Onur Air Kıbrıs Uçuşları Başlatı

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3964 defa incelendi
  • Puan : star star star 59 incelemede 2,88 puan almıştır.
69 TL'den başlayan bilet fiyatlarıyla satışa sunulan Onur Air'in tarifeli İstanbul-Lefkoşa uçuşları 31 Mart günü başladı.

İstanbul-Lefkoşa hattındaki ilk uçuş için 31 Mart günü saat 09.00’da Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden A321 tipi Onur Air uçağı Ercan Havalimanı’nda su takı ile karşılandı. Kıbrıs medya temsilcilerinin de hazır bulunduğu Ercan Havalimanı’nın apronunda düzenlenen törende Onur Air Genel Müdürümüz Şahabettin Bolukçu’ya ve ilk seferin uçuş ekibine çiçek verildi. Daha sonra uçağın altında pasta kesildi.

İlk uçuş kokteyli düzenlendi
Onur Air, 31 Mart akşamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ilk uçuş adına kokteyl düzenledi. Cratos Premium Hotel’de gerçekleşen kokteyle KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, bazı siyasi parti, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileri, tur operatörleri, otelciler, acenteler ve Kıbrıs medyası katıldı. Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu gecede yaptığı konuşmada, Mayıs 1992'de kurulan Onur Air'in ilk seferini charter olarak Ercan Havalimanı'na gerçekleştirdiğini anımsattı. Onur Air faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi veren Bolukçu, Onur Air'in İstanbul-Ercan arasında her gün 2 sefer düzenleyeceğini belirtti.

Onur Air, KKTC ile 7 ülke arasında bağlantı sağlayacak
Mayıs ayında, KKTC'den Trabzon'a da haftada 2 sefer başlayacağını, bunun yanı sıra KKTC'ye Türkiye üzerinden İngiltere, İtalya, Slovenya, Almanya, İran ve Fransa olmak üzere 7 ülkeye ulaşım sağlanacağını da ifade eden Genel Müdür Şahabettin Bolukçu, Onur Air'in seferleriyle, dünyanın birçok ülkesi ve Türkiye'nin her kentiyle KKTC arasında ulaşım sağlanacağını söyledi. Konuşmasında 1994 yılında Fransa'dan KKTC'ye direkt uçuş gerçekleştirmek için yapılan girişimlere de değinen Bolukçu, siyasi nedenlerle engellenen bu seferlerle ilgili; "Umarım, Kıbrıs'a ilk tarifeli uçuşu da biz gerçekleştiririz" dedi.

Seferler KKTC turizminin gelişmesine katkı sağlayacak
Şahabettin Bolukçu, KKTC'ye başlatılan seferlerin Onur Air ve KKTC ekonomisi için önem taşıdığını da kaydederek, turizm ve havacılığın birlikte gelişen sektörler olduğuna işaret etti. Bolukçu, başlatılan seferlerin KKTC turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Tatar: "Bu, KKTC'ye olan güvenin teyididir”
KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ise konuşmasında Onur Air'in KKTC'ye uçuşları yeniden başlatmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, ekonomik açıdan oldukça sıkıntılı bir döneme denk gelen bu seferlerin ülke turizmi ile ekonomisine önemli katkılar yapacağına inandığını belirtti. Tatar, Onur Air'ın ülkeye uçuşlarını yeniden başlatmasının KKTC'yi Türkiye ve dünyaya bağladığını ifade ederek; bu seferlerin KKTC'ye duyulan güvenin teyit edilmesi anlamını taşıdığını da kaydetti.

Saner: "Onur Air’in uçuşları hayati önem arz ediyor”
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de yaptığı konuşmada, ada ülkelerine ulaşımın en süratli ve kolay yönteminin havayolu olduğunu belirterek, Onur Air'in KKTC'ye başlattığı seferlerin KKTC için hayati önem arz ettiğini belirterek, "Turizmin kaliteli ve hızlı olmasını istiyorsak, turisti hızlı bir şekilde taşımamız gerekir' dedi.

Kaşif: "Ülkemizin kalkınması için önemli bir hadisedir”
KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de konuşmasında, ada ülkelerinde hava koşullarına bağlı olarak kapanabilen deniz yoluna kıyasla havayolu ulaşımının önemine değinerek, Onur Air'in yıllar sonra KKTC'ye başlattığı ikinci atılımın; ekonomi ve turizm sektörüne yapacağı katkı ve ülkenin kalkınması açısından önemli bir hadise olduğunu söyledi.



İlgili etiketler : Onur Air, Kıbrıs Uçuşları, Uçak Bileti, Lefkoşa Uçuşları, Ercan Havalimanı, Bilet Fiyatı,

Haber Sahibi

OnurAir
  • Eklenme Tarihi

    : 12 Nisan 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mayıs 2011
  • Trafik

    : 3964

Diğer OnurAir Haberleri

Benzer Haberler