LG, CES 2013'te Kolay Kontrol Edilebilir Akıllı Ev Aletlerini Görücüye Çıkaracak

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1832 defa incelendi
  • Puan : star star 97 incelemede 1,85 puan almıştır.
LG ev aletleri tek tuşla dokunma ve akıllı kontrol sistemi ile dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor.

LG Electronics, kullanım rahatlığı konusunda geliştirilmiş bağlanabilirlik özelliği taşıyan akıllı ev aletleri serisini CES 2013’te tüketiciyle buluşturuyor. Basitçe akıllı telefona dokunarak, tüketiciler buzdolaplarını, çamaşır makinelerini, elektrik süpürgelerini ve hatta fırınlarını bile kontrol edebilecekleri gibi aynı zamanda dışarıdayken bile evlerindeki LG Akıllı Ev Sistemi’ni yine akıllı telefonlarından sesle de kumanda edebilecekler.   

“Bu yıl CES Fuarı’nda LG, ev aletleri konusundaki en gelişmiş ürünlerini sergileyecek” diyen LG Electronics Ev Aletleri CEO’su Seong-jin Jo sözlerine şöyle devam etti; “LG akıllı teknolojisini geliştirerek, kullanıcılara nerede olurlarsa olsunlar akıllı ev aletlerini dışarıdayken bile rahatça kontrol edebilecekleri bir kolaylık sunuyor.”  

Akıllı Buzdolabı
Akıllı sistemin ilk göze çarpan ürünü, buzdolabını tamamen bir yemek yönetim sistemine çeviren bir özellik olan Smart Manager (Akıllı Yönetici). Tüketiciler, LCD panel ve akıllı telefonlarından buzdolabının kapısını açmadan içinde ne olduğunu görebiliyorlar. Kullanıcılar aynı zamanda, dolaptaki gıdaların son tüketim tarihlerine ulaşırken Smart Manager sayesinde dolapta yer alan malzemelerle hangi yemeklerin pişirilebileceğini öğrenebiliyorlar.  

Smart Access (Akıllı Erişim) sistemi ise buzdolabının LCD panelinden online market alışveriş sağlayan bir özellik. Ayrıca, malzemeler azaldığında otomatik olarak satın alınabiliyor. Smart Access kullanıcıya zaman tasarrufu sağlayarak marketten alışveriş yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Diğer yandan, LG Akıllı Buzdolabı otomatik olarak akıllı enerji tasarrufu sağlayarak sıcaklık ayarını da aynı zamanda düzenleyebiliyor. Ayrıca buzdolabının ekranı üzerinde kişinin favori TV programlarını yakalaması ve Akıllı Paylaşım sayesinde kullanıcıların fotoğraf, müzik, film ve takvim gibi öğeleri indirmeleri ve hatta buzdolabı veya başka bir LG akıllı cihazdan hava raporunu kontrol etmeleri bile mümkün.

Wi-Fi/NFC etiketli Akıllı Çamaşır Makinesi
LG Akıllı Çamaşır Makinesi, Wi-Fi ve NFC etiketleme sayesinde kullanıcıyı yeni yıkama programı yüklemeleriyle ilgili teknik özellikler konusunda uyarıyor; durulama ve bebeğin çamaşırlarının sterilize edilmesi konusunda da kullanıcıyı bilgilendiriyor. Bu akıllı çamaşır makinesinin üstün bilgileri kullanıcıya akıllı telefon aracılığıyla da vermesi mümkün. Diğer yandan, sesle de kumanda edilerek programları düzenlenebilirken, TV’den de çalıştırılıp durdurulabiliyor.    

Akıllı Hom-Bot: Elektrik süpürgesinin de ötesinde
Wi-Fi bağlantısı ve akıllı telefon sayesinde, kullanıcılar evlerinin ne zaman temizlemesini istiyorlarsa, o zaman dilimine Hom-Bot’u kurabiliyorlar. Gelişmiş özellikleri ile Hom-Bot, aynı zamanda yine akıllı telefon ekranı ile, üzerinde bulunan kamerasından izlenebiliyor ve LG Smart TV ile de kumanda edilebiliyor.   

Akıllı Fırın
Yemekleri akıllıca pişirebilmek için tasarlanan Akıllı Fırın, Akıllı erişim ile geliştirilmiş olup kullanıcılar Wi-Fi üzerinden fırınlarının durumunu ve yemek tariflerini, pişirme şeklini de öğrenebiliyorlar. Diğer yandan, Wi-Fi olmadan, NFC ile belirli bir tarif için akıllı fırını programlamanın yanı sıra akıllı telefon sayesinde de problemi teşhis etme olanağı tanıyor. Diğer akıllı ev aletlerinde de olduğu gibi, bu akıllı fırın da LG Smart TV ve akıllı telefon aracılığı ile de sesle kumanda edilebiliyor.




İlgili etiketler : Lg, Ces 2013, Akıllı Ev Sistemi, Akıllı Buzdolabı, Akıllı Çamaşır Makinesi, Akıllı Fırın, Akıllı Hom-bot,

Haber Sahibi

LG
  • Eklenme Tarihi

    : 9 Ocak 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2013
  • Trafik

    : 1832

Diğer LG Haberleri

Benzer Haberler