Avrupa'nın En Yenilikçi Digital Bankası Yapı Kredi

  • 7 yıl önce eklendi
  • 1543 defa incelendi
  • Puan : star star 27 incelemede 2,41 puan almıştır.
Yapı Kredi Global Finance Ödülleri 2017’de 5 büyük ödül  birden alarak “Avrupa’nın En İnovatif Dijital Bankası”, “Avrupa’nın En İyi Entegre Kurumsal Bankası”, “Avrupa’nın En İyi Kurumsal Site Tasarımı”,  “Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası” ve“Türkiye’nin En İyi Kurumsal Dijital Bankası” seçildi.   

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, dünyanın en saygın yayınlarından Global Finance tarafından 5 büyük ödüle layık görülmesinden büyük gurur duyduklarını söyledi. Açıkalın, “Türkiye’nin dijital bankası olarak, Avrupa’da da başarılarımızın teyit edilmiş olması hem bizler için hem ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı. Yapı Kredi olarak, bankacılıkta yeni bir devrim başlattık. Dijitalleşmenin öncüsü olarak önümüzdeki dönemde de sektörümüze ilkler kazandırmaya ve müşterilerimize hayatı kolaylaştıran teknolojiler sunmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızla dünyaya örnek, ülkemize de gurur kaynağı olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yatırımların yüzde 70’i teknolojiye yapılıyor
Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak toplam yatırımlar içinde teknolojinin payını sürekli artırdıklarını belirten Açıkalın, şu bilgileri verdi:“Devrim niteliğindeki yeni ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize benzersiz bir bankacılık deneyimi yaşatıyoruz. Son beş yılda teknoloji yatırımlarının toplam yatırımlarımız içerisindeki payı yüzde 71 seviyesine çıktı.

Tüm bu yatırımlarımız neticesinde de dijital bankacılıkta müşteri tabanımızı ve dijital içerisinde mobil müşteri penetrasyon oranımızıciddi oranda artırmış durumdayız. Dijital bankacılık müşterilerimiz son 1 yılda yüzde 34, mobil bankacılık müşterilerimiz ise yüzde 60 oranında büyüdü. Ayrıca mobil bankacılık kullanım oranımız Haziran 2017 itibarıyla yüzde 80’e ulaştı. Yani, her 5 dijital müşterimizden 4’ü mobil bankacılık müşterisi haline geldi. Nakit dışı işlemlerde ise dijital bankacılık kanallarımızın kullanım oranı Haziran 2017 itibarıyla yüzde 94’e ulaştı.”

Yapı Kredi Mobil’e Göz-ID ile giriş özelliği ile Avrupa’da bir ilki gerçekleştiren Yapı Kredi, en iyi hizmet kalitesi, yeni müşteri kazanımı, geniş ürün yelpazesi,  internet ve mobil bankacılık uygulamalarının kolay kullanımı, tasarım ve fonksiyonalite, dijital çalışmalardan elde edilen fayda hakkında somut kanıtlar gibi kriterler göz önüne alınarak bu ödülleri almaya hak kazandı.


İlgili etiketler : Yapı Kredi, Başarı, Ödül, En İyi Dijital Banka, Banka,

Haber Sahibi

Yapı Kredi Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 24 Temmuz 2017
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2017
  • Trafik

    : 1543

Diğer Yapı Kredi Bankası Haberleri

Benzer Haberler