Hyundai Nürburgring'de Test Merkezi Açıyor

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1697 defa incelendi
  • Puan : star star star 19 incelemede 3,42 puan almıştır.
Güncel ürün gamının teknolojisini daha da ileri seviyelere taşımak isteyen Hyundai, Almanya’nın meşhur yarış pisti Nürburgring’de kendine ait, özel bir test merkezi inşa etmeye başladı. 5.5 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’ya olan bağımlılığını kanıtlayan Hyundai, böylece yollardaki otomobillerinin çok daha keyifli ve güvenli sürüş sunmaları adına ciddi bir adım atmış oldu.

Tüm dünyadaki otomobil üreticilerinin piyasaya çıkacak yeni modellerini test ettiği Nürburgring aynı zamanda motorsporlarındaki en önemli pistlerden birisi olarak kabul ediliyor. Hyundai, böylece yeni araçlarının gelişiminde bu pisti etkin şekilde kullanacak.

Hyundai’nin Almanya Rüsselsheim’da bulunan Ar-Ge Merkezi’nin deneyimli mühendisleri, pist üzerinde önemli testler gerçekleştirerek, Avrupa için üretilen güncel modellerin gelişimini hızlandıracak. Özellikle sürüş performansını artıracak olan bu testler sayesinde maksimum yol keyfi için süspansiyon ve yürüyen aksam üzerinde geliştirilmeler yapılacak. Hyundai’nin büyük bir yatırımla hazırladığı bu test merkezi hakkında yorumlarını paylaşan Hyundai Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Allan Rushforth, “ Nürburgring’deki Hyundai test merkezi, müşterilerimizin araçlarımızda daha keyifli bir deneyim yaşamasında temel oluşturacak. Çünkü sürüş ve yol tutuş performansı Avrupalı sürücüler için oldukça önemli. Bu test merkezi aynı zamanda ciddi bir yatırımı da gözler önüne serip, Hyundai’nin Avrupa’daki marka algısı ve rekabetçi ruhunun gelişimine katkıda bulunacak” dedi.

3.050 metrekarelik alana kurulan bina, “The Green Hell” yani “Yeşil Cehennem” olarak bilinen pistin tam merkezinde bulunuyor. Piste doğrudan erişim için seçilen bu alan güncel modellerle birlikte WRC dünyasına geri dönüş yapan Hyundai Motorsport’un da güvenilirliğini, dayanıklılığını ve sürüş dinamiklerini hızlandıracak.



İlgili etiketler : Hyundai, Otomobil, Test Merkezi,

Haber Sahibi

Hyundai
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Şubat 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 28 Şubat 2013
  • Trafik

    : 1697

Diğer Hyundai Haberleri

Benzer Haberler