Turkcell Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolijisini Denedi!

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1505 defa incelendi
  • Puan : star star star star 24 incelemede 4,17 puan almıştır.
Turkcell şebekesi, dünyada ilk kez gerçekleştirilen “Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolojisi” (Three Carrier) testine ev sahipliği yaptı. Üç taşıyıcı ile desteklenen veri indirme altyapısı, Ericsson şebeke ekipmanları ve Snapdragon 800 işlemcili Qualcomm cihazları ile Turkcell Kartal Plaza’da başarıyla denendi ve 3G’de 63 Mbps hıza ulaşıldı. Bunun yanında ‘Çift Taşıyıcı’ teknolojisi ile de 11,5 Mbps’e varan veri yükleme hızı denendi ve bu test de başarıyla gerçekleşti. Şu anda Turkcell 3G şebekesi, çift taşıyıcı teknolojisi ile 43,2 Mbps’e varan veri indirme ve tek taşıyıcı ile 5,76 Mbps’e varan veri yükleme hızına sahiptir.

İletişim devi Ericsson, 63 Mbps’e varan hızlara imkân veren “Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolojisini (Three Carrier) ilk kez Turkcell 3G şebekesinde denedi. Böylece Turkcell, dünyada üç taşıyıcı özelliğini şebekesinde deneyimleyen ilk operatör oldu. Teknoloji dünyası açısından uluslararası önem taşıyan, 3C-HSDPA (Üç Taşıyıcı ile veri indirme) ve DC-HSUPA (Çift Taşıyıcı ile veri yükleme) laboratuvar testleri başarıyla sonuçlandı.

Ericsson, Qualcomm ve Turkcell iş birliği ile gerçekleştirilen testlerde, veri indirme hızında yüzde 50 ve veri yükleme hızında da yüzde 100 artış gözlemlendi. Üç Taşıyıcı ile 63 Mbps’lik indirme hızına erişildi. Çift Taşıyıcı teknolojisi ile de 11,19  Mbps veri yükleme hızı elde edildi. Mevcut durumda Turkcell şebekesinde, çift taşıyıcı teknolojisi ile 43,2 Mbps’e varan veri indirme ve tek taşıyıcı ile 5,76 Mbps’e varan veri yükleme hızları sunuluyor.

Bülent Elönü: Teknoloji dünyasının gözleri İstanbul’a çevrildi.
Turkcell Kartal Plaza’da gerçekleştirilen testin ardından bir değerlendirme yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü şunları söyledi:

“Turkcell olarak, en yeni teknolojileri müşterilerimize en hızlı şekilde sunmak ve müşteri deneyimini mükemmelleştirmek için teknolojik gelişim süreçlerini yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda mevcut çift taşıyıcı teknolojisinin bir sonraki adımı olan, üç taşıyıcılı internet teknolojisiyle ilgili üretici planlarını uzun zamandır izliyoruz. Teknolojik iş birliği içerisinde olduğumuz Ericsson ve Qualcomm ile daha önce pek çok önemli inovasyonu başarıyla hayata geçirdik. Bu başarılı iş birlikleri, Turkcell şebekesinde bugün dünyada bir ilke imza atılmasını sağladı. Son kullanıcıya yönelik zenginleştirilmiş servisler açısından büyük önem taşıyan bu testlerle teknoloji dünyasının gözleri İstanbul’a çevrildi. Geleceğin teknolojisini ilk kez denemek için Turkcell şebekesinin tercih edilmesi bizi mutlu etti.”

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem:
“Son yıllarda Telekom dünyasında paradigma değişimi yaşıyoruz. Bu bağlamda aplikasyon kapsaması ve son kullanıcı deneyimini arttırmak bizlerin odak noktası haline geldi. Avrupa'nın lider operatörlerinden Turkcell ve sektörünün öncüsü Qualcomm'un işbirliği ile dünyada ilk kez 3 Taşıyıcı ile veri indirme ve ayrıca 2 taşıyıcı ile veri yükleme teknolojilerini test ettik. Turkcell abonelerini diledikleri mobil uygulamalara daha rahat ulaştıracak bu teknoloji sayesinde, mobile genişbant son kullanıcı deneyimini zirveye taşınmış oldu.”

Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan:
"Qualcomm olarak genişbant  mobil internet deneyimini en ileri noktalara taşımak için hızla çalışıyoruz. 3G ağlar üzerinde 3C-HSPA+ ve DC-HSUPA teknolojilerini hayata geçirerek akıllı cihazlarda yüksek hızda internet tecrübesi sunmak bu yaklaşımın en somut örneklerinden biridir. Tüketicilere daha zengin bir mobil deneyim vermenin formülünün  inovasyonda sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu düşünüyor ve çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz.”

Üç Taşıyıcılı Internet Teknolojisi (Three Carrier) nedir?
Üç Taşıyıcı teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcıdaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanır. Sağladığı hız artışı, servis alınan baz istasyonuna olan uzaklıktan bağımsız olarak tüm aboneler için geçerlidir. Üç Taşıyıcı sayesinde web sayfalarının açılış hızı, online oyun uygulamalarındaki tepki süreleri gibi ölçütlerde önemli ölçüde iyileşme sağlanır. 63 Mbps hıza ulaşan aboneler, 700 MB’lık bir filmi yalnızca 1 dakika 29 saniyede indirebilirler.

Veri indirme teknolojilerindeki gelişim ne işe yarıyor?

Dosya

GPRS

(80 kbps)

EDGE

(300 kbps)*

W-CDMA

(384 kbps)

HSDPA

7.2 Mbps

HSPA+

(21 Mbps’ye kadar)

HSPA+Dual Carrier

(42 Mbps’ye kadar)

HSPA+ Three Carrier(63 Mbps’ye kadar)

Film

(700 MB)

19 sa 26 dk

5 saat 11 dk

4 sa 3 dk

13 dakika

4 dk 26 sn

 

2 dk 13 sn

1 dk 29sn

20 dakikalık video

(150 MB)

250 dakika

67 dakika

52 dakika

166 saniye

58 saniye

28 sn

19 sn

Sunum

(5 MB)

8 dakika

133 saniye

104 saniye

5,5 saniye

2 saniye

0,95 sn

0,63 sn

Fotograf

(2 MB)

3 dakika

53 saniye

41 saniye

2,3 saniye

0,6 saniye

 

0,3 saniye

0,2 sn

Veri yükleme teknolojilerindeki gelişim ne işe yarıyor?

UL – “Data Gönderme” Hız Karşılaştırma Tablosu:

Dosya Boyutu

GPRS

(80 kbps)

EDGE (UL)

(240 kbps)

W-CDMA

(384 kbps)

HSUPA

(5,76 Mbps’e kadar)

DC-HSUPA

(11.5 Mbps’ye kadar)

2 dakikalık video(15 MB)

25 dk

8 dk 20 sn

5 dk 13 sn

20,8 sn

10,4 sn

Sunum(5 MB)

8 dk 20 sn

2 dk 47 sn

1 dk 45 sn

6,9  sn

3,5 sn

Fotograf

(2 MB)

3 dk 20 sn

1 dk 7 sn

41,7 sn

2,8 sn

1,4 sn





İlgili etiketler : Turkcell, 3g, İnternet, Test, 3g Testi,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Temmuz 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2014
  • Trafik

    : 1505

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell 5G Testinde Rekor Hıza Ulaştı

    Turkcell 5G Testinde Rekor Hıza Ulaştı

    Turkcell, Türkiye’de gerçek 5G ekipmanlarıyla gerçekleştirilen ilk testte 24,7 Gbps rekor hıza ulaştı... 5G’de yerli teknolojiler geliştirebilmek amacıyla çalışmalarına devam eden Turkcell,...
    12 Ocak 20171264 defa incelendi
  • Avea Avea, Ericsson'un Test Konusundaki Uzmanlığını Türkiye'ye Getiriyor

    Avea, Ericsson'un Test Konusundaki Uzmanlığını Türkiye'ye Getiriy

    Avea, dünya teknoloji devi Ericsson ile Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan stratejik ortaklık gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu stratejik ortaklık ile Avea, Ericsson'un test konusund...
    29 Kasım 20112509 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell ve Superonline Yeni Nesil İnternete Hazır

    Turkcell ve Superonline Yeni Nesil İnternete Hazır

    Türkiye'de, "yeni nesil internet”" olarak anılan IPv6 teknolojisine geçiş için hazırlıklarını tamamlayan ilk iki şirket Turkcell ve Superonline oldu. Avrupa, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde ...
    28 Mart 20114318 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone Süper İnternet

    Vodafone Süper İnternet

    Vodafone’dan Süper Yeni Yıl Hediyesi: “Süper İnternet” ile herkes, her yerde, kolayca internete girecek! Dünya mobil iletişim lideri Vodafone yine bir ilki gerçekleştirerek herkesin, her y...
    17 Ocak 20115966 defa incelendi
  • Hyundai Hyundai Nürburgring'de Test Merkezi Açıyor

    Hyundai Nürburgring'de Test Merkezi Açıyor

    Güncel ürün gamının teknolojisini daha da ileri seviyelere taşımak isteyen Hyundai, Almanya’nın meşhur yarış pisti Nürburgring’de kendine ait, özel bir test merkezi inşa etmeye başladı. 5.5 ...
    2 Şubat 20131697 defa incelendi