20122122 defa incelendi
  • Eyüp Park AVM Retrobüs Konseri Eyüp Park'ta

    Retrobüs Konseri Eyüp Park'ta

    Türk Pop Müziği'nin unutulmaz şarkılarını seslendiren Retrobüs grubu konseri Eyüp Park Alışveriş Merkezi'nde 60'ların, 70'lerin ve 80'lerin efsane sanatçıları Cem Karaca, Barış Manço, E...
    24 Ekim 20182022 defa incelendi
  • LG LG, CES 2013'te Kolay Kontrol Edilebilir Akıllı Ev Aletlerini Görücüye Çıkaracak

    LG, CES 2013'te Kolay Kontrol Edilebilir Akıllı Ev Aletlerini Gör

    LG ev aletleri tek tuşla dokunma ve akıllı kontrol sistemi ile dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor. LG Electronics, kullanım rahatlığı konusunda geliştirilmiş bağlanabilirlik özelliği taşı...
    9 Ocak 20131842 defa incelendi
  • Eyüp Park AVM Survivor Heyecanı Eyüp Park AVM'de

    Survivor Heyecanı Eyüp Park AVM'de

    Eyüp Park Alışveriş Merkezi'nde çocuklar için düzenlenecek "Survivor Yarışması" etkinliğinde çocuklar, hem gönüllerince eğlenecek, hemde sürpriz hediyeler kazanacak. 29 Ekim'de 12.00-18...
    26 Ekim 20204670 defa incelendi
  • Eyüp Park AVM Çocuklar İçin Survivor Heyecanı Eyüp Park'ta

    Çocuklar İçin Survivor Heyecanı Eyüp Park'ta

    Eyüp Park Avm'de Mini Survivor Heyecanı... Eyüp Park Alışveriş Merkezi'nde 17 Eylül Cumartesi günü çocuklar için düzenlenecek "Mini Survivor Yarışması" etkinliğinde çocuklar, hem gön...
    9 Eylül 2022582 defa incelendi