Visa PosPara Uygulaması Tüketiciye Hadise ile Merhaba Dedi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2800 defa incelendi
  • Puan : star star star 26 incelemede 3,23 puan almıştır.
Visa Europe’un 2011 yılında pilot uygulamalarını başlattığı POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti 3 Nisan’dan itibaren Türkiye genelinde başladı.

Uygulama ile ilk etapta Türkiye genelinde 67 ildeki 1200’ü aşkın CarrefourSA, Kiler, Real, DiaSA ve D&R’larda 10 TL’lik alışveriş yapan banka kartı (Visa Electron) sahipleri, 100 TL’ye kadar olan nakit ihtiyaçlarını bu mağazaların kasalarından karşılayabilecekler. Türkiye’de 82 milyon adet banka kartı ve 2 milyon satış noktası bulunuyor. ATM’lerin sayısı ise 32.000. Satış noktaları sayısı ATM’lerin neredeyse 63 katı.

Nisan sonunda 1.600 noktaya ulaşacak bu mağaza zincirlerinde Visa Electron banka kartı ile POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti 2012 yılı sonu itibarı ile 1.800 satış noktasında hayata geçmiş olacak.

Banka kartları ile ATM’lerden yılda156 milyar TL para çekildiğine dikkat çeken Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman; 'Nakit olarak hâlihazırda harcanan bu tutarın önemli bir bölümünün ATM’den çekilip alışverişlerde nakit olarak harcanması yerine banka kartlarıyla doğrudan POS’ta harcanması asıl hedefimiz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde 50 milyar TL’nin ATM’den POS’a yönelebileceğini öngörüyoruz' şeklinde konuştu.

Gençler çok çabuk benimseyecek
POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti başlamadan İstanbul, Ankara ve İzmir’de; 18 - 45 yaş arası kadın ve erkekler, üniversite öğrencileri, iş sahipleri ve çalışanlar ile ev kadınlarının katıldığı araştırmaya katılanların %90’ı hizmeti son derece olumlu karşılarken, %58’i bu hizmeti kullanacağını belirtiyor.

Araştırmaya katılanların %56’sı yakında ATM olmadığında %45’i acelesi olduğunda, %33’ü elindeki nakdi muhafaza etmek istediğinde ve %26’sı da anlık nakde ihtiyaç duyduğunda POS’tan alışveriş ve para çekme hizmetini tercih edeceklerini belirtiyorlar.

Öğrencilerin %80’i POS’tan alışveriş ve para çekme hizmetini kullanacaklarını söyleyerek, bu hizmete en yakın grup olarak öne çıkıyor. Gençlerin banka kartlarını alışverişlerde kullanma gerekçelerinden en önemlileri kayıp çalıntı durumunda banka kartlarının nakde oranla çok daha güvenli olması. Bu noktada güvenlik sağlaması nedeniyle hizmet öğrencilerin gözünde öne çıkan bir değer oluyor. POS’tan alışveriş ve para çekme, alışveriş işlemlerini çoğaltmanın yanı sıra, sahtecilik olaylarını minimize edip, hem tüketici hem de iş yeri için güvenliği yükseltiyor. Tüketiciler, POS’tan alışveriş ve para çekmeyi katma değerli bir hizmet olarak görüyor.

Uygulama Tüketiciye Hadise ile Merhaba Dedi
Visa Europe, 20 yılı aşkın süredir ABD ve İngiltere başta olmak üzere 37 ülkede tüketicilerine sunduğu POS’tan alışveriş ve para çekme hizmetini, şarkıları ve tarzıyla son dönemin trend yaratan sanatçısı Hadise ile tanıttı. Hadise, Visa’nın POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti PosPara’yı tanıtmak ve sunduğu avantajları anlatmak üzere, 3 Nisan Salı günü Marmara Forum CarrefourSA kasasında Visa Electron banka kartı sahibi hayranları ile bir araya geldi.

Hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Hadise, Visa Electron banka kartı ile alışveriş yaptı ve kasadaki POS’tan nakit para çekti. Daha sonra Visa Electron banka kartı sahibi hayranlarına POS’tan alışveriş ve nakit çekme hizmetini detaylı olarak anlatan Hadise, banka kartı ile alışveriş yapan Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman için 50 TL tutarında POS’tan nakit çekim gerçekleştirdi.

Issız ATM’lere Son
Hadise, uygulama hakkında şunları söyledi; 'Belçika’da da pek çok noktada geçerli olan POS’tan alışveriş ve para çekme hizmetini ben de sık sık kullanıyorum. Akşam geç saatlerde yakında bulunan bir markete girip ufak tefek alışveriş yaptıktan sonra, kasa görevlisine banka kartımla nakit çekmek istediğimi söylüyorum. Ardından POS’tan kartımı geçirdiklerinde şifremi giriyor ve paramı cüzdanıma koyup güvenli bir şekilde yoluma devam ediyorum. Bu hizmetin Türkiye’ye de gelmesine çok sevindim' dedi.

Rakamlar
Türkiye’de 82 milyon  adet banka kartı ve 2 milyon satış noktası bulunuyor. ATM’lerin sayısı ise 32.000. Satış noktaları sayısı ATM’lerin neredeyse 63 katı.

Visa Europe’un 2011 yılında pilot uygulamalarını başlattığı POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti 3 Nisan’dan itibaren Türkiye genelinde yaygınlaşıyor.

3 Nisan itibarıyla Visa Electron banka kartı sahipleri, Türkiye genelinde 67 ilde bulunan CarrefourSA, Kiler, Real, DiaSA  ve D&R mağaza zincirlerine ait 1.200’den fazla noktada banka kartları ile 10 TL tutarında alışveriş yaparak, 100 TL’ye kadar  POS’tan nakit para çekebilecekler.

Nisan sonunda 1.600 noktaya ulaşacak bu mağaza zincirlerinde Visa Electron banka kartı ile POS’tan alışveriş ve para çekme hizmetinin kamuoyunda yaygın bir şekilde kullanması amacıyla, son dönemin sevilen sanatçısı Hadise ile bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

Bu etkinlikle, Visa Electron banka kartı ile POS’tan alışveriş ve para çekme hizmetinin kullanım alanlarının ve faydalarının anlatılarak, Visa’nın hayatın akışına uygun çözümler üretme misyonun en net şekilde anlatılması amaçlanıyor.

Visa, “Hayatın hızlı akışı için Visa” vizyonu çerçevesinde Visa Electron banka kartı sahiplerine, günlük hayatlarının akışına uygun çözümler üretirken, onlara paralarını daha rahat kontrol altında tutmaları için yardımcı da olmayı hedefler.

Avrupa genelinde banka kartlarının alışverişlerde kullanım oranı %65, Türkiye’de ise %5 seviyesinde bulunuyor.

Visa lider sorumluluğu anlayışıyla, Avrupa’daki bazı pazarlarda olduğu gibi Türkiye’de de alışverişlerde banka ve kredi kartı kullanımında bir denge kurmayı hedefliyor.

Uygulama Nasıl Çalışıyor
Kasada alışverişinizin ödemesini yaparken Kasa yetkilisine Visa Electron banka kartınızdan para çekmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacak.

Kasa yetkilisi, Visa Electron banka kartınızı POS cihazından geçirecek ve şifrenizi girmenizi isteyecek.

POS cihazından çıkan slipte hem toplam alışveriş tutarınızı, hem de çektiğiniz nakit tutarını görebileceksiniz.

Onay süreci tamamlandığında kasa yetkilisi size alışveriş fişiniz ile birlikte talep ettiğiniz nakit tutarını teslim edecek.

Bu özellik ile örneğin 50 TLlik bir alışveriş yaptınız; 20 TL’lık bir nakitte çekmek mümkün olabilecek.

Böylelikle sisteme dahil olan işyerlerinde, Visa Electron banka kartlarıyla, minimum 10 TL, maksimum 100 TL çekilebilmesi mümkün olacak.  Bu işlem için yapılması gereken minimum alışveriş miktarı ise 10 TL olarak belirlendi.

Dünyada Durum
ABD, İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 37 ülkede oldukça yaygın olan bu hizmet, uygulamaya girdiği ülkelerde gözle görülür şekilde trend belirleyici oluyor.

2007 yılında Meksika’da Wal-Mart, Visa kart sahiplerine POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti sunmaya başladı. 2 yıl gibi kısa bir sürede yani 2009 yılında 13% penetrasyona, yani 12 milyon işlem sayısına ulaşıldı.

POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti İngiltere’de 1990 yılında hayata geçti. Günümüzde 8 milyon sürekli kullanıcısı bulunuyor. Yılda 260 milyon adet POS’tan alışveriş ve para çekme işlemi gerçekleştiriyor ve market alışverişi pazarının %12’si POS’tan alışveriş ve para çekme ile ilintili. Tesco, Sainsbury, ASDA, Morrison, Waitrose gibi süpermarket zincirlerinde ve Marks&Spencer gibi bazı çok katlı mağazalar ve pub’larda POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti sunuluyor.

Türkiye’de 82 milyon (Visa Electron adedi: yaklaşık 50 milyon) adet banka kartı ve 2 milyon satış noktası bulunuyor. ATM’lerin sayısı ise 32.000. Satış noktaları sayısı ATM’lerin neredeyse 63 katı.

Tüketicilere Faydalar
• Tüketicilere günlük hayatta önemli bir kolaylık sunan bu sistem ile kart sahipleri ATMye gitmeden alışveriş sırasında nakit çekme imkânına kavuşuyor.

İşyerlerine Faydalar
• Araştırmalar uygulamanın perakendecilere de önemli faydalar sağlayacağını ortaya koyuyor: Tüketicilerin %70’i, bu hizmeti sunan marketleri daha yenilikçi ve müşteri odaklı algılayacaklarını belirttiler.

Tüketicilerin %45’i bu hizmet sunulsaydı, her zamanki marketlerinde daha çok harcama yapacaklarını ifade ettiler.

Yine tüketicilerin %40’ı bu hizmet sunulsaydı her zamanki marketlerinden daha sık alışveriş yapacaklarını ifade ettiler

• Bu hizmet, alışveriş işlemlerini çoğaltmanın yanı sıra, nakit bulundurma maliyetlerini (sahtecilik, güvenlik, para sayma, vb) azaltarak da üye işyerlerine daha fazla iş fırsatı yaratabilecek.

• Tüketiciler, bu hizmeti katma değerli bir hizmet olarak algılıyor, hizmeti sunan üye işyerlerini ise yenilikçi olarak tanımlıyorlar. Dolayısıyla tüketicilerin üye işyerine olan bağlılıkları artıyor.

Banka Kartları ve Alışverişte Kullanımı
Türkiye pazarındaki Visa Electron markalı banka kartı sayısı 50 milyon oldu.

2011 yılında Visa Electron ile yapılan alışveriş hacmi bir önceki yıla oranla %55 artarak, 8 milyar lira seviyesine ulaştı.

Her 7 Visa alışveriş işleminden 1’i Visa Electron ile yapıldı.

Bugün artık banka kartları pazarın yönünü tayin eden unsurlar arasında yer alıyor ve geleceğin şekillenmesinde önemli rol oynuyor. Büyümemize artan oranda katkı sağlıyor. Önceki yıllarda büyümemizin büyük bir bölümü tüketici kredi kartlarından gelirdi. Bugün banka kartlarının alışveriş harcamalarındaki payı %10’lara ulaştı.

Banka kartları ile ATM’lerden yılda156 milyar TL para çekiliyor.

Nakit olarak hâlihazırda harcanan bu tutarın önemli bir bölümünün ATM’den çekilip alışverişlerde nakit olarak harcanması yerine banka kartlarıyla doğrudan POS’ta harcanması asıl hedefimiz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde 50 milyar TL’nin ATM’den POS’a yönelebileceğini öngörüyoruz.




İlgili etiketler : Visa, Atm, Banka Kartı, Pos, Alışveriş, Hadise, Visa Pos Uygulaması, Visa Pos Para,

Haber Sahibi

Visa
  • Eklenme Tarihi

    : 4 Nisan 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2800

Diğer Visa Haberleri

Benzer Haberler

  • Visa Visa Electron Banka Kartlarıyla İnternette Güvenli Alışveriş Başladı

    Visa Electron Banka Kartlarıyla İnternette Güvenli Alışveriş Başl

    İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde “tam güvenlik” sağlayan Verified by Visa platformu artık Visa Electron banka kartlarıyla da internet üzerinden güvenli alışveriş yapma imkanı sunuyo...
    9 Nisan 20114566 defa incelendi
  • Visa Visa Electron Banka Kartlarında Yeni Bir Dönem

    Visa Electron Banka Kartlarında Yeni Bir Dönem

    Visa Europe, Visa Electron banka kartlarına ilişkin beş yıllık vizyonunu ve hedefini açıkladı. Bu vizyon çerçevesinde tüm Visa Electron banka kartlarına POS’tan alışveriş ve para çekme ö...
    23 Eylül 20112867 defa incelendi
  • Yapı Kredi Bankası Avrupa'nın En Yenilikçi Digital Bankası Yapı Kredi

    Avrupa'nın En Yenilikçi Digital Bankası Yapı Kredi

    Yapı Kredi Global Finance Ödülleri 2017’de 5 büyük ödül  birden alarak “Avrupa’nın En İnovatif Dijital Bankası”, “Avrupa’nın En İyi Entegre Kurumsal Bankası”, “Avrupa’nın En İyi Kurumsa...
    24 Temmuz 20171534 defa incelendi
  • Ziraat Bankkart Ziraat Bankasından Bir İlk;  Kazandıran Bankkart

    Ziraat Bankasından Bir İlk; Kazandıran Bankkart

    Ziraat'ten Bir İlk! Harcadıkça da biriktirdikçe'den Nakit Kazandıran Tek Banka Kartı: Kazandıran Bankkart Kazandıran Bankkart ile alışveriş yapın kazanın, Kazandıran Hesap’ta biriktirin da...
    1 Ağustos 20133934 defa incelendi
  • Alışveriş Rehberi İstanbul Shopping Fest 2011 Yüzde 21 Canlılık Getirdi

    İstanbul Shopping Fest 2011 Yüzde 21 Canlılık Getirdi

    Bankalararası Kart Merkezi, 18 Mart Cuma günü başlayan İstanbul Shopping Fest'in ilk haftasına ait kredi ve banka kartı kullanım verilerini açıkladı! BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal: Bank...
    26 Mart 20113295 defa incelendi