Visa Europe Türkiye, Avrupa’nın Üçüncü Büyük Pazarı Oldu

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1597 defa incelendi
  • Puan : star star star 16 incelemede 3,19 puan almıştır.
Visa Europe Türkiye, tüketicilere sunduğu ödeme çözümleri ve teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımıyla 2012 yılında İngiltere ve Fransa’nın ardından toplam kullanımda Avrupa’nın üçüncü büyük pazarı oldu.

 Visa Europe’un 2012 yılı değerlendirme toplantısı, Visa Europe CEO’su Peter Ayliffe ile Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman’ın katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

Visa Europe CEO’su Peter Ayliffe, Avrupa’daki ekonomik dalgalanmalara rağmen 2012 yılında Visa Europe’un büyümesini sürdürdüğünü ve Visa kartlarıyla gerçekleşen alışveriş hacminin %7.9 artış kaydederek 1.3 trilyon Euro’ya ulaştığını açıkladı. Avrupa’da Visa kart harcamalarının yaklaşık %80'ini oluşturan banka kartlarının alışveriş hacminin ilk defa 1 trilyon Euro eşiğini aştığını belirten Ayliffe 'Banka kartları 2012 yılında da hızlı büyümesini sürdürürken e-ticaret, Visa sistemleri üzerinden geçen alışveriş hacminde %20’lik paya ulaşarak en hızlı büyüyen iş alanımız oldu. Pazar olgunlaştıkça bu büyüme de devam edecek' dedi.

Mobil cihazların çok hızlı benimsendiğine de dikkat çeken Ayliffe '2013'teki önceliğimiz tüketicilere hızlı ve güvenli mobil ödeme çözümleri sunmak. Son altı yılda, ticareti desteklemek ve yeni ödeme teknolojilerine zemin hazırlamak için Avrupa'nın ödemeler altyapısına önemli yatırımlar yaptık. 2012 yılında Avrupa’da temassız işlemler dörde katlandı. 2013 yılında da bu büyüme oranının tekrar edeceğini öngörüyoruz. Mobil temassız ödemeleri ise 2013 yılında tüketicilerle buluşturduk ve V.me dijital cüzdan uygulamamızı ilk kez bu yıl geniş ölçekte yaygınlaştıracağız. 2020 yılına geldiğimizde Avrupalı tüketicilerin üçte birinin V.me dijital cüzdan kullanacağını öngörüyoruz' dedi. Tüketicilerin ve üye işyerlerinin güvenli ve sürekliliği olan teknolojiler geliştirme konusunda Visa'ya güvendiklerini belirten Ayliffe, 'Visa, yenilikçilik anlayışı ve güçlü altyapısıyla Avrupa'da ödeme teknolojilerinin öncüsü olmayı sürdürecek' diye konuştu.

Visa Europe’un 2012 yılında Türkiye kart pazarında güçlü büyümesine devam ettiğini vurgulayan Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman ise yılsonu itibarıyla Visa markalı kart sayısının 83 milyonu aştığını, bu kartlarla yapılan alışveriş hacminin ise %21 büyüme gerçekleştirerek 179 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Ülman, 'Türkiye ekonomisi 2012’de dünya genelinde başarılı bir performans sergileyerek, yılı güçlü bir şekilde tamamladı. Visa Europe Türkiye olarak biz de İngiltere ve Fransa’nın ardından toplam kullanımda Avrupa’nın üçüncü büyük pazarı olduk. Ülkemizin her alanda olduğu gibi ödeme sistemleri sektöründe de yıldızı parlamaya devam ediyor ve bu tablo bize gurur veriyor' dedi.

2012’nin yıldızı ticari kartlar ve e-ticaret oldu
Ticari kartlar ve e-ticaretin Visa Europe Türkiye’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği büyümede önemli rol oynadığını ifade eden Ülman, '2012 yılında ticari kart adetleri ortalamanın 5 katı oranında büyüdü. Bu kartlarla gerçekleştirilen alışveriş hacmi %54 artış göstererek 19 milyar TL’ye ulaştı. Böylelikle Visa markalı ticari kartların Visa’nın toplam büyümesindeki payı %11’e ulaştı' şeklinde konuştu. Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de artık e-ticaretin Visa Europe alışveriş hacminde önemli yer tutmaya başladığını ve 2012 yılında Visa e-ticaret hacminin 16 milyar TL’ye ulaşarak büyümeyi desteklediğini belirten Ülman, 'Bu yıl e-ticaretin toplam alışverişlerdeki payı %9’a yükseldi. Bu da Visa kartlarıyla gerçekleşen harcamaların %9’unun artık fiziksel olarak mağazada değil, internette gerçekleştiğini ortaya koyuyor' dedi.

Temassız ödemeler 3 kat arttı
2012 Aralık sonu itibariyle Türkiye’deki Visa payWave kartları 5.2 milyon adede ulaşırken, temassız terminal sayısı 61 bin oldu. Bu rakamlar ile Avrupa’daki temassız kartların %10’unun ve temassız terminallerin %11’inin ülkemizde bulunduğunun altını çizen Visa Europe Türkiye Üye İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Merve Tezel, 'Bu oranlar temassız kartların ülkemizdeki yaygınlaşmasını görmek açısından önemli. 2012’de yapılan temassız harcamalar bir önceki yıla oranla 3 kat arttı' dedi.

Türkiye’de mobil ödemeler alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Tezel, 'Türkiye’deki 7 üye bankamızla, tüm operatörleri kapsayan, toplam 8 adet mobil ödeme projemiz bulunuyor. Bunların içinde hayata geçirdiğimiz projeler olduğu gibi, devam eden çalışmalarımız da bulunuyor' diye konuştu.

2012’de Türkiye’de her 5.5 TL’nin 1 TL’si Visa kartlarıyla harcandı
2012 yılını pazar lideri olarak kapattıklarını kaydeden Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, '2012 yılında Türkiye’de nakitle yapılanlar da dahil tüm tüketim harcamalarının %18’i Visa markalı kartlarla gerçekleştirildi. Pazar lideri sorumluluğumuz içerisinde önümüzdeki yıllarda da yapacağımız yatırım ve çalışmalarla pazarı geliştirerek nakitten pay almaya devam edeceğiz' dedi. 



İlgili etiketler : Visa, Visa Europe, Visa Kart,

Haber Sahibi

Visa
  • Eklenme Tarihi

    : 17 Mart 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2013
  • Trafik

    : 1597

Diğer Visa Haberleri

Benzer Haberler

  • Visa Visa Kart iPad Çekiliş Sonuçları

    Visa Kart iPad Çekiliş Sonuçları

    1 Nisan - 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında Visa Kartı ile her 10 TL değerindeki temassız alışveriş yapanlara arasında yapılan çekiliş sonuçunda 250 kişiye Apple iPad 3G (16 GB Wi-Fi)&...
    1 Temmuz 201112823 defa incelendi
  • Visa Visa Electron Banka Kartlarında Yeni Bir Dönem

    Visa Electron Banka Kartlarında Yeni Bir Dönem

    Visa Europe, Visa Electron banka kartlarına ilişkin beş yıllık vizyonunu ve hedefini açıkladı. Bu vizyon çerçevesinde tüm Visa Electron banka kartlarına POS’tan alışveriş ve para çekme ö...
    23 Eylül 20112876 defa incelendi
  • Visa Visa PosPara Uygulaması Tüketiciye Hadise ile Merhaba Dedi

    Visa PosPara Uygulaması Tüketiciye Hadise ile Merhaba Dedi

    Visa Europe’un 2011 yılında pilot uygulamalarını başlattığı POS’tan alışveriş ve para çekme hizmeti 3 Nisan’dan itibaren Türkiye genelinde başladı. Uygulama ile ilk etapta Türkiye g...
    4 Nisan 20122807 defa incelendi
  • Yapı Kredi Bankası Yapı Kredi iCarte Visa Europe Sistemleri ve Hizmetlerinin En Yenilikçi Uygulaması Ödülünü Kazandı

    Yapı Kredi iCarte Visa Europe Sistemleri ve Hizmetlerinin En Yeni

    Yapı Kredi, iPhone kullanıcılarına temassız mobil ödeme yapma imkanı sunan ve Avrupa’da bir ilk olma özelliği taşıyan çözümü iCarte ile “Visa Europe Sistemleri ve Hizmetlerinin En Yenilikçi ...
    14 Nisan 20113153 defa incelendi
  • Visa Visa Electron Banka Kartlarıyla İnternette Güvenli Alışveriş Başladı

    Visa Electron Banka Kartlarıyla İnternette Güvenli Alışveriş Başl

    İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde “tam güvenlik” sağlayan Verified by Visa platformu artık Visa Electron banka kartlarıyla da internet üzerinden güvenli alışveriş yapma imkanı sunuyo...
    9 Nisan 20114575 defa incelendi